Prima pagină Ediția din: 4.1.2005
"Ajutor pentru Asia" prin Crucea Roșie
     Crucea Roșie Română a deschis la BRD-Sucursala Piața Roma­nă două conturi speciale în lei și în euro pentru ajutorarea victimelor tragediei umane din Asia, provocate de cel mai mare cutremur din ultimii 40 de ani, urmat de valurile devastatoare Tsunami. Directorul Filialei Alba a Societății Naționale de Crucie Roșie, Adrian Dușa, a declarat că fondurile care vor fi strânse în urma apelului umanitar in­ti­tulat "Ajutor pentru Asia" vor fi transferate către Federația Inter­na­țională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Conturile în care pot fi depuși banii sunt următoarele:
RO09BRDE410SV44931004100, respectiv
RO36BRDE410SV44931434100.
    De asemenea, Crucea Roșie Ro­mâ­nă preia solicitările de căutări de persoane și/sau restabilirea le­gă­turilor de familie, care pot fi trimise la adresa de e-mail crr@crucearosie.ro sau la fax 021-3128452, a mai spus Adrian Dușa. (R.G.)
În politica județeană
Negocieri asidue pentru posturi grele
     Negocierile pentru desemnarea viitorului prefect și subprefect al județului Alba au continuat și la cumpăna dintre ani, cei doi co-pre­ședinți ai Alianței D.A., Mircea Hava și Teodor Atanasiu, având se pare o întâlnire în cursul zilei de vineri la Alba Iulia. Bursa zvonurilor din aceste zile dă ca sigură o înțelegere între cele două partide ale Alianței D.A. pentru ca funcția de prefect să revină probabil PNL iar cea de subprefect să fie atribuită PD. Surse politice ne-au declarat însă că și UDMR ar fi tentată de postul de subprefect, dacă nu cel pu­țin de o funcție de conducere în cadrul Prefecturii. Având în vedere că vineri va avea loc ședința Consiliului Județean Alba, trebuie să mai avem răbdare pentru a vedea dacă înțelegerile prealabile vor func­ționa. Dacă totul va fi OK din punct de vedere al Alianței, luni, 10 ianuarie a.c. vor fi instalați și noul prefect și subprefect de Alba în pre­zența ministrului Apărării Naționale, Teodor Atanasiu. Deo­cam­dată nu se știe nimic oficial și certitudinea va domni numai când vor fi înscăunați noii șefi ai județului. (F.R.)
Pentru evitarea aglomerării la procurarea rovignetelor
     Pentru evitarea aglomerației, Poșta Română și-a extins rețeaua de oficii poștale la care posesorii de autovehicule pot plăti taxa de utilizare a drumurilor naționale. În același timp, a fost perfecționat softul care permite ca activitatea de eliberare a rovignetelor să se des­fășoare la ghișee diferite, în funcție de calitatea juridică a cli­en­ților. În afara celor 354 de oficii ale Poștei Române, taxa de utilizare a drumurilor naționale se mai poate achita la 168 de stații și 41 de se­dii Petrom și la stațiile Rompetrol și Mol. Posesorii de auto­vehicule care nu achită până la 15 ianuarie taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale sunt pasibili de amenzi cuprinse între 4 și 70 de milioane de lei. (N.I.T.)
Arieșeni - singura pârtie cu zăpadă
     Stratul de zăpadă măsoară 80 de centimetri, pârtia din Arieșeni fiind un unicat în materie de... zăpadă și aflux al iubitorilor de ski, să­niuțe, bob. Minivacanțe cu omăt gros de 70-80 centimetri vă oferă și peisajul de pe Valea Frumoasei și din zona Oașa. Județul Alba cunoaște binecuvântarea iernii și își așteaptă în continuare turiștii. (M.I.)
Noua conducere a DJAS Alba
     De la începutul noului an, Direcția Județeană de Asistență So­cială Alba are și o nouă conducere interimară. Director executiv este profesorul Sorin Chirilă, care a mai condus DGPDC Alba, în timp ce directori executivi adjuncți sunt Lenica Bucur și Emil Benga. Toate pos­turile de conducere din noua organigramă vor fi scoase la con­curs. (F.R.)
Băuturi alese la mese alese
Vinul de Jidvei la masa regală
     Anul Nou a fost sărbătorit și de familia regală așa cum se cuvine în astfel de momente, cu bucate și băuturi alese. Din meniul de Re­velion al familiei regelui Mihai nu au lipsit: somon fume cu capere, smân­tână și mărar; pui cu smochine, caise și măsline; orez săl­batic; prăjitură Gabriela; Chardonnay Jidvei 1999, cabernet Sauvig­non Recaș 2003; Grasă de Cotnari 1999. (F.R.)
Deputatul Dan Motreanu, secretar general al PNL?
     Cariera politică a deputatului Dan Motreanu, președintele Co­mi­siei de Administrație Publică a Camerei Deputaților, este în continuă ascensiune. În cursul acestei zile, deputatul liberal care a refuzat o funcție de ministru al Tineretului și Sportului, va fi foarte probabil de­semnat, în cadrul ședinței BEX-ului, secretar general al PNL, în locul lui Mihai Voicu, desemnat secretar general al Guvernului. Practic, deputatul Motreanu va ocupa o poziție similară cu cea a lui Octav Cozmâncă la PSD și cu a lui Cozmin Gușă la PD. Dacă va fi de­sem­nat secretar general, prima "misiune" pentru Dan Motreanu va fi să organizeze congresul PNL din luna februarie. Deputatul, originar din Alba, este unul dintre oamenii de încredere ai premierului Călin Popescu Tăriceanu, cel care dorește să devină președinte al parti­dului din luna februarie.(F.R.)
Primul pe țară la rezidențiat
     La examenul pentru admiterea la rezidențiat de la sfârșitul anului trecut, tânărul medic Flaviu Pițu din Alba Iulia a obținut 943 de punc­te din 950 posibile, clasându-se pe locul I pe țară. Felicitări și să fie mereu cel mai bun doctor! (A.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.