Prima pagină Ediția din: 16.12.2004
De Sărbători fii mai bun
Shell aduce bucurie în 18 grădinițe
     ShellÎn cursul zilei de ieri, firma Shell România, prin reprezentantul său din Alba Iulia, dl. George Ni­țulescu, a făcut cadouri, con­stând în jocuri tip lego și mași­nuțe Ferrari pentru micuții de la 18 grădinițe, dar nu au fost ui­tate nici Direcția pentru Protec­ția Drepturilor Copilului Alba și societatea de caritate "Iulia". Va­loarea cado­urilor ce vor adu­ce bucurie în sufletele a sute de copii se cifrează la aproximativ 300 de milioane de lei. Dacă și alte firme ar proceda la fel ca Shell suntem convinși că micuții vor fi mai fericiți pentru că moșul este darnic cu ei.(F.R.)
"Drumul vinului" Blaj-Târnăveni se modernizează
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și direc­torul Direcției Tehnice din Consiliul Județean Alba, Dan Popescu au participat ieri după-amiază la o întâlnire de lucru cu omologii lor de la Consiliul Județean Mureș. Cele două județe vecine intenționează să depună un proiect comun pentru a obține finanțare Phare pe baza programului european referitor la obiective mari de infrastructură. Proiectul intitulat "Blaj-Târnăveni, drumul vinului" a fost fundamentat pe necesitatea de a asigura o infrastructură mai bună într-o zonă plină de podgorii. Cele două județe vor depune proiectul pentru faza de evaluare, iar o finanțare mult dorită se așteaptă în vara anului viitor. Și ca să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului trebuie să remar­căm profesionalismul și eficiența d-lui Dan Popescu, unul din tinerii directori ai CJ Alba, care este un maestru în scrierea de proiecte câș­tigătoare.(F.R.)
La 15 ani de la Revoluție
Ne-am luat rația de bucurie
     La 15 ani de la Revoluția din Decembrie 1989, românii au ieșit din nou în stradă. De astă dată, fără disperare și tristețe, pentru a sărbători victoria democrației și, parafrazând mesajul teribil din acel însângerat decembrie 1989, scrijelit în Piața Universității - "De Cră­ciun ne-am luat rația de libertate", în anul de grație 2004 s-a ieșit în stradă pentru "rația de bucurie". Și urmașii celor care au ieșit în stradă ATUNCI au simțit că Revoluția nu s-a întâmplat degeaba: du­pă 15 ani, românii au avut voința, puterea și norocul de a oferi României o nouă șansă. Ei au reușit, la 15 ani după prăbușirea co­munismului, să scape în sfârșit, de oligarhia cu dublă cetățenie: comunistă și presupus democrată. Ne-am trezit la timp, pentru că ne obișnuiserăm deja cu "stăpânii" urzitori sau sceptici, care au decis să se sprijine doar pe trecut și pe cei ce-au fost. Pe metehne, nu pe încredere. La 15 ani de la Revoluția din Decembrie, această nouă victorie a românilor este ofranda zâmbitoare pentru martirii care ne veghează și acum destinul din ceruri.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Accident rutier la Șard
     Pe DN 107H, în fața imobilului cu numărul 59 din localitatea Șard, a avut loc marți, 14 decembrie, un accident rutier. Polițiștii din Ighiu au fost anunțați de către Rareș Gliga din Alba Iulia că în timp ce se afla la volanul autoturismului marca Fiat, în Șard a accidentat o persoană de sex masculin. Deplasați la fața locului polițiștii au constatat că Gheorghe Blaj (32 de ani) din Șard a traversat șo­seaua, în curbă, prin loc nepermis și fără a se asigura. În momentul traversării, bărbatul a fost acroșat de mașina condusă regulamentar de către Rareș Gliga. Cei doi au fost transportați la spital pentru acordarea primului ajutor. Gheorghe Blaj a suferit în urma acci­den­tului contuzii la brațul și șoldul drept. (L.I.)
Conferința PS Episcop Sofronie de la Gyula
     Astăzi (16 decembrie 2004), începând cu ora 17,00, sala de spec­tacole a Casei de cultură a sindicatelor din Alba Iulia va fi gaz­da unei manifestări culturale și spirituale totodată. Este vorba des­pre punerea în scenă a piesei populare de teatru "Irozii", de către un grup de studenți. Evenimentul teatral va fi urmat de o conferință sus­ținută de PS Episcopul Sofronie de la Gyula. Manifestarea, desfă­șurată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, este or­ganizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității "1 Decembrie 1918", din municipiul nostru, împreună cu ASCOR- A­so­ciația Studenților Creștini Ortodocși din România. (I.H.)
Bebeluș mort la Cergău
     Lucrătorii Postului de Poliție din Cergău au fost sesizați telefonic în cursul zilei de 14 decembrie de către asistenta medicală Ștefania Mărginean că nou-născutul Maria Emilia V., de doar două luni, a de­ce­dat la domiciliu în condiții suspecte. La fața locului s-au deplasat polițiști, lucrători ai Serviciului de Investigații Criminale, un medic le­gist precum și un procuror criminalist. După examinarea cadavrului sugarului s-a constatat că decesul a survenit în urma unei insu­fi­ciențe acute cardio-respiratorii cu pneumonie interstițială. Cadavrul nu prezenta urme de violență. Nu sunt suspiciuni în ceea ce privește cauza morții. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.