Prima pagină Ediția din: 4.12.2004
Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat:
"Lotul Deva" rămâne în arest preventiv
     Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat joi, 2 decembrie 2004, ora 18.30, prin încheierea nr.140 în dosarul nr.8558/2004, cu privire la cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în sensul prelungirii duratei arestării preventive a inculpaților: Bumbaru Constantin Nicolae, Sârbu Lucian Gheorghe, Muntean Cosmin Nicolae, Diaconu Marian, Podea Florin și Precup Vasile Sorin (fost agent de poliție în Deva) pentru perioada 04.12.2004-02.01. 2005; Ioiescu Ovidiu Petre și Dubar Adrian Ionuț pentru perioada 22.12. 2004-20.01.2005; Brelian Marius Constantin, David Ioan (fost șef al poliției Deva), Nițu Cristian Bogdănel și Lechințan Cristian Marian pentru perioada 16.12.2004-14.01.2005 și cu privire la inculpatul Hărăstășan Adrian pentru perioada 14.12.2004-12.01. 2005. Cei în cauză fac parte din "lotul Deva" pe care polițiștii de la CZCCOA Alba Iulia, în colaborare cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, i-au prins la începutul lunii noiembrie și i-au reținut, fiind acuzați că au desfășurat activități cu caracter de crimă organizată.
    Inculpații Bumbaru Constantin Nicolae, Sârbu Lucian Gheorghe, Muntean Cosmin Nicolae, Diaconu Marian, Podea Florin și Nițu Cristian Bogdănel sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj în formă continuată; inculpații Precup Vasile Sorin și David Ioan sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de aderare la un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de șantaj în formă continuată și favorizarea infractorului; inculpatul Ioiescu Ovidiu Petru este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de com­plicitate la proxenetism, favorizarea infractorului și constituire a unui grup infracțional or­ga­nizat în scopul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată; inculpatul Brelian Marius Constantin este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de proxe­netism și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată; inculpatul Dubar Adrian Ionuț este cercetat în stare de arest preventiv pentru să­vârșirea infracțiunilor de complicitate la proxenetism, favorizarea infractorului și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată; inculpatul Le­chințan Cristian Marian este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă con­tinuată și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice; inculpatul Hărăstășan Adrian este cercetat în stare de arest pre­ventiv pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.
    Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat prin încheierea 142 din 02.12.2004 în dosarul nr. 8609/2004 în sensul respingerii cererii de revocare a măsurii arestării preventive a inculpatului Precup Vasile Sorin (fost agent de poliție în Deva). Acesta a solicitat instanței să constate că pe fondul deprecierii stării de sănătate este în impo­sibilitatea de a urma tratament medical adecvat în sistemul peni­tenciar.
    Hotărârea instanței are la bază raportul de expertiză medico-le­gală 3634/2004, care confirmă necesitatea intervenției chirurgicale, ce poate fi efectuată în Spitalul penitenciar cu profil chirurgical al Ministerului Justiției, ne-a informat purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Alba Iulia, judecător Cecilia Morariu.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Polițist agresat
     În timp ce încerca să aplaneze un scandal, un polițist a fost lovit. Radu Câmpean din Cugir a sesizat în 2 decembrie, la ora 10,00, Poliția Cugir că la barul administrat de el, frații Sibișan, porecliți "ge­menii", fac scandal. La fața locului s-au deplasat trei lucrători de poliție, respectiv un ofițer și doi agenți. Aceștia i-au legitimat pe scan­dalagii și i-au invitat la sediu. Nemulțumit, Aurel Si­bișan (25 de ani), zis "Relucu", a răsturnat masa la care se afla și a încercat să îl lovească pe agentul Romulus Zaharie cu o sticlă. Agentul a reușit să se ferească, dar a primit un pumn în față de la Constantin Si­bișan (25 de ani). Celor doi frați li s-a alăturat și Cosmin Muntean (29 de ani). Polițiștii au cerut ajutorul colegilor. În cele din urmă scan­dalul a fost aplanat. Pe numele celor trei au fost emise man­date de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere de bunuri și ultraj. (L.I.)
Curat ghinion
A tamponat mașina poliției
     Pe strada Septimius Severus din municipiul Alba Iulia, în 2 decembrie, la ora 10,00, o mașină a IPJ Alba a fost lovită. Crăciun Vasile (45 de ani) din Alba Iulia, conducătorul autoutilitarei marca Aro aparținând SC Dalkia, aflat pe o străduță dintre blocuri și în­cercând să iasă pe Septimius Severus, nu a acordat prioritate au­toturismului condus regulamentar de Lucian Dușan (38 de ani), agent șef al Serviciului de Logistică Alba. Autoutilitara a intrat în co­liziune cu mașina poliției și a proiectat-o într-un alt autoturism aflat în trafic. Ambii conducători au fost supuși alcool-testului, rezultatul fiind negativ. Din fericire nici unul dintre cei implicați în accident nu a fost rănit. Valoarea pagubelor a fost cifrată la suma de 4 milioane lei. (L.I.)
Comandant nou la Corpul 4 Armată
     Corpul 4 Armată Teritorial "Mareșal Constantin Prezan" din Cluj Napoca, de care aparține și Brigada 5 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Alba Iulia, are un nou comandant în persoana g-ral. mr. Ioan Ciupei, fostul șef al Comandamentului 10 Operațional "Ștefan cel Mare". Noul comandant a fost numit în funcție în cadrul unui ce­remonial desfășurat vineri, 26 noiembrie, la sediul MApN, în pre­zența g-ral. dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General (SMG). Noul comandant al Corpului 4 Armată Teritorial Cluj îi succede în func­ție generalului-maior Neculai Băhnăreanu, avansat în funcția de șef al Direcției Operații a SMG. (R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.