Curier județean
Consilierii județeni primesc indemnizații doar pentru ședințe ordinare
     Începând din această lună, consilierii județeni vor primi o indem­nizație echivalentă cu 5 la sută din indemnizația președintelui Con­siliului Județean. Numai că indemnizația se acordă doar pentru șe­dința ordinară organizată o dată la două luni și pentru una sau două ședințe ale comisiilor de specialitate. La ședințele extraordinare, cum a fost cea de ieri, s-a prestat "muncă patriotică", cum a spus un consilier județean. Asta înseamnă că, având în vedere indem­nizația președintelui (de 41.000.000 de lei de la 1 octombrie), în două luni, un consilier județean poate primi maxim 15 la sută din această valoare, adică 6,15 milioane de lei brut. Practic consilierii pierd jumătate din bani, pentru că până în prezent primeau circa 4 milioane de lei/net lunar.(F.R.)
Vacanță pentru liceenii militari
     Liceenii Colegiului Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia vor intra de astăzi în vacanța de iarnă, mai devreme cu câteva zile decât co­legii lor civili, care termină cursurile abia în 22 decembrie. Purtătorul de cuvânt al liceului, Daniela Filimon, a declarat însă că tot elevii militari vor fi cei care vor veni cu câteva zile mai devreme la școală, deși semestrul al doilea va debuta abia în 10 ianuarie 2005. Ea a ținut să precizeze că, înainte de a părăsi instituția militară de învă­țământ pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, elevii vor susține de la ora 12.00 un program de colinde și îl vor întâmpina pe Moș Crăciun, care îi va recompensa cu daruri.(R.G.)
DSVSA Alba a confiscat alimente de aproape 40 de milioane
     Luna trecută, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sa­nitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba (DSVSA) au efectuat un număr de 550 de controale. Directorul DSVSA Alba, dr. Ioan Dârzu, a declarat că au fost verificate de la circumscripții ve­terinare concesionate, puncte farmaceutice sau circumscripții de con­trol alimente, până la unități de industrie alimentară, magazine, piețe și târguri de animale. În urma controlului, au fost confiscate peste 1.700 de kilograme de alimente care ar fi putut atenta la să­nătatea consumatorilor, întrucât fuseseră depozitate în condiții improprii sau nu erau ambalate și etichetate corespunzător. Este vorba, în principal, de carne și preparate din carne, dar și de produse lactate și ouă, în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei. Controlul a evidențiat și faptul că unii comercianți manipulau produsele alimentare de origine animală fără să respecte normele sanitar-ve­terinare sau marfa nu era însoțită de certificat sanitar-veterinar pe timpul transportului. Pentru neregulile depistate, vete­rinarii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor în­sumând 62 de milioane de lei. (R.G.)
Elevi actori
     Liceul de Muzică și Arte Plastice Alba Iulia îi invită pe iubitorii de teatru în 17 decembrie, de la ora 16,00, în sala festivă a liceului la piesa "Copacul din închisoare și femeile" de Iannis Ritsos. Din dis­tribuție fac parte elevi ai liceului, mai precis din clasa a IX-a B, iar re­gia, scenografia, muzica și decorurile sunt realizate de profesorii lor. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.