Curier județean
În comuna cu cele mai multe mame eroine
Primul nou-născut din anul 2005 este un băiat
     În prima zi a anului 2005, la secția maternitate a Spitalului ju­dețean de Urgență Alba, au venit pe lume 3 copii, un băiețel și două fetițe, au declarat surse medicale autorizate. În jurul orei 05.00, Ma­ria Cernea, de 23 de ani, din comuna Ighiu, a născut un băiețel de 3,400 kilograme, care a primit nota 9.00. Proaspăta mămică ne-a declarat că este foarte fericită pentru că a născut chiar în prima zi a anului, de Sf. Vasile, motiv pentru care își va boteza copilul cu nu­mele Cain Vasile. Vasilică este al treilea copil al familiei Cernea, care mai are o fetiță și un băiețel. Tot pe 1 ianuarie 2005, în jurul orei 07.20, Bianca Gabriela Costea, de 24 de ani, din Ighiel, a adus pe lume o fetiță de 3,500 kg, fiind primul copil, iar Aurelia Besoiu, de 38 de ani, din Sebeș, a născut la ora 23.20 o fetiță de 2,900 kg, de nota 10.00. La mulți ani și o viață fericită alături de ființele dragi că­rora le-ați dat viață!(R.G.)
În Sebeș și localitățile aparținătoare,
Noi rețele de apă și canalizare
     Rețeaua de canalizare Lancrăm-Sebeș va fi extinsă, după ce con­silierii municipali au aprobat în ultima ședință studiul de feza­bilitate și proiectul tehnic al investiției. Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă, a declarat că este vorba de realizarea, în pe­ri­oada de 12 luni, a 1,315 km de rețea de canalizare și 0,365 ki­lo­metri de canal colector. Valoarea lucrărilor este de ordinul mili­ar­delor de lei, iar plata acestora se va face din bugetul local pentru acest an. De asemenea, CL Sebeș a aprobat studiul de prefe­za­bilitate pentru investiția "Str. Horia și str. Progresului - reabilitare con­ductă apă potabilă". Realizarea lucrărilor amintite pe str. Horia este absolut necesară pentru a permite asfaltarea acesteia, condiție valabilă și pentru continuarea lucrărilor de modernizare a străzii Pro­gresului. Nu în ultimul rând, consilierii municipali au aprobat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru extinderea rețelelor de apă-canal pe 4 străzi: Râului, Mircea cel Mare, Crângului și Drumul Si­biului. (R.G.)
La Sebeș,
Vârstnicii vor fi îngrijiți la domiciliu
     Începând de la 1 ianuarie 2005, Consiliul Local Sebeș a stabilit o contribuție lunară fixă de 200.000 de lei/persoană asistată, pentru persoanele care se încadrează în grila națională de evaluare a ne­voilor persoanelor vârstnice și care realizează venituri mai mari de 1/5 din nivelul venitului lunar net luat în calcul la stabilirea ajutorului social. Primarul Alexandru Dăncilă a declarat că, în contul acestei contribuții, îngrijitorii vor presta servicii la domiciliul bătrânilor ocrotiți la Centrul de zi din oraș, subordonat din acest an Serviciului Public de Asistență Socială al CL Sebeș. Este vorba despre asigurarea igienei corporale, ajutorul dat la prepararea hranei, schimbarea lenje­riei, curățenie, spălat rufe, călcat, sprijin în soluționarea unor pro­ble­me administrative, plata facturilor sau efectuarea de cumpărături. Tot din acești bani ar putea fi acoperită parțial valoarea facturilor de întreținere a Centrului de zi.(R.G.)
Verificarea recruților născuți în anul 1985 și înainte de acest an
     În conformitate cu prevederile Legii 46/1996, privind pregătirea populației pentru apărare, în perioada 3.01 - 18.02.2005, se des­fă­șoară la sediul C.M.J. Alba, activitatea de verificare a recruților năs­cuți în anul 1985 și înainte de acest an, a absolvenților instituțiilor de învățământ superior, pentru încorporare, precum și activități de cla­ri­ficare a situației medico-militare.
    Facem precizarea că potrivit Art.63 din Legea 46/1996, serviciul mi­litar este obligatoriu, iar pentru pregătirea în cadrul serviciului mi­litar activ, cetățenii pot fi încorporați până la vârsta de 35 de ani.
    Tinerii chemați la încorporare sau pentru clarificarea situației me­di­co-militare, sunt obligați să primească ordinele de chemare emise de Centrul Militar Județean Alba și să se prezinte la data, ora și lo­cul prevăzute în acesta, cu documentele și actele specificate în or­dinul de chemare sau alte acte justificative.
    Neprezentarea sau sustragerea de la recrutare sau încorporare con­stituie infracțiune și se pedepsește conform prevederilor Art. 353 și 354 din Codul Penal cu închisoare sau amendă.
Lt. col. Vasile BOCUȚ,
Comandantul Centrului Militar Județean Alba

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.