Curier județean
Accidente rutiere grave din cauza poleiului
     Două accidente rutiere grave, soldate cu 5 răniți, din care doi au fost spitalizați la unități sanitare din Alba Iulia și Târnăveni, au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în comunele Sântimbru și Cetatea de Baltă, din cauza poleiului.
    *Vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 08.45, Constantin Gheorghe Han­căș, de 21 de ani, din Șona, conducea pe DJ 107 o autoutilitară Da­cia, înmatriculată în județul Sibiu. Din cauza carosabilului acoperit cu polei, șoferul a pierdut controlul volanului, acroșând pe cealaltă bandă de mers o Dacie care circula regulamentar din sens opus. Ma­șina era condusă de Cornel Hălălaie, de 39 de ani, din Sân­tim­bru, pe locul din dreapta aflându-se tatăl șoferului, Partenie Hălălaie, de 61 de ani. În urma impactului, cei trei au fost transportați cu am­bulanța la Spitalul județean Alba, pentru a beneficia de îngrijirile necesare. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că bătrânul a refuzat internarea, deși a suferit traumatisme la cap și piept, ale­gându-se cu 3 coaste rupte. În schimb, cei doi conducători auto au scăpat doar cu câteva zgârieturi, nefiind necesară spitalizarea lor.
    *Cel de-al doilea accident a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie, în jurul orei 18.15, pe raza comunei Cetatea de Baltă. Ștefan Iosif Fogoroși, de 34 de ani, din localitate, conducea pe DJ 107 F un autoturism Da­cia 1310, în care se mai afla și Gheza Beni. La un moment dat, mașina a derapat și s-a izbit de parapetul unui pod, din cauza ca­rosabilului acoperit cu mâzgă. În urma coliziunii, șoferul a suferit le­ziuni grave la cap, iar pasagerul este suspectat de ruptură de splină, ambii răniți fiind internați la spitalul din Târnăveni.
    În ambele cazuri, poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au produs accidentele. Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător mași­nile, îndeosebi dacă circulă pe drumuri acoperite cu polei sau ză­padă. De exemplu, pe Dealul Mare, în zona Abrud, circulația rutieră a fost îngreunată vineri seara, timp de o oră și jumătate, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, fiind necesară intervenția echipelor de deszăpezire.
Robert GHERGU

Pericol de avalanșă în zona montană
     La Alba Iulia, apa râului Mureș curge peste podul de gheață cu ochiuri format din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile, au anunțat reprezentanții Compartimentului de Protecție Civilă din ca­drul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. De asemenea, pe râurile Târnava Mică, la Blaj și Arieș, la Scărișoara, Câmpeni și Baia de Arieș, se semnalează gheață la mal. Pe de altă parte, stra­tul de zăpadă a atins 69 de centimetri la Arieșeni, unde cantitatea de precipitații a atins 10 l/mp, în cursul zilei de sâmbătă, 22 ia­nu­arie. Ninsori slabe s-au mai înregistrat și la Scărișoara, unde gro­simea păturii de omăt este de 42 cm, Albac -20 cm, Vadu Moților-17 cm, Abrud-13 cm, Câmpeni-7 cm și Zlatna-4 cm. Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă ar putea să crească, întrucât în următorul interval sunt așteptate noi ninsori, existând chiar riscul producerii de avalanșe, în zona de munte.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.