Prima pagină Ediția din: 17.12.2004
Pe ultima sută de metri
Președintele Ion Iliescu l-a grațiat pe Miron Cozma
     Președintele Ion Iliescu a semnat, miercuri, decretul de grațiere a lui Miron Cozma, au declarat surse oficiale. Decretul a fost trimis la Monitorul Oficial, iar decizia de grațiere va intra în vigoare în momentul publicării decretului. Decizia președintelui Iliescu a stârnit imediat reacții. Alianța D.A. PNL-PD, prin Călin Popescu Tăriceanu, a criticat decizia președintelui, în timp ce PRM și PSD au salutat-o. Mai rezervați au fost cei din UDMR, care au apreciat soluția lui Ili­escu ca fiind "pripită".
    Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru mi­neriade, în urma cărora a fost găsit vinovat de subminarea puterii de stat. În cei 7 ani petrecuți în închisoare, Miron Cozma a înaintat de mai multe ori cereri de grațiere, pe care președintele Iliescu le-a res­pins ca fiind inoportune.(F.R.)
Noul președinte a fost validat de Curtea Constituțională
     Curtea Constituțională a validat ieri, la ora 13,00, rezultatul scru­tinului prezidențial de la 12 decembrie în urma căruia Traian Bă­sescu a fost ales președinte al României. El va depune jurământul în calitate de președinte al României în fața Parlamentului luni, 20 decembrie. La ceremonia de validare Traian Băsescu și-a reafirmat hotărârea de a fi "un președinte al tuturor românilor". (A.D.)
Președintele Traian Băsescu și-a desemnat consilierii
     Președintele României, Traian Băsescu, și-a anunțat ieri consi­lierii cu care va lucra în cei 5 ani de mandat la Cotroceni. Din noua echipă fac parte: Adriana Săftoiu - purtător de cuvânt, Claudiu Săf­toiu - consilier pe probleme politice, Andrei Pleșu - consilier pe pro­bleme de relații internaționale, Theodor Stolojan - consilier pe proble­me economice și Vasile Blaga - șeful Administrației Prezidențiale.(F.R.)
Colindele sufletului pentru cititorii ziarului Unirea
     colindătoriVestea minunată a Nașterii Domnului Iisus Hristos ne-a fost adusă ieri la redacție de un grup de colindători din Poșaga, înso­țiți de unul dintre preoții din co­mu­nă. Colindele au răsunat apoi și din glasurile curate și pline de speranță ale elevilor de la Liceul de Mu­zică și Arte Plastice din Alba Iulia. Ne facem o datorie de suflet din a vă transmite și dumneavoastră, cititorilor ziaru­lui Unirea, urările colindătorilor noștri: să fim mai buni, mai darnici și să-i fericim pe apro­piații noștri aflați în suferință, acum, în preajma marii sărbători a creștinătății: Nașterea Pruncului Iisus Hristos, izbă­vitorul sufletelor noas­tre. (N.I.T.)
S-a declanșat acțiunea "bradul"
•169 de brazi fără acte de proveniență
     În urma unei acțiuni întreprinse în 15 decembrie a.c. de lucrătorii Postului de Poliție Câmpeni a fost identificat în trafic Viorel Morariu în timp ce transporta cu o autoutilitară 169 de brazi fără a deține documente de proveniență și transport. Autoutilitara era proprietatea unei societăți din Bistrița. Brazii au fost ridicați și predați spre valo­rificare Ocolului Silvic Valea Arieșului. Valoarea brazilor a fost es­timată la suma de 65 de milioane de lei. Persoana în cauză ur­mează să fie sancționată conform legii. (L.I.)
Și-a pus funia-n gât în curtea spitalului
     În curtea Secției de Fizioterapie a Spitalului municipal Sebeș, lân­gă un bazin dezafectat, a fost găsit în 15 decembrie un bărbat spânzurat. Acesta a folosit o funie dintr-un material textil pe care a agățat-o de un cui metalic dintr-o grindă. Cadavrul nu prezenta urme de violență. În urma verificărilor, a fost identificat bărbatul în per­soa­na numitului Antoniu Mizsanyin (50 de ani) din Sebeș, cunoscut ca fiind un om al străzii. (L.I.)
Cadouri tip "Radar"
     La nivelul județului Alba a avut loc, în 14 decembrie, o acțiune a Poliției Rutiere în vederea depistării conducătorilor auto care depă­șesc viteza legală. Au fost folosite echipamente video și sisteme ra­dar. În urma acțiunii, au fost sancționați un număr de 230 de con­ducători auto, dintre care 13 au depășit viteza legală cu peste 30 km/oră. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere. Va­loa­rea amenzilor date de polițiști este de 150 de milioane de lei. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.