Prima pagină Ediția din: 17.1.2005
Sâmbătă neagră la Aiud
4 morți în accidente rutiere
     În cursul zilei de vineri, 14 ianuarie, pe raza municipiului Aiud, pe DN1, au avut loc două accidente rutiere grave, soldate cu moartea a patru persoane. Primul accident s-a produs în jurul orei 12,50. Mircea Băguț (28 de ani) din Cluj, conducător auto la o societate din Cluj, în timp ce conducea un autotractor "Daf" cu remorcă a intrat în coliziune cu un autoturism "Dacia" ce a pătruns pe contrasens. Da­cia era condusă de Lucian Florea (37 de ani), angajat al Băncii Co­merciale Carpatica, sucursala Alba Iulia, care în urma impactului a decedat pe loc. În cauză, poliția continuă cercetările. Cel de-al doi­lea accident, soldat cu moartea a trei persoane a avut loc în jurul orei 15,30. Ștefan Sămărtinean (34 de ani), sergent major la o uni­tate militară din Cluj, aflat la volanul autoturismului "Dacia", într-o curbă extrem de periculoasă, ca urmare a neatenției în conducere, a pierdut controlul mașinii. Dacia a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autospeciala Roman, condusă regulamentar din sens opus de Daniel Vasile Maier (21 de ani), conducător auto la SC Miacarm Mirăslău. În urma accidentului Ștefan Sămărtinean, Con­stantin Liviu Dan (30 de ani)-căpitan și Alina Luciana Grămăticu (22 de ani) din Balș, județul Olt-maistru militar au decedat. Toți trei erau angajați ai unor unități militare din Cluj. (L.I.)
Liberalii ardeleni îl susțin pe Tăriceanu la președinția PNL
     La sfârșitul săptămânii trecute la Cluj Napoca a avut loc o reu­niune a președinților celor 14 organizații județene din Ardeal ale Par­tidului Național Liberal. Cu acest prilej a afost adoptată o rezoluție prin care toate aceste organizații îl propun și susțin pe actualul pre­mier Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de președinte al PNL. Amintim că în urma retragerii președintelui PNL Theodor Stolojan, Că­lin Popescu Tăriceanu asigură interimatul la președinția PNL. Ale­gerea președintelui partidului va avea loc în cadrul Congresului Ex­traordinar al PNL care va avea loc în perioada 4-6 februarie la Bu­cu­rești. Tot cu acel prilej vor avea loc alegeri și pentru celelalte struc­turi de conducere ale partidului. (A.D.)
Amenințări pentru "trădătorii" din PSD Alba
     În cadrul conferinței de presă a PSD Alba, președintele orga­nizației județene Mugurel Sârbu le-a transmis acelor membri care vor pleca din partid că nu vor mai fi primiți niciodată înapoi, bineînțeles dacă vor mai dori să revină. Nu s-a spus însă mai nimic despre felul în care vor fi protejați de către partid membrii fideli, mai ales acum când vântul schimbărilor bate în mai toate instituțiile publice. Totuși, pentru cei care ar fi demiși din funcțiile deținute abuziv, conform spu­selor liderului PSD Alba, se va constitui la sediul partidului o așa - numită comisie de juriști care îi va consilia în eventualele procese, dacă se va apela la instanțele de judecată.(R.J.)
Militari albaiulieni, în misiune în Bosnia
     Doi subofițeri din Alba Iulia au plecat joi, 13 ianuarie, spre Bos­nia-Herțegovina, urmând să se alăture Comandamentului Multina­țional, pentru a îndeplini timp de 6 luni misiuni de pace în această țară, au declarat surse militare. Este vorba de plt. maj. Eugen Sima, din cadrul Brigăzii 5 Vânători de Munte "Avram Iancu" și fratele a­ces­tuia, Sorin Sima, tot subofițer în cadrul Colegiului Militar "Mihai Viteazul". Aceleași surse au precizat că în curând se vor întoarce din misiune internațională preotul militar Ioan Cărpinișan, cpt. Ovidiu Alexoaie și cap. Ioan Hațegan, plecați vara trecută în Irak.(R.G.)
Congresul PSD în aprilie sau mai
     Conform unor surse din PSD Alba, Congresul extraordinar al par­tidului, când se va alege și noul președinte, va avea loc cel mai pro­babil în lunile aprilie sau mai. Până atunci însă la nivelul fiecărui județ vor avea loc conferințe de dare de seamă și alegeri, calendarul acțiunilor PSD urmând să fie "bătut în cuie" la finele acestei luni, la București cu prilejul unei ședințe a Biroului Executiv Central când va fi desemnată și o nouă Delegație Permanentă.(R.J.)
"Album național" cu Ionuț Fulea
     Binecunoscutul și îndrăgitul solist de muzică populară Ionuț Fu­lea ne-a informat că recent s-a filmat la București pentru postul Național TV o nouă emisiune "Album Național". Invitați au fost Ionuț Fulea și Laura Lavric, iar realizatoare emisiunii Florentina Satmari le-a cerut să aducă în emisiune și tinere talente din județele pe care le reprezintă. Ionuț Fulea a optat și a prezentat formația de dansuri "Mugur de nucet" din Stremț și pe micuța solistă Bianca Ștefana Șușman din Teleac. Emisiunea va fi difuzată în data de 23 ianuarie de Național TV. Pe această cale Ionuț Fulea dorește să-i mulțu­mească președintelui Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, care a asigurat transportul copiiilor la București. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.