Curier județean
Simpozion comemorativ la Vinerea
     Duminică, 17 octombrie 2004, s-a desfășurat, la Vinerea, Sim­pozionul comemorativ "150 de ani de la nașterea lui Ioan Mihu și 525 de ani de la bătălia de la Câmpul Pâinii". Manifestarea a fost organizată de Primăria orașului Cugir, Societatea Culturală "Vine­reana" și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și s-a bucurat de o participare prestigioasă din partea specialiștilor în istorie. Lucrările simpozionului au fost deschise de primarul orașului Cugir, Adrian Teban, în fața numeroasei asistențe prezentând apoi alo­cuțiuni dr. Ioan Andrițoiu de la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, dr. Ioan Hațegan de la Academia Română Timișoara, dr. Ioan Drăgan de la Arhivele Naționale Cluj, dr. Ioachim Lazăr de la Muzeul Deva, Mihai Căstăian de la Muzeul Orăștie, Cristian Popa de la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, David Dorin de la Societatea Culturală "Vinereana" și Vasile Ionaș de la Arhivele Naționale Hunedoara. La simpozion au participat reprezentanți ai Prefecturii Alba, parlamentari de Alba, consilieri locali și numeroși vinereni, care au putut afla cu toții lucruri inedite despre per­so­nalitatea dr. Ioan Mihu - fiu al localității și unul dintre luptătorii marcanți pentru Marea Unire de la 1918, precum și despre marea victorie a armatelor române conduse de Pavel Chinezul asupra otomanilor, de pe câmpia de la Câmpul Pâinii.
Mircea SIMU, purtător de cuvânt

Câștigători cu "Best"
     Vineri, 15 octombrie, a fost "Ziua Z" pentru cei care au par­ticipat la campania organizată de principalul producător de băuturi răcoritoare din județul Sibiu, "BEST" SRL. Concursul a avut par­ticipanți din 14 județe, iar regulamentul a prevăzut ca orice participant să trimită cinci mesaje "Un produs de calitate Best" de pe etichetele de suc Best. Pentru cei mai fideli consumatori de produse marca "BEST" au fost "puse la bătaie" premii consistente: zece aparate foto, trei cuptoare cu microunde, o combină muzicală și - marele premiu - un televizor color "Sony".
Numele câștigătorilor:
    *Pentru cele 10 aparate foto: 1. Grecu Elena - Târgu Jiu, jud. Gorj; 2. Jorj Adriana- Elena - com. Ighiu, jud. Alba; 3. Huzu Sandu-Mircea - Sibiu; 4. Popa Nicolae - Tălmăcel, jud. Sibiu; 5. Pleșa Angela - Tg. Mureș, jud. Mureș; 6. Bucerzan Emilia - Valea Lungă, jud. Alba; 7. Oprișor Daniela - Elena - Săliște, jud. Sibiu; 8. Șerban Simona - Rășinari, jud. Sibiu; 9. Andreescu Mădălina-Mihaela - Brașov; 10. Constantin Florin - Orăștie, jud. Hunedoara.
    *Pentru cele 3 cuptoare cu microunde: 1. Niculescu Anca-Ga­briela - Târgu Jiu, jud. Gorj; 2. Blaga Mircea-Eugen - Petrești, jud. Alba; 3. Aldea Irene Roxana - Sibiu
    *Combina muzicală a fost câștigată de Oprișiu Alina Marcela din Sibiu, iar Marele Premiu - de Aldea Irene Roxana din Sibiu. Or­ganizatorii au fost puși în încurcătură de norocoasa sibiancă (care a câștigat și un cuptor cu microunde) și au apelat la presă pentru a hotărî validarea ambelor premii. Reprezentanții mass-media au de­cis, de comun acord cu organizatorii, ca Irene-Roxana Aldea să primească cele două premii, pentru că și-a dublat singură șansele de câștig, trimițând un număr impresionant de plicuri.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.