Curier județean
PSD acordă consultanță juridică gratuită
     Președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, ne-a informat că, din cauza numeroaselor abuzuri ale actualei puteri asupra func­țio­narilor publici, conducerea centrală a partidului a decis să formeze un Grup pentru apărarea drepturilor cetățenești în cadrul Departa­mentului juridic al PSD. "Partidul Social Democrat a primit în ultima perioadă un număr îngrijorător de sesizări privind abuzuri ale actualei puteri asupra funcționarilor publici, atât la nivel local, cât și central, care reflectă tendința Coaliției PNL - PD - UDMR - PUR de a-și pro­mova clientela politică, cu încălcarea legilor în vigoare. Decizia de constituire a Grupului pentru apărarea drepturilor cetățenești a fost luată pentru apărarea acelor persoane care, indiferent de opțiunile politice în plan personal, au de suferit din cauza actualei guvernări. Nu ne propunem în nici un caz să-i apărăm pe cei care au încălcat legea", a declarat deputatul PSD de Alba. PSD va acorda consul­tan­ță gratuit, iar cei interesați pot apela la numerele de telefon 021/2027316, fax 021/2027394, fiind pusă la dispoziție și o adresă de e-mail: sesizari@psd.ro.(R.J.)
SC Autotrans face precizări legate de accidentul de la Straja
     Conducerea SC Autotrans a ținut să facă unele precizări cu pri­vire la accidentul de circulație produs în zona Straja, prezentat în pre­sa locală cu titlul "Un autobuz cu călători a ajuns în șanț", con­siderând că articolul "a produs daune morale societății noastre prin imaginea proastă creată". Într-un comunicat de presă, conducerea firmei amintite susține că, de fapt, "cauza (n.r.- accidentului) a fost carosabilul acoperit cu gheață, pe care până în acel moment nu au fost împrăștiate materiale antiderapante și nu cauciucurile vechi și tocite". "Din contră, cauciucurile autobuzului sunt noi și în perfectă stare, scrie documentul. "De asemenea, s-a mințit că o femeie s-a accidentat și a fost dusă la spital. Menționăm că nu a fost nimeni ac­cidentat și nici dus la spital. De altfel, nu avea cum să se ac­ci­denteze cineva, deoarece autobuzul a alunecat în șanț la viteza de 15-20 km/oră și nu s-a răsturnat. Pe viitor, rugăm purtătorul de cu­vânt al Poliției Alba să se documenteze înainte de a da presei re­lații", mai scrie comunicatul SC Autotrans Alba. (R.G.)
Proiect pentru stimularea implicării cetățenilor în viața Cetății
     Fundația PAEM Alba derulează, începând cu luna august 2003, proiectul "Participarea cetățenilor în redezvoltarea Cetății Istorice Al­ba Carolina", finanțat prin fondul The Balkan Trust for Democracy. O parte impresionantă a Cetății, inclusiv câteva clădiri cu semnificație istorică, au fost transferate din ad­mi­nistrarea armatei române în ad­ministrarea Primăriei Alba Iulia. Pe întreaga perioadă de imple­men­tare a proiectului vor fi aplicate strategii care solicită implicarea pu­blicului în procesul de luare a deciziilor de către autoritățile publice locale. Ateliere publice de lucru, structurate după modelul "charette" pentru urbanism ca piesă centrală, vor constitui cadrul promovării în­țelegerii procesului democratic atât pentru cetățeni, cât și pentru ad­ministrația publică locală.
    Fundația PAEM Alba va colabora cu cetățenii, administrația lo­ca­lă, cu cei care profesează în acest domeniu, diverse persoane in­te­resate în a dezvolta și implementa cadrul care poate fi folosit pentru viitoarea implicare publică în luarea deciziilor la nivel local în Ro­mâ­nia.
    Pentru informații suplimentare vă puteți adresa la tel./fax: 0258/816518 sau e-mail: paem@apulum.ro, persoana de contact Flo­rina Truță, PR Officer.
Prădat pe stadion
     Lucrătorii de la Ordine Publică Alba Iulia l-au identificat pe Ni­colae D. (11 ani), din Alba Iulia care în ziua de 30 ianuarie a sustras un telefon mobil marca Alcatel, în valoare de 2,5 milioane lei. Băiatul a sustras telefonul din buzunarul hainei lui Iosif M. în timp ce acesta se afla pe stadionul 2 Unirea din municipiul Alba Iulia. Celularul a fost recuperat și restituit proprietarului. Fiind minor, băiatul nu va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt, dar împotriva lui pot fi luate alte măsuri cum ar fi internarea într-un centru de reeducare. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.