Curier județean
Activitatea didactică din județul Alba, apreciată de minister
     Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba a intrat recent în posesia raportului de evaluare întocmit de membrii delegației Mi­nisterului Educației și Cercetării, care au inspectat în luna noiembrie 2004 mai multe școli din județ. Prof. Angela Băruță, inspector gene­ral adjunct, a declarat că reprezentanții ministerului au verificat mo­dul în care se face predarea în 14 unități de învățământ preuni­ver­sitar, asistând la aproximativ 600 de ore de curs. Au fost controlate colegiile naționale "Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia, "Lucian Blaga" din Sebeș și "Avram Iancu" din Câmpeni, școlile generale "Mi­hai Eminescu", "Ion Agârbiceanu" și "Liviu Rebreanu" din Alba Iulia, "Toma Cocișiu" din Blaj, școlile nr. 1, 2 și 3 din Sebeș, nr. 1 din Câmpeni, precum și cele din Crăciunelu de Jos, Sâncel și Vințu de Jos. În urma controlului, reprezentanții ministerului au constatat că există preocupare atât din partea dascălilor, cât și a managerilor de școli pentru ca procesul de învățământ să decurgă conform pla­nificării. Au existat însă și mici deficiențe, motiv pentru care membrii delegației ministeriale au făcut recomandări pentru eliminarea aces­tora.(R.G.)
Omul sfințește locul
     Ca orice om care se mută în casă nouă și proaspătul prefect al județului Alba intenționează să se simtă bine în noua sa "locuință", și anume Prefectura Alba. Cosmin Covaciu dorește reabilitarea se­diului Prefecturii atât în ceea ce privește interiorul, cât și exteriorul. În acest sens, a inițiat discuții pentru întocmirea studiului de feza­bilitate, discuții care se vor concretiza cu demararea lucrărilor pro­priu-zise în cel mai scurt timp. (I.P.)
OPC Alba a primit anul trecut 511 reclamații
     Pe întreaga perioadă a anului 2004, Oficiul județean pentru Pro­tecția Consumatorilor Alba a primit din partea populației 511 sesizări și reclamații din care doar 176 s-au dovedit a fi întemeiate. În 52 de cazuri reclamațiile nu au fost soluționate din pricina lipsei ele­men­te­lor necesare cercetării, iar cetățenilor le-a fost achitată contra­va­loa­rea produselor reclamate, în sumă de 111 milioane lei.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.