Curier județean
Condiții inumane de transport pentru elevii din Ciuruleasa
     Primarul comunei Ciuruleasa, Ioan Mihalachi, ne-a declarat că elevii din localitate suferă foarte mult în ceea ce privește condițiile de transport către unitățile de învățământ din zonă. Deși a făcut ne­nu­mărate demersuri atât către Inspectoratul Școlar Județean, cât și că­tre alte instituții publice, nu a rezolvat absolut nimic în ceea ce privește dotarea cu un mijloc de transport special pentru elevi, poate și din pricina faptului că Ioan Mihalachi făcea parte pe atunci din fosta opoziție, fiind membru PNL. În prezent micuții sunt nevoiți să meargă la un loc cu alți călători în condiții grele și pe bani mulți, spre exemplu un drum dus-întors Ciuruleasa - Abrud costă circa 60.000 de lei. "Foarte mulți părinți mi-au cerut ajutorul în această privință, dar până acum nu s-a putut face nimic. Este foarte dificil pentru copii și părinți să cheltuiască zilnic 60.000 de lei pentru transport și am convingerea că noile autorități județene vor avea grijă și de elevii din comuna noastră", a spus primarul din Ciuruleasa.(R.J.)
Mâine, la Petrisat-Blaj,
Inaugurarea oficială a Depozitului Național pentru Dezastre
     Inaugurarea oficială a Depozitului Național pentru Dezastre și Ca­la­mități Naturale din localitatea Petrisat, aparținătoare municipiului Blaj, va avea loc vineri, 4 februarie, ora 11.00, a anunțat Claudiu Ni­cușan, din cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj. El a precizat că proiectul, în valoare totală de 111.675 de euro, a fost realizat în parteneriat cu Caritas Germania, Confederația Caritas România, Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Consiliul Județean Alba și Caritas Paderborn. La deschiderea oficială au fost invitați să participe, pe lângă reprezentanții autorităților județene și locale (pre­fect, președinte CJ Alba, primar Blaj), ÎPS Lucian Mureșan, mi­tro­politul Bisericii Române Unite cu Roma (Greco-Catolică), pr. Janos Szas, președintele Confederației Caritas România (CCR), pr. Ni­co­lae Anușcă, vicepreședinte CCR și director al Asociației Caritas Mi­tropolitan Greco-Catolic Blaj și Thomas Hackl, coordonator național al Programului Dezastre al CCR. Serviciul religios va fi oficiat de ÎPS Lucian Mureșan.(R.G.)
La Spitalul județean
Tub nou, tomograful tot la pământ!
     Deși se părea că problema computerului tomograf al Spitalului ju­dețean de Urgență a fost rezolvată odată cu înlocuirea tubului de­fect cu unul nou, aparatul tot nu funcționează. De această dată, de vină sunt componentele informatice ale tomografului, mai precis hard-disk-urile și sursa de alimentare cu energie electrică a cal­cu­latorului. Directorul spitalului, dr. Cristian Babonța, a declarat că pen­tru îndepărtarea defecțiunilor este necesară cumpărarea altor pie­se, care costă aproximativ 5.000 de euro, fiind vorba de tehnică specială pentru medicină. Pe de altă parte, nici aparatul Roentgen cu hârtie de la secția radiologie nu mai funcționează la parametri normali, fiind în curs de reparație. Din cauza disfuncționalităților apărute, a spus dr. Barbonța, rezultatele radiografiilor evidențiază frac­turi la orice expunere, chiar dacă leziunile osoase nu există în realitate. Până când tehnica medicală va fi reparată, va fi folosit pos­tul radiologic fix, deși filmele de celuloid cu care funcționează a­cesta sunt mult mai scumpe decât hârtia utilizată de aparatul Ro­entgen.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.