Curier județean
Pentru că țara are nevoie de stabilitate
PUR rămâne la guvernare
     Declarațiile incendiare ale președintelui Băsescu au creat o serie de nemulțumiri, justificate în special în rândul celor vizați, punând în pericol stabilitatea unui guvern abia încropit și hotărât să se apuce de treabă.
    Să fim serioși: un președinte trebuie să fie un factor de echilibru, de stabilitate și de apropiere între oameni și nu să semene discordie și ură între aceștia.
    Pentru că PUR era unul din partidele vizate, noi considerăm ata­curile nedrepte și un amestec în treburile interne ale unui partid, precum și o încălcare flagrantă a prevederilor constituționale.
    Așa cum am afirmat în repetate rânduri, PUR a făcut în ultimă instanță un gest de sacrificiu pentru a susține guvernul Tăriceanu și de a asigura majoritatea parlamentară, tocmai pentru ca treburile țării să meargă înainte urmărind interesul național mai presus de orice, și nu în ultimul rând integrarea României în UE. Atunci ne în­trebăm: ce-i rău în asta? De ce suntem imorali?
    Pentru că Traian Băsescu ne-a implorat insistent să susținem Guvernul Tăriceanu, ca mai apoi să o întoarcă ca la Ploiești? Pentru că vrem să rezolvăm problemele oamenilor și să ne onorăm anga­jamentele și promisiunile noastre electorale?
    Astfel stând lucrurile, deși jignit și insultat pe nedrept, PUR a luat o decizie înțeleaptă, și anume: de a rămâne la guvernare, de a susține parlamentar Guvernul Tăriceanu în interesul tuturor româ­nilor, de a evita alegerile anticipate pentru ca România să se inte­greze, la termenele stabilite, în UE.
    Am renunțat la posturile de prefecți, pentru că repartizarea pe județe s-a făcut între cele trei partide: PD, PNL, UDMR fără a fi consultat și PUR. Urmează ca în zilele următoare cei doi lideri, Tă­riceanu și Voiculescu, să se întâlnească și să discute foarte serios modul de conlucrare și colaborare, în plan guvernamental, parla­mentar cât și la nivelul administrației locale din fiecare județ.
    În județul Alba, deși au existat contacte și convorbiri între liderii Alianței și cei ai PUR, încă nu s-a finalizat nimic concret.
    Mai mult, deși am solicitat să ne păstrăm postul de vice­preșe­dinte al Consiliului județean Alba, care ne revenea de drept, în urma protocolului semnat cu Alianța DA în luna iunie 2004, iată că partenerii noștri de guvernare nu au respectat înțelegerile convenite, suflându-ne "la mustață" postul de vicepreședinte. Și atunci ne în­trebăm: cine este ambiguu și cine trebuie să-și clarifice problemele de comportament? Noi credem că Alianța DA, care trebuie să ne respecte ca parteneri egali și să ne trateze cu decența necesară; Alianța DA, care dorește repetarea constituirii Consiliilor județene în mai multe județe, în care a obținut majoritatea numai cu ajutorul Partidului Umanist.
    Și, ca să informăm fără echivoc opinia publică, Alianța DA a câș­tigat posturile de conducere în CJ Alba la alegerile locale din iunie 2004, cu ajutorul nemijlocit al PUR-ului care a obținut un scor elec­toral de 9,05%.
    Ambiguitățile la care fac trimitere liderii Alianței DA, referitoare la comportamentul parlamentarilor PUR, se referă la voturile acordate pentru desemnarea celor doi președinți ai Senatului și Camerei De­pu­taților și în Consiliile județene unde PSD și PUR au majoritatea.
    În Biroul Permanent noi am hotărât ca, pentru păstrarea sta­bi­lității și înlăturării pericolului reinstaurării un partid-stat în România, este bine ca în instituțiile vitale ale statului să existe un echilibru, care poate fi asigurat numai prin pluripartidism.
    Vrem să asigurăm opinia publică din județul Alba că măsurile adoptate de PUR sunt corecte, că vom lua poziție și vom sancționa orice încălcare de lege sau încercare de abuz, indiferent din ce parte a spectrului politic vor apărea.
Președinte PUR Alba
Deputat Nicolae POPA

Dr. Liviu Stoica - invitat la 14 manifestări internaționale în 2005
     Urmărind cariera profesională a dr. Liviu Stoica, se poate des­coperi în ce fel se poate clădi o personalitate. Pe măsura perfec­țio­nării sale permanente în domeniul medical, dar și în cel al admi­nistrației publice, raporturile sale cu lumea academică s-au schim­bat radical, dr. Stoica asumându-și noi responsabilități, printre care și cea de lider de opinie. Cercetările sale în domeniul psiho­farma­cologiei i-au adus faimă, valoarea lucrărilor domniei - sale fiind recunoscută în țară și străinătate, în anul 2005 fiind invitat la numai puțin de 14 manifestări internaționale de anvergură, printre care se regăsesc cele de la Paris, Viena, Milano și Strasbourg.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.