Curier județean
Duminica a XXII-a după Rusalii
Vindecarea demonizatului din Ghergheseni
     Diavolul a fost și este duhul cel rău care a dat cele mai mari dureri de cap lui Dumnezeu. Dintru început a fost vrăjmașul care a stropit cu noroi prea frumoasa operă de creație a Părintelui Ceresc; ceea ce zidea Dumnezeu ziua venea diavolul și dărâma noaptea sub perdeaua întunericului; el însuși fiind expresia întunericului. Oamenii, animalele și natura, din trei entități armonios realizate, care se împăcau și colaborau ca un mecanism perfect, s-au transformat într-un triunghi al dezbinării și al morții, cei trei factori atentând fiecare după cât puteau de mult la avutul celuilalt. Cu acest agresor de temut ne găsim într-o neîntreruptă competiție toți fiii pământului. Împărățiile și robiile lumii au un început și un sfârșit: fie egipteană, babiloniană, romană, etc., își consumă epoca lor de aur și de glorie, apoi se produce un scurt circuit, le cade steaua de pe cer și devin CAZ CLASAT.
    Nu la fel se întâmplă lucrurile cu împărăția veșnică a lui Dum­nezeu, pe care o caută, o găsesc și în care intră cei ce fug de amă­girile înșelătoare ale satanei, care a căzut ca fulgerul din cer și aleargă pe pământ "răcnind ca un leu căutând pe cine să înghită".
    Fiindu-i milă de îndrăcitul din ținutul Gherghesenilor care "era și el fiu al lui Avram", Hristos ceartă dracii trimițându-i într-o turmă de porci împreună cu care s-au înecat în mare. Din cel ce mai înainte băga groaza în trecători a făcut un om întreg la minte, care ședea la picioarele lui Iisus rugându-L să rămână cu El, dar Iisus, ară­tându-i încredere îl face misionar și apostol zicându-i: "Întoarce-te la casa ta și spune cât bine ți-a făcut ție Dumnezeu. Și a plecat vestind în toată cetatea câte i-a făcut lui Iisus" (Luca VIII, 39).
    Este încă o oaie rătăcită, recuperată de prin desișurile pierzării, adusă de Hristos în staulul împărăției Sale și oferindu-i un nou răsărit de soare care nu va mai apune.
    Zbătându-se pentru recuperarea acestui îndrăcit, ne convingem o dată în plus că lui Dumnezeu îi pasă de orice păcătos și se reconfirmă faptul că "Fiul lui Dumnezeu n-a venit în lume pentru cei drepți ci pentru cei păcătoși", "că n-au trebuință de doctori cei sănătoși ci cei bolnavi". Hristos nu se mai află fizic printre noi, dar ne-a lăsat în loc Biserica Sa, care este spitalul de urgență al creștinilor în care se află tot arsenalul medicamentos necesar vin­decării oricărei boli și neputințe. Biserica este împărăția lui Dum­nezeu pe pământ, unde toți cei osteniți și împovărați de fărădelegi sunt așteptați să se dezbrace de haina păcatului și "luând har pes­te har" să se îmbrace în haina omului nou zidit după Chipul lui Dumnezeu.
    Înainte de a-i trimite pe apostoli în lume, Iisus le repartizează sarcini de serviciu și totodată ca unor embleme ale bisericii Sale, le arată ce capital prețios a investit în ei, care sunt medicii fără fron­tiere ai sufletelor, cu pașaport internațional valabil până la marginile pământului. Iată cuvintele magice în care se vor întrupa faptele: "Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, scoateți afară demoni; în dar ați luat, în dar să dați" (Matei X, 8). Dumnezeu își transmite însușirile Sale cerești unor oameni racolați din câmpul muncii. Cu un astfel de instrumentar în trusa lor misionară, apostolii erau dispuși să ignore nenumăratele inco­mo­dități și inconforturi, care vor fi provocate de cei neprimitori, bine știind ei "că oamenii privind la faptele bune, vor preamări pe Tatăl cel din ceruri".
Preot Petru PINCA, Blaj

Sabotaj împotriva C.J. Alba?
     Întâlnirea programată între conducerea Consiliului Județean Alba și aleșii cu cetățenii din comuna Daia Română nu a mai avut loc, deși a fost programată cu câteva zile mai devreme. "Întâlnirea nu a mai avut loc deorece primarul nu a organizat acest moment, ba mai mult dl. Damian era plecat din comună. Noi am trimis o adresă în care solicitam o întâlnire cu primarul, viceprimarul, consilieri și ce­tățeni pentru a le afla la fața locului problemele, însă nu am găsit ecou favorabil din partea primarului", a spus președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.