Prima pagină Ediția din: 4.2.2005
Week-end pe schiuri la Arieșeni
schi     Stratul gros de nea care a acoperit pârtiile de schi vă invită la o minivacanță la Arieșeni, cea mai bună pârtie de schi din ju­dețul Alba. Dați curs invitației și profitați de aceste zile pline de bucuria sporturilor de iarnă.




Mineritul din județul Alba - în vizorul ministrului Economiei, Codruț Șereș
    Prefectul Cosmin Covaciu a avut recent o întâlnire cu ministrul Economiei și Comerțului, d-l Codruț Șereș, în cadrul căreia s-a dis­cutat situația industriei miniere. Prefectul de Alba a subliniat că dorește ca problemele legate de minerit să fie rezolvate în termeni clari, și să nu se mai amâne la nesfârșit, așa cum a procedat ve­chea guvernare. Domnia-sa a mai subliniat că este împotriva conti­nuării politicii de a face lunar presiuni asupra furnizorilor de utilități pentru ca aceștia să nu debranșeze unitățile miniere. "Trebuie să fim corecți cu noi înșine și cu angajații acestor unități, pentru că sta­rea de incertitudine și de nesiguranță în care trăiesc este cel mai rău lucru pentru ei. Se dorește găsirea unei soluții urgente de re­zolvare a problemelor și credem că în sfârșit am găsit înțelegere la minister", a declarat Cosmin Covaciu. După finalizarea discuțiilor teh­nice, prefectul județului a avut o discuție de principiu cu Codruț Șereș, ministrul Economiei și Comerțului, legată de strategia eco­nomică a județului și de măsurile pe care guvernul și le propune pe termen scurt, mediu și lung. (I.P.)
Prefectul de Alba ne avertizează:
Vin... nemții!
     Recent, Cosmin Covaciu, prefectul județului Alba, a avut o între­vedere cu consulul general al Germaniei la Sibiu, Excelența Sa Ha­rald Gehrig, ocazie cu care a discutat despre includerea județului Alba în programul misiunilor economice pe care Consulatul le va or­ganiza în acest an. De asemenea, prefectul a solicitat sprijin Ex­celenței Sale în crearea la nivelul județului nostru a unui mediu in­vestițional similar celui din Sibiu, propice pentru atragerea inves­titorilor germani, cu atât mai mult cu cât la nivelul județului Alba nu există barieră lingvistică în calea acestor investiții. În cursul ace­leiași zile, prefectul județului Alba a avut o întrevedere cu Excelența Sa Christian Zeileissen, ambasadorul Austriei la București. "Austria este țara din care provin cele mai mari investiții străine în România și unele dintre cele mai mari din județul nostru", a precizat Cosmin Covaciu. În urma discuțiilor, s-a ajuns la un acord de sprijin reciproc pentru dezvoltarea unor relații durabile. Prefectul județului Alba a a­dresat invitații consulului general al Germaniei la Sibiu și Excelenței Sale Christian Zeileissen, ambasadorul Austriei la București, de a vizita județul Alba și aceștia au promis că vor efectua o vizită de cel puțin o zi pentru a cunoaște potențialul județului nostru. (I.P.)
Frig și zăpadă la sfârșit de săptămână
     Autoritățile locale și județene din Alba au primit o avertizare din partea Institutului de Meteorologie prin care sunt atenționate că în acest sfârșit de săptămână vremea se va înrăutăți. Temperaturile vor scădea și mai mult față de zilele trecute, iar noaptea se poate a­junge chiar la minus 15 grade Celsius. Ninsorile au început să cadă mai abundent încă de ieri, în sud și sud-estul țării, iar de astăzi se vor extinde și în centrul României. Ieri, în județul Alba au fost măsurate următoarele straturi de zăpadă: Alba Iulia -11 cm, Sebeș - 12 cm, Blaj -13 cm, Câmpeni - 14 cm, Roșia Montană - 41 cm, Avram Iancu - 54 cm, Arieșeni - 81 cm. (F.R.)
Dr. Diana Ciobotea nominalizată pentru conducerea Policlinicii Alba Iulia
     Surse din cadrul Alianței D.A. ne-au informat că dr. Diana Cio­botea, în prezent consilier județean, a fost nominalizată de PNL pentru conducerea Policlinicii Alba Iulia. Dr. Diana Ciobotea este medic primar dermatolog și președinte al Organizației de Femei a PNL Alba.(C.O.)
Spectacol la Săliștea
     Duminică, 6 februarie, ora 14.00, la Căminul Cultural Săliștea, sub genericul "La izvoarele tradiției și creației populare", va avea loc o amplă manifestare cultural-artistică, cu participarea unor formații artistice, interpreți, creatori și meșteri populari din localitățile: Pian, Șibot, Cugir, Vinerea, Ceru Băcăinți, Blandiana, Vințu de Jos, Tăr­tă­ria și Săliștea. Organizatori, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Alba, Primăria și Consiliul local Să­liștea cu sprijinul Consiliului Județean Alba. (L.I.)
Infractori arestați
     Poliția din Blaj, cu ajutorul celor de la plutonul de intervenție ra­pidă, a întreprins pe raza municipiului o acțiune pe linie de urmăriți și mandate, în urma căreia au fost găsite 6 persoane care dețineau mandate de arestare și care se sustrăgeau efectuării pedepsei cu închisoarea. Dintre aceștia, au fost introduși în arestul IPJ Alba ur­mătorii: Cristian Frățilă (20 de ani) cu 4 ani închisoare pentru furt ca­lificat, Horațiu Frățilă (26 de ani) cu 2 ani și 2 luni închisoare pentru furt calificat, Mihai Cârnaț (35 de ani) cu 1 an și 6 luni închisoare pentru furt calificat. De asemenea au fost aplicate șase sancțiuni con­travenționale pentru încălcarea L61/1991 privind liniștea și or­di­nea publică. Valoarea amenzilor este de 12,5 milioane lei. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.