Curier județean
Nicolae Puiuleț de la Oficiul Prefectural Câmpeni respinge acuzațiile aduse
•"Ușa Oficiului a fost deschisă pentru toată lumea, nu mi-am bătut joc de nimeni"
     Cu prilejul unei vizite efectuate recent în câteva localități din zona Munților Apuseni, prefectul Cosmin Covaciu a primit mai multe plân­geri privind activitatea Oficiului Prefectural din Câmpeni, principalul vizat fiind Nicolae Puiuleț, cel care a ocupat funcția de director al a­cestei instituții până în vara anului 2004. "Sunt acuzat de slaba im­plicare în rezolvarea problemelor cetățenilor din zonă și de nepar­ticipare la ședințele consiliilor locale. Pe parcursul celor aproape 4 ani de existență, ușa Oficiului Prefectural a fost deschisă pentru ab­solut toată lumea și nu a existat cineva care să fie refuzat, indiferent despre ce problemă era vorba. Bineînțeles că atribuțiile mele erau li­mitate și eu nu mă puteam implica direct în chiar toate problemele care îmi erau zilnic aduse la cunoștință. Aproape toate sesizările și petițiile oamenilor erau transmise către Prefectura Alba, acesta fiind practic unul dintre scopurile pentru care Oficiul a fost creat. Eu nu pu­team impune cu forța ca oamenii să-și primească pădurile înapoi, să primească sentințe judecătorești favorabile, sau să fie angajați de diverși agenți economici. În ceea ce privește prezența mea la șe­dințele de consilii locale lucrurile sunt iarăși foarte clare. Eu parti­cipam doar la acele ședințe unde eram trimis de Prefectură. În situ­ațiile mai delicate se trimiteau de la centru specialiști, care puteau cu adevărat să soluționeze problemele apărute. La Bistra și la Poșa­ga am fost de-a lungul anilor de nenumărate ori și oricine poate să confirme", a replicat Nicolae Puiuleț.
    Acesta ne-a mai precizat că așteaptă o evaluare corectă a acti­vității sale de către prefectul Cosmin Covaciu și nu se teme de even­tuale sancțiuni pentru că: "mă știu curat și nu mi-am bătut joc de ni­meni, niciodată".
Răzvan JURCĂ

Umaniștii nu servesc puterea ci interesele românilor
•Comunicat al Partidului Umanist Român
     "Pentru o nouă atitudine în politică!
    Membri reprezentativi ai clasei politice din România, aliați ai noș­tri de la Putere sau politicieni din Opoziție critică vehement decizia PUR de a sprijini demisia d-lui Sorin Vicol. Demisie care a survenit în momentul în care acesta a constatat că nu mai poate fi util Ro­mâniei din poziția de ministru și care a fost însoțită de precizarea explicită că umaniștii continuă susținerea cabinetului Tăriceanu, în in­teresul național al stabilității guvernării. Aceste critici atribuite uma­niștilor, implicit și poate inconștient, un mod de gândire politicianist propriu politicienilor de tip vechi, care au condus România în ultimii 15 ani, dar total străin umaniștilor.
    Vrem să arătăm, o dată în plus, acestor politicieni că motivațiile de genul "au primit prea multe sau prea puține portofolii", ori "doresc cu orice preț să rămână la guvernare" nu sunt valabile în cazul uma­niștilor: să înceteze a ne mai atribui propriile lor mentalități! Noi gân­dim în termenii: "putem fi utili României - rămânem la guvernare. Nu putem fi - ne retragem". Simplu!
    De altfel, am demonstrat prin fapte acest mod al nostru - inedit, ce-i drept, și greu de înțeles de către detractorii noștri - de a face po­litică. Ne-am retras fără vorbe și fără reproșuri de la negocierile pen­tru prefecți în momentul în care subiectul prefecților tensiona at­mosfera amenințând stabilitatea politică a guvernării și obiectivele mari ale României pe ultima sută de metri a cursei pentru integrarea europeană. Ne-am retras fără vorbe și fără reproșuri de la Ministerul Controlului din momentul în care am constatat că el a fost trans­format într-o formă fără fond și că nu mai putem fi utili României prin gestionarea lui. De fiecare dată am subliniat că vom continua să spri­jinim cabinetul aflat la cârma țării, dinăuntrul sau din afara gu­ver­nului: câți dintre politicienii de tip vechi au făcut vreodată un ase­me­nea gest? Câți din ei ar fi capabili să-l facă?
    Ne dăm seama că poziția noastră - inclusiv acest demers - este întrucâtva idealistă, pentru că nu numai anumiți oameni politici, dar și o parte din opinia publică, obișnuită cu politicienii de tip vechi, gân­desc cinic: "declarațiile patriotice sunt pentru proști, hai să ve­dem care sunt interesele reale care-i motivează".
    Las' să fim noi proști până când s-or mai schimba mentalitățile în România și vom fi acceptați chiar cu această ciudățenie a noastră: aceea de a dori Puterea nu pentru a profita de ea, ci pentru a servi, cu ajutorul ei, intereselor românilor".
Dan VOICULESCU, președinte PUR

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.