Actualitate
Directori noi în învățământul preuniversitar județean
     Inspectoratul Școlar Județean Alba a organizat joi, 4 noiembrie, un concurs pentru ocuparea posturilor de directori și directori școlari adjuncți, declarate vacante în urma expirării valabilității contractelor manageriale sau delegațiilor. Prof. Angela Băruță, inspector general adjunct al IȘJ Alba, a declarat că au fost scoase la concurs 136 de posturi, dar solicitări au existat numai pentru 36 de posturi. Ea a precizat că au existat situații în care actualii directori nu au mai dorit să candideze (Grup Școlar de Chimie Industrială Ocna Mureș), nu s-au mai prezentat la concurs, deși au depus dosarele la IȘJ Alba, sau nu au promovat examenul. Din ultimele două categorii fac parte candidații de la școlile generale din comunele Lancrăm, Albac și Ciugud, respectiv Vințu de Jos și Școala nr. 2 Sebeș, dar și Colegiul Tehnic "D. Lăzărescu" din Cugir. În schimb, o educatoare și-a dorit funcția de director al Grădiniței nr. 4 din Sebeș, post care era însă ocupat, nefiind scos la concurs. Surprinzător, au existat și câteva cazuri în care profesorii au picat examenul, fiind declarați respinși, chiar dacă unii dintre candidați ocupaseră până acum posturi de di­rectori. Este cazul Grupului Școlar "Al. Borza" din Ciumbrud, unde directorul adjunct în funcție, Mariana Iuliana Jurju, nu a trecut exa­menul. Iată care sunt noii directori ai unităților de învățământ la care s-a schimbat efectiv conducerea: Clubul Sportiv Școlar Blaj- Antoniu Mara; Grup Școlar "Dr. L. Chirilă" Baia de Arieș-Daniel Burz; Școala generală Benic-Traian Cădan; Colegiul Național "B. Gabor" Aiud- Ildico Szocs; Grupul Școlar Industrial "Al. Borza" Ciumbrud-Maria Dana Filimon; Grup Școlar de Chimie Industrială Ocna Mureș- Maria Rasa și Școala generală "Horea" Zlatna-Ana Făgărășan. Eventualele contestații pot fi depuse în primele 3 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor, a mai spus prof. Angela Băruță.
Robert GHERGU

Tinerii infractori iau cu asalt Aiudul
     Onița S. (15 ani), Vasile Tiberius R. (15 ani ), Achim Florin R. (18 ani) și Adrian Constantin S. (19 ani) toți din Blaj au fost iden­tificați joi, 4 noiembrie, în jurul orelor amiezii de către lucrătorii de la Biroul de investigații criminale din Aiud ca fiind autorii furtului comis dintr-un magazin cu bunuri de consum de pe raza de competență. Aceștia au forțat ușa de acces în magazin cu un levier, au intrat și au sustras dulciuri, cafea, țigări și 220 mii lei, prejudiciul total fiind estimat la circa 10 milioane lei. Tot în Aiud, în aceeași zi, polițiștii au stabilit că autorii furtului sumei de 1 milion de lei dintr-un ma­gazin sunt Ionuț Gabriel P. (15 ani) și Ioan H. (18 ani), ambii din Tur­da. Prejudiciul a fost recuperat în întregime. În ambele cazuri sus numiții sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Lavinia IONAȘ

La Sebeș- zi dedicată sașilor deportați
     Luni, 8 noiembrie, la Sebeș va avea loc comemorarea sașilor deportați în Rusia. Manifestările vor începe de la ora 12,30. Cu acest prilej vor fi dezvelite plăci de marmură în care au fost încrustate numele a 166 de sași deportați. Aceste nume au fost descoperite în urma unor investigații, care vor continua până ce se vor găsi numele tuturor sașilor deportați din această zonă. În Sebeș și împrejurimi a existat o comunitate de 300 - 400 de sași, astăzi numărul lor fiind infim. După un Te Deum, la Casa de Cultură va fi organizat un Simpozion de comemorare a vieții, faptelor și jertfei acestor martiri.
Lavinia IONAȘ

Accident la Albac
     Joi, 4 noiembrie, Iosif Pleșa de 30 de ani, în timp ce conducea autoutilitara marca Roman pe direcția Albac - Scărișoara, la ieșirea dintr-o curbă a părăsit banda de circulație și s-a lovit de un stâlp din beton. Ca urmare a impactului ușa din dreapta s-a deschis, iar pasagerul Teodor Dobra în vârstă de 49 ani a căzut din cabină la marginea drumului, lovindu-se grav. La Spitalul Câmpeni, victima a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral cu fractură parie­tală, multiple răni la mâini și fractură de maleolă. La cererea au­torului accidentului și a victimei, Teodor Dobra a fost transportat la Spitalul județean Cluj. În cauză, poliția Albac continuă cercetările.(L.I.)
Motoare furate pentru fier vechi
     Miercuri, 3 noiembrie, lui Iacob Popa din Sebeș autori necu­noscuți i-au sustras două motoare auto, unul de Audi și unul de Opel Vectra, ambele valorând 1 milion de lei. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din Sebeș au fost identificați autorii: Daniel B. (16 ani) și Adrian H. (15 ani). Cei doi au vândut motoarele la fier vechi, respectiv lui Găldean Nicolae din Sebeș. Doar unul dintre motoare a fost recuperat, cel de-al doilea fiind dezmembrat deja de cumpărător. Cei doi tineri sunt cercetați pentru furt calificat.(L.I.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.