Actualitate
Psiholog pentru consilierii județeni?
     Consilierul județean al PD, Vasile Todea, a propus în ședința de ieri, mai în glumă, mai în serios, ca toți candidații la CJ Alba să fie verificați de un psiholog. Remarca a venit la punctul de pe ordinea de zi în care se discuta posibilitatea angajării unui psiholog la CGP Alba. Spre deosebire de ședințele trecute, carcterizate prin dezba­teri aprinse, noutatea o constituie că ședința de ieri a fost una cal­mă. (F.R.)
Primarul din Horea - simbol național?
•Înalta Curte de Casație și Justiție judecă con­testația lui Corneliu Olar privind semnul său elec­toral
     Biroul Electoral Central a respins acțiunea candidatului inde­pendent la Camera Deputaților, Corneliu Olar, care a dorit să-și în­registreze ca semn electoral pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie fotografia tip bust. Așa cum v-am mai informat, Corneliu Olar este primul candidat independent din județul Alba care este decis să intre în competiția electorală pe vot uninominal și nu pe listă. Practic, primarul din Horea se ia la trântă cu partidele puter­nice, care au în spate atât structuri solide de partid, cât și bani mulți de campanie. Legea îi cere lui Olar 15.000 de semnături pen­tru a candida, iar acestea sunt aproape adunate. "Am ales foto­grafia tip bust, care nu contravine art.50, punctul 3 din Legea nr. 373/2004, pentru că acest semn electoral reprezintă o indivi­dua­lizare mai bună pentru alegători. Din păcate, BEC mi-a respins cererea, așa că am fost nevoit să mă adresez instanței", a spus candidatul independent Corneliu Olar. Primarul din Horea se simte nedreptățit, mai ales că există un precedent: la alegerile prezi­dențiale din anul 2000, candidata independentă Izabela Bârlă, a avut ca semn electoral pe buletinele de vot chiar poza tip bust. Pen­tru că Olar nu este omul care să se dea bătut cu una cu două, a luat legătura cu Cristian Pietraru, consilier juridic din cadrul BEC. El a recunoscut precedentul în cazul "Bârlă" și mai mult, juristul a mărturisit că textul de lege veche cu privire la semnele electorale nu s-a modificat. Legea stipulează doar interzicerea unor însemne cu caracter na­țional pentru conceperea unor semne electorale. Și atunci apare o dilemă: ori cineva îl consideră pe Olar simbol națio­nal, ori cineva vrea să-i bage bețe în roate? Ultima variantă este cu atât mai plauzibilă cu cât candidatura primarului din Horea nu este agreată de nici un partid, pentru că Olar a dovedit în 2000 că se bucură de simpatia alegătorilor din județul Alba. "Aștept ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe, pentru că legea ar tre­bui să fie una pentru toți. Sunt sigur că mi se va face dreptate. Indiferent de soluția instanței voi continua cursa electorală și cu sprijinul cetățenilor voi fi primul candidat independent din județul Al­ba, ales prin vot uninominal", a spus Olar. Pentru a fi ales deputat independent, Corneliu Olar are nevoie de o normă întreagă, ceea ce ar însemna circa 25.000 de voturi.
Florin ROMAN

Premieră așteptată
Farmacie la Ciugud
     Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, ne-a informat că marți a fost inaugurată o farmacie, amplasată la parterul dispen­sa­rului medical. Programul de funcționare este între 8,00-14,00. "De acum înainte, toți localnicii vor avea acces la medicamentație în comună și nu vor fi obligați să se deplaseze la oraș pentru astfel de necesități", a spus primarul Damian.(F.R.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.