Prima pagină Ediția din: 19.10.2004
furtunaFurtuna abătută duminică du­pă-amiază asupra județului Al­ba a dus la defectarea a 20 de posturi electrice de transfor­ma­re ne-a informat șeful Inspec­toratului de Protecție Civilă Al­ba, maiorul Cornel Oprișa. Din acest motiv, 10 localități din zo­nele Oașa, ghețarul de la Scă­rișoara și Horea au rămas fără curent electric. Echipele de intervenție ale SC Electrica SA, Sucursala de Distribuție Alba Iulia lucrau ieri la remedierea de­fecțiunilor. Tot din cauza vântului puternic, în Munții Apuseni firele electrice și numeroși copaci au fost doborâți la pământ. (F.R.)
Înjunghiat de partenera de viață
     Polițiștii din Cugir au fost sesizați sâmbătă, 17 octombrie, după-amiaza, că la secția de chirurgie a Spitalului Județean Alba a fost internat un bărbat înjunghiat în abdomen, care a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență deoarece i-a fost atins și ficatul. Polițiștii cugireni s-au deplasat la camera de gardă a Spitalului din Cugir, de unde pacientul fusese trimis la Alba Iulia, pentru a descoperi împrejurările în care a fost înjunghiat bărbatul - Ioan M., de 46 de ani, din localitate. Asistentul medical care i-a acordat victimei primele îngrijiri le-a spus polițiștilor că omul i-a declarat că fusese înjunghiat de un grup de rromi. Aceeași versiune au aflat-o și cadrele medicale din Alba Iulia. Căutând presupușii rromi acuzați de victimă, polițiștii din Cugir au aflat însă cu totul altceva. Oamenii legii au aflat că bărbatul se certase în aceeași zi, în jurul orei 16.00, cu concubina sa, Gabriela M., de 36 de ani. Pentru a tranșa decisiv cearta, femeia a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și i l-a înfipt bărbatului în abdomen. În funcție de numărul zilelor de îngrijiri medicale stabilite de medicul legist, polițiștii vor încadra penal fapta femeii. (N.I.T.)
La Wolf Sales Blaj,
260 de angajați puși pe drumuri?
     Aproape toți cei 260 de angajați ai SC Wolf Sales, o firmă cu capital străin din Blaj, au protestat ieri, în curtea societății, timp de câteva ore, nemulțumiți că nu și-au primit salariile aferente lunilor august și septembrie. Angajații se tem însă că nu-și vor mai vedea niciodată drepturile cuvenite și vor fi chiar lăsați pe drumuri, din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă firma. Ruxandra Pușcaș, inspector de personal în cadrul unității, a declarat că so­cietatea a acumulat datorii către bugetul de stat, motiv pentru care angajații au fost trimiși acasă de la 1 septembrie. Patronul le-a pro­mis angajaților că le va achita 75 la sută din salariul lunii trecute, susțin angajații, lucru care însă nu s-a întâmplat. Mai mult, o clă­dire a fost vândută la licitație de către Direcția Finanțelor Publice Alba, în timp ce utilajele au fost încărcate deja în camioane pentru a fi transportate în altă parte. Angajații disperați că și-ar putea pier­de locurile de muncă și, implicit, sursa de venituri lunare, au sesi­zat Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, care a demarat deja un control amplu la societatea amintită. În jurul orei 16.00, aproximativ 200 de salariați continuau protestul, cerându-și drepturile bănești cuvenite.(R.G.)
Înghițit de Mureș
     Isidor Drăghici, de 48 de ani, din satul Dumitra, a fost înghițit de apele Mureșului duminică, 17 octombrie, în jurul orei 14.20, în timp ce se afla cu oile la scăldătoare. După cum au aflat polițiștii din Sân­timbru, Isidor Drăghici, împreună cu alți concetățeni, a mânat oile spre Mureș pentru a le face baie. Drăghici, aflându-se sub in­fluența băuturilor alcoolice, s-a dezbrăcat - profitând de căldura de la amiază - și s-a scufundat, la rându-i, în Mureș, în locul numit "Beca". Martorii la acest incident nefericit au declarat că Drăghici a fost pur și simplu înghițit de ape, corpul lui nefiind găsit nici la a­ceastă dată. Au fost alertate posturile de poliție din aval pentru re­cuperarea cadavrului. (N.I.T.)
Grav accident rutier la Cugir
     Duminică, 17 octombrie, în jurul orei 20.00, pe strada Victoriei din Cugir s-a produs un accident rutier în care a fost grav rănită o persoană. Constantin Todescu, de 45 de ani, șofer profesionist la o firmă din Orăștie, se deplasa cu o autoutilitară SRD pe direcția Vinerea-Cugir. În momentul în care a virat stânga pentru a intra în curtea SC Cugireana SA a fost lovit din spate de un Oltcit, condus de Marin Zlate, de 43 de ani, din Cugir. În accident a fost grav rănită soția șoferului de pe Oltcit, Octavia Zlate, care a fost diag­nosticată la Spitalul Cugir cu două coaste fracturate, policontuzii prin accident rutier și posibile fracturi la un picior. Șoferul s-a ales și el cu o mulțime de vânătăi și zgârieturi, fără fracturi însă. Femeia a fost transportată ulterior la Spitalul județean Alba. În cauză, poliția Cugir continuă cercetările. (N.I.T.)
Topul secret al firmelor?
     Mai mulți agenți economici care au studiat volumul cu Topul firmelor pe anul 2003, editat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba (CCIA), au remarcat faptul că acesta nu include indicatorii economici în baza cărora a fost făcut clasamentul. Mai precis, nu sunt înscrise cifra de afaceri sau profitul brut ale socie­tăților incluse în top, contrar cu ceea ce se întâmpla acum câțiva ani, când CCIA Alba a dat dovadă de o deplină transparență. Acum însă, această metodologie de prezentare ridică anumite semne de întrebare legate de modul în care s-a făcut clasificarea, punctajul obținut de fiecare unitate aflată în top, prezentat în locul cifrelor reale cu indicatorii economici amintiți, nefiind întru totul relevant. De ce atâta secretomanie? (R.G.)
Distonocalm pentru Nicolae Popa
     "Președintele PUR Alba, Nicolae Popa, să-și mai pregătească pastile de Distonocalm pentru că va mai avea surprize vizavi de unii aleși PUR din județul Alba" a spus ieri, în cadrul conferinței de presă a Alianței D.A., Clement Negruț. Acesta a precizat că Alianța se află în negocieri cu 4 primari și 21 de consilieri locali umaniști din județul Alba. Negruț a declarat că acești primari umaniști au fost votați pentru că au dus o politică anti-PSD iar acum sunt luați în bășcălie de consilierii PSD din Uniune și invitați să facă "ciocu' mic". "Datoria Alianței D.A. este de a recupera acești primari și de a-i sprijini să facă politica cu care au câștigat alegerile" a subliniat Negruț. (N.I.T.)
Tudor Gheorghe, în concert la Alba Iulia
     Uniunea Federațiilor Sindicale ATLAS, SC Petroservice SA și Romexterra Bank îl vor aduce pe celebrul Tudor Gheorghe, mier­curi, 20 octombrie, în concert la Alba Iulia. Spectacolul va fi oferit gratuit membrilor de sindicat și pensionarilor. Concertul va fi sus­ținut la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, cu începere de la ora 19.00. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.