Curier județean
PRM Alba (fără Costan) merge înainte!
     Da, este adevărat, cum adevărat este și faptul că demisia lui nu înseamnă "demisie la vârf" și cum adevărat este și că dl. Costan nu "l-a părăsit" pe Vadim pentru că "nu a fost" niciodată al lui Vadim.
    Pentru toți cititorii interesați, dl. Costan a venit de puțin timp la PRM de la PNL. A recunoscut mereu că din punct de vedere politic gândirea lui a fost și va fi eminamente liberală. Ce l-a determinat să poposească pentru scurt timp la PRM numai dânsul știe și nu are mare importanță. Plecarea lui nu influențează cu nimic activitatea PRM nici la nivel de județ nici la nivel central, cum nu au influențat nici celelalte plecări de până acum. Partidul România Mare este un partid prea solid și bine organizat ca să-l zdruncine 2-3 persoane, indiferent cine ar fi acelea.
    Și totuși, este demn și cinstit pentru noi să recunoaștem partea de adevăr din această "poveste de iubire sfâșiată", aceea că și dl. Costan și dl. primar Andreș Călin au avertizat filiala că vor demi­siona dacă pe listele de candidați ai PRM la alegerile din toamna lui 2004 vor fi implantați "intruși" de la centru. Conducerea superioară a partidului a dictat altfel, ceea ce a dus la rezultatele cunoscute. În acest context, pe membrii Biroului Executiv județean ai PRM nu i-a surprins nici una dintre cele două demisii!
    În ce privește acuzele aduse conducerii filialei județene Alba a PRM de către ultimii dezertori, acestea nu sunt reale ci răutăcioase și nefundamentate - este o atitudine specifică celor frustrați care lovesc mereu în colectivul de unde pleacă și care nu mai miră pe ni­meni în ziua de astăzi.
    Tot într-o astfel de sferă a reacțiilor fără motivație s-a înscris și atitudinea clar răuvoitoare a d-lui Costan când a refuzat să elibereze spațiul destinat amenajării sediului pentru filiala jud. a PRM. Dar, fie­care cu ale lui!
    Plecări din partid au fost și vor mai fi, așa cum veniri au fost vor mai fi.
    Vital este faptul că s-a creat un nucleu de oameni de mare valoa­re, de o probitate morală fără pată, cu o conduită politică demnă de tot respectul, colectiv care duce filiala mai departe.
    Președintele filialei, ing. Emil Crișan, consilierii județeni ing. Dana Șerb și ec. Iosif Rociu, președinții de filiale municipale și orășenești dintre care amintim pe dl. Victor Alexa, d-na Voichița Varmaga, dl. Mircea Chirițoiu, dl. Ioan Simuțiu și nu în ultimul rând dl. Traian Bo­ji­ță sunt exemple de oameni pe care au învățat să-i prețuiască și să-i respecte nu numai membrii noștri de partid ci și adversarii politici din județ.
    Aceștia sunt de fapt vârfurile PRM Alba, ei sunt cei care merg îna­inte!
Biroul de presă al PRM Alba

CJ Alba a făcut un nou pas în Programul SAMTID
     Consiliul județean Alba a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 26 ianuarie, asocierea județului Alba cu cele 10 localități incluse în Programul SAMTID, în vederea reabilitării sistemului de alimentare cu apă. De asemenea, consilierii județeni au aprobat prevederile A­cor­dului-cadru încheiat între Ministerul Integrării Europene, Minis­terul Administrației și Internelor și beneficiar, precum și conținutul-cadru al Convenției de asociere pentru acest proiect. Prin Programul SAMTID vor fi realizate investiții în rețelele de apă în toate localitățile urbane din județ, cu excepția Sebeșului. Valoarea contractului în­che­iat între Ministerul Integrării Europene și firma greco-turcă Em­pedos-Eser, câștigătoarea licitației pentru executarea lucrărilor în ju­dețul Alba, se ridică la aproximativ 8,5 milioane de euro. Totodată, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost împuternicit să semneze Con­venția de asociere în Programul SAMTID.(R.G.)
PSD Blaj rămâne loial președintelui Mugurel Sârbu
     Președintele organizației municipale a PSD Blaj, dr. Mircea Fren­țiu, a dezmințit categoric informația potrivit căreia pesediștii blă­jeni ar fi împotriva președintelui organizației județene a PSD, depu­tatul Mugurel Sârbu, solicitându-i-se chiar demisia de către unii din­tre aceștia.
    "Consiliul municipal al PSD Blaj, întrunit în ședință marți, 25 ia­nuarie 2005, a hotărât susținerea în unanimitate a pre­ședintelui Mu­gurel Sârbu, precum și sprijinirea demersurilor sale de reformare a partidului. În pofida unor zvonuri vehiculate în mass-media județeană, PSD Blaj nu a solicitat niciodată demisia d-nului Sârbu, și îl asigură de loialitate și bună colaborare", a declarat Mir­cea Frențiu.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.