Curier județean
Întreprinderile mici și mijlocii - inovare și dezvoltare regională în Europa
     Fundația PAEM Alba, în parteneriat cu Consiliul Local Alba Iulia, Centrul pentru Diversitate Etnoculturală Cluj-Napoca și Asociația "Microregiunea de dezvoltare economico-socială a Țării Maramureșului" Sighetu Marmației derulează proiectul Centrul de Informare EUROPA Alba, proiect finanțat de Delegația Comisiei Europene în România prin programul Phare - Fondul Europa.
    O activitate importantă a Centrului de Informare EUROPA Alba o reprezintă îmbunătățirea expertizei sectoriale europene la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii din județul Alba. În acest sens, joi, 28 octombrie 2004, ora 10.00, în sala de conferințe a Fundației PAEM Alba din B-dul Ferdinand I nr. 14 va avea loc seminarul cu tema Întreprinderile mici și mijlocii - inovare și dezvoltare regională în Europa. Prezentările din cadrul seminarului vor fi susținute de Theo­dore Bucur, expert internațional recunoscut în domeniul consul­tanței în afaceri.
    Integrarea firmelor mici și mijlocii din județul Alba pe piața economică europeană are la bază un amplu și complex proces de informare. Inițiativa Centrului de Informare Europa Alba de a orga­niza acest seminar reprezintă un bun prilej pentru firmele autohtone de a afla mai multe despre realitățile și viitoarele provocări ale me­diului de afaceri european, a declarat cu acest prilej Vasile Voicu BORA, președinte executiv al Fundației PAEM Alba. Seminarul se adresează firmelor mici și mijlocii din județul Alba interesate de domenii precum: inteligență economică și strategică teritorială, studii de dezvoltare economică și impact, management și valo­rizarea inovației cu gestiunea transferului de tehnologii, risk mana­gement și gestiune de crize, crearea de rețele umane de excelență, marketing de imagine și comunicări de influență. Pentru mai multe informații despre eveniment: Iulia Ramona DAN, responsabil PR, centrul de Informare EUROPA Alba, tel.: 0258/818488, e-mail: europa@apulum.ro
Apel către rromii din județul Alba
     În cursul zilei de ieri am primit la redacție un comunicat din partea Partidei Rromilor Social Democrată, filiala Alba, semnat de președintele organizației județene, Ilie Petru și de responsabilii zonali Costică Rostaș, Ștefan Drăgoi, Stelian Bumbu și Marin To­dor, prin care se face un apel către rromii din județ să "nu se lase manipulați de alte partide la alegerile din 28 noiembrie". Ilie Petru susține că Partida Rromilor Social Democrată, condusă de depu­tatul Nicolae Păun, este cea mai puternică formațiune a acestei et­nii, care numără 42 de organizații județene. Ilie Petru le reamintește rromilor că Legea nr.416/2001 privind ajutoarele sociale a fost apro­bată de actualul guvern și că de problemele acestei etnii, la nivel județean s-au preocupat liderii PRSD Alba. "Stimați rromi vă mai informăm că liderii rromilor din opoziție sunt doar persoane de con­tact, care nu au susținere din partea comunităților de rromi și ur­măresc propriile interese. Rugăm rromii să țină aproape de liderii Partidei Social Democrate a Rromilor", se mai precizează în co­municatul sosit la redacție.(F.R.)
"Party-ul... Nebuniilor"
     Recent, la Pub13, Liga Studenților din Universitatea "1 De­cembrie 1918" Alba Iulia le-a oferit studenților ocazia de a se distra până la limitele anormalului și nebuniei, atât la propriu cât și la figurat.
    "Party-ul Nebuniilor" a început cu o serie de concursuri demen­te: scandenberg, dans, limbo, băutură, "Hardi gras condoms", pre­miile fiind oferite de firma de calculatoare și softuri Multisoft și Pub13. Studenții au beneficiat și de o serie de reduceri la mâncare și băutură. Petrecerea a fost mai mult decât o simplă distracție, Liga Studenților Universității "1 Decembrie 1918" în parteneriat cu SECS (Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală) Cluj a împărțit prezervative și pliante cu informații despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, scopul urmărit fiind educarea studenților. LSUA le mulțumește studenților din Universitatea "1 Decembrie 1918" pentru participarea lor... "nebună".
Lavinia IONAȘ

Revelion de lux și pentru români
     Anul acesta la Târgul Internațional de Turism al României a fost prezentată și o ofertă de senzație: Revelion în singurul hotel de 7 stele din lume, Burj Al Arab, din Dubai. 11 zile în respectivul hotel costă numai 4000 euro/persoană, în preț fiind incluse transportul cu avionul, mic dejun, prânz și turul orașului.
    Pentru cei mai săraci (dar, totuși suficient de bogați) sunt oferte de petrecere a a sărbătorilor de iarnă între 189 și 1300 de eu­ro/persoană. (S.F.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.