Prima pagină Ediția din: 27.10.2004
Războiul vicepreședinților în Consiliul Județean Alba
Dumitrel și Popa vor să se trimită reciproc în concediu... electoral
     În preambulul declanșării oficiale a campaniei electorale, la nivelul Consiliului Județean Alba a izbucnit un adevărat conflict mediatic și politic, între cei doi vicepreședinți, Ion Dumitrel și Ni­colae Popa. Cei doi și-au mai trimis "bezele" unul către celălalt, acuzându-se reciproc că încurcă politica cu administrația, semn că campania electorală neoficială a început de mult. Cei doi sunt "pietre tari", adică nu-și rămân datori unul altuia pentru diversele declarații. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Ion Dumitrel a anunțat că în lipsa președintelui CJ Alba, Teodor Atanasiu, plecat la ședința Biroului ARE din Elveția, a fost desem­nat să preia prerogativele acestuia. Una din primele măsuri pe care Ion Dumitrel le va lua, conform celor spuse chiar de el, va fi să-l trimită pe omologul său Nicolae Popa, candidat din partea Uniunii Naționale PSD+PUR la Camera Deputaților, în... concediu. Mai mult decât atât, Dumitrel a mai spus că nici un autoturism al CJ Alba nu va mai ieși din instituție fără aprobarea lui, inclusiv cel al omologului său Nicolae Popa. "A fost și este un coleg foarte bun și de aceea vreau să aibă timp pentru un început de campanie ho­tărât. Îi doresc d-lui Popa să ajungă parlamentar pentru că acolo e circ, deși eu îi spun deputatul 0,2, pentru că atât va obține dl. Popa după ce Mugurel Sârbu va obține un mandat întreg". Șirul ironiilor la adresa lui Popa, despre care Dumitrel a spus că-i este prieten, a continuat afirmând că "se laudă că merge la București la ministere să aducă bani, dar nu merge pe acolo, iar banii vin oricum în județ". În replică, vicepreședintele CJ Alba , Nicolae Popa, a spus că Du­mitrel nu este șeful CJ Alba în lipsa președintelui Atanasiu și că nu poate dispune plecarea sa obligatorie în concediu. "Dl. Dumitrel fa­ce mari confuzii între o persoană aleasă ca mine și una numită. Dacă tot vorbește de concediu ar trebui să intre el în concediu pentru că este cel care coordonează campania electorală a Alianței D.A. în județul Alba și nu mai are timp pentru administrație. Poate îi va spune și d-lui Băsescu același lucru, având în vedere că primarul general al capitalei nu-și va lua concediu în perioada campaniei electorale. Îi recomand d-lui Dumitrel să se lase de lucruri slabe și să se ocupe de ceva serios pentru că la nivel județean sunt sufi­ciente de făcut. Până să ajungă să mă conducă pe mine, Dumitrel mai are mult și bine de așteptat", a concluzionat Nicolae Popa.
Florin ROMAN

Cu două zile înainte de expirarea termenului legal
Doar 5 formațiuni politice și-au depus dosarele la BEJ Alba
     Președintele Biroului electoral al circumscripției județene Alba, judecătorul Aurelian Mocan, ne-a informat că vineri 29 octombrie a.c. este ultima zi până la care se pot depune dosarele de can­didaturi pentru alegerile generale din 28 noiembrie. Până acum doar UDMR a depus o listă completă pentru Senat și Camera Depu­taților adică 4 candidați la camera superioară și alți 8 candidați la camera inferioară. Alte formațiuni care și-au înregistrat candidații sunt: la Camera Deputaților - Uniunea Croaților din România, care ulterior și-a retras dosarul întrucât nu se asigura reprezentativitatea ambelor sexe (pe listă erau doar bărbați), Asociația Etnicilor Turci - 3 candidați, UDMR - 8 candidați, Partida Rromilor Social - Demo­crată - 5 candidați, Uniunea Bulgarilor din Banat -1 candidat. Așa cum am mai precizat, la Senat doar UDMR a depus liste. Pentru cei care se întreabă ce are de-a face județul Alba cu turci, croați sau bulgari trebuie precizat faptul că uniunile culturale au posi­bi­litatea de a depune aceleași liste în mai multe județe din țară.(F.R.)
Un "tun" de 65 milioane de lei
     Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată luni, 25 octombrie, despre faptul că o locuință de pe strada "Brigada 5 Vânători de Munte" a fost prădată de... centrala termică și de alte electronice în valoare de 65 milioane de lei. Proprietarul casei le declarase poli­țiștilor că nu locuia acolo, însă lăsase pe cineva să organizeze o petrecere în casa cu pricina, după care interiorul fusese pur și sim­plu... golit. În aceeași zi, respectiv luni, polițiștii au reușit să-i iden­tifice pe hoți: Antonio Laco, 27 de ani și Achim Ciprian Buha, 25 de ani, ambii din Alba Iulia. Cei doi sunt cercetați pentru furt. (N.I.T.)
Un băiat de 13 ani găsit spânzurat
     Un copil de 13 ani din Abrud a fost găsit spânzurat într-o curte. Victima provine dintr-o familie respectabilă și era cunoscută ca un copil bun la învățătură, terminând anul școlar cu media de 9,50. Încă nu se știe dacă este vorba de sinucidere sau un accident stu­pid. Micuțul se juca într-un prun cu o lesă de câine. El a fost găsit spânzurat, cu capul în lesă și cu mânerul într-o mână. Decesul a in­tervenit ca urmare a asfixiei prin spânzurare.
(F.R.)

Românii de la Microsoft vă îndeamnă să votați
     Este un lucru binecunoscut că în materie de tehnică IT și soft-uri românii se află în top. Mulți dintre ei au fost recrutați și lucrează peste ocean la reputata firmă Microsoft. Doi dintre aceștia Stanca Hamza și Nicolae Dăian, ambii din Sebeș au avut o inițiativă spe­cială, care dovedește că nu au uitat România și sunt în continuare "conectați" la problemele ei. Cei doi au "construit" site-ul www.votează.org, un site în care îi îndeamnă pe români, mai ales pe cei aflați în afara granițelor țării să se prezinte în data de 28 no­iembrie la vot pentru alegerile generale.
    La adresa de e-mail webmaster@romaniinseattle.com se poate purta un dialog între cei interesați. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.