Prima pagină Ediția din: 5.2.2005
Liberalul Nicușor Mihai - noul director al ROMTEHNICA
     NicușorIng. Nicușor-Mircea Mihai, președintele PNL Cugir, a fost învestit în funcția de director general al CN ROM­TEHNICA SA București. Nicușor Mihai es­te absolvent al Institutului Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică (Spe­cializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini), doctorand la Universitatea Teh­nică Cluj Napoca, absolvent al mai mul­tor tipuri de specializări CODECS și PERCOMEX. Între 1989 și 2004 a cu­nos­cut o fulminantă ascensiune profe­sio­nală în interiorul SC Cugir SA, culminând cu funcția de director general în 1999-2001, ca până în 2004 să activeze în funcția de director tehnic admi­nistrativ la societatea cu capital mixt româno-german "Star Trans­mission" Cugir. Din 1991, Nicușor Mihai este membru al PNL iar din 1995 este președinte al PNL Cugir și membru al BPJ al PNL Alba. În perioada 1996-2004, Mihai a fost și consilier local din partea PNL. Este căsătorit și are un copil.
    Nicușor Mihai este cel de-al doilea cugirean propulsat într-o func­ție vitală pentru industria de apărare a țării (după ce Teodor Atanasiu a fost numit ministru al Apărării) fapt care, de ce să nu o recu­noaș­tem, a aprins din nou speranța în sufletele celor rămași acasă, că SC Cugir SA va redeveni ceea ce a fost cândva și poate mai mult decât atât... (N.I.T.)
Umanistul Toader Ulise - director general adjunct la SC Cugir SA
     Ieri a fost învestit în funcția de director general adjunct (director tehnic și de producție) la SC Cugir SA umanistul Toader Ulise. Ing. Toader Ulise a fost ales con­silier județean pe listele PUR în 2004. Acesta a mai activat ca lider de sindicat în cadrul SC Cugir SA și consilier local în cadrul CL Cugir. În urma alegerilor locale din iunie 2004 a pierdut "la mustață" postul de viceprimar al orașului Cugir însă "combinațiile" post-electorale ale PUR-ului l-au adus din nou în pole-position, cu o funcție importantă tot în orașul de la poalele Dră­ganei, de astă dată în conducerea SC Cugir SA. (N.I.T.)
Prin grija Caritas Germania, la Blaj a fost inau­gu­rat
Cel mai mare depozit de materiale pentru dezastre din Transilvania
     CaritasIeri, au avut loc la Petrisat, localitate situată la aproximativ un ki­lometru de municipiul Blaj, inau­gurarea și sfințirea Depozitului Național pentru Dezastre și Ca­la­mități Naturale, cea mai mare construcție de acest gen din Tran­silvania. Imobilul are o su­pra­față de 350 de metri pătrați, fiind de dimensiunile unei săli de sport. Clădirea a fost ridicată în­tr-un interval de numai 5 luni de zile, în baza unui proiect realizat de Caritas Germania, Confederația Caritas România, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Caritas Paderborn și Consiliul Județean. Costul realizării depozitului se ridică la 111.675 de euro (circa 5 miliarde de lei), din care 100.000 de euro reprezintă contribuție germană, restul banilor fiind asigurați de CJ Alba, în timp ce terenul aparține Mitropoliei Greco-Catolice Blaj. Depozitul va asigura materialele și echipamentele ne­cesare la intervenția post-dezastru pentru sprijinirea, în cel mult 48 de ore, a populației sinistrate în urma unor calamități naturale pro­duse în bazinele hidrografice Târnave și Mureș, dar și în Munții Apu­seni și va deservi, în caz de nevoie, și celelalte județe din Tran­sil­vania. Într-o primă etapă, depozitul a fost dotat de Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență Alba, prin intermediul CJ Alba, cu 1.000 de tărgi și materiale sanitare (truse medicale, pansamente etc.). Treptat, aici vor mai fi aduse mai multe pompe și aparate pen­tru uscat pereții clădirilor afectate de inundații, dar și alte echi­pa­mente de intervenție (pături, corturi, îmbrăcăminte etc.), astfel încât în câteva luni depozitul să funcționeze la întreaga capacitate. Medi­camentele și materialele de construcție vor fi cumpărate doar atunci când va fi necesar. Oricum, necesarul de materiale va putea fi com­pletat de la celelalte două depozite Caritas din țară, de la Miercurea Ciuc, care deservește zona Moldovei, respectiv București, pentru su­dul țării. Foarte important este însă faptul că Asociația Caritas dispune și de o rețea de 1.500 de persoane foarte bine pregătite pen­tru intervenția la dezastre, putând asigura și servicii comple­men­tare, cum ar fi, de exemplu, acordarea asistenței medicale. În viitor, Primăria Blaj va aloca fonduri pentru refacerea drumului Blaj-Pe­trisat, astfel încât accesul auto la depozit să fie mai ușor. La des­chiderea oficială au participat reprezentanți ai autorităților județene și locale, oficialități greco-catolice, între care președintele CJ Alba Ion Dumitrel, președintele Caritas Germania, Walter Steisslinger și Tho­mas Hackl, coordonator național al Programului Dezastre al CCR.
Robert GHERGU

Șef nou la SDFE Electrica Alba
     Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PUR de Alba, Nicolae Popa, a declarat că noul șef al SDFE Electrica SA Alba a primit avizul ministrului Industriei și Comerțului, Codruț Șereș. Con­form deputatului Popa, noul șef se numește Ionel Nicolae și a acti­vat ca șef al Compartimentului Investiții din cadrul Electrica Alba. În­trebat dacă noul șef are, pe lângă susținerea umaniștilor, și o ade­ziune la PUR, deputatul Popa a răspuns: "Dacă nu are, îi facem". (N.I.T.)
Fără Iliescu și la sediul PSD Alba
     La fel ca la Cluj, și de pe pereții sediului PSD din Alba Iulia tablourile care îl înfățișează pe Ion Iliescu au fost date jos, rămânând doar cele cu Adrian Năstase. Președintele Mugurel Sârbu a explicat că această decizie nu are absolut nici o legătură cu opțiunea sa pentru unul sau altul, ci simplul motiv că Ion Iliescu nu mai este pre­ședintele României, așa cum era inscripționat pe acele tablouri. "Adrian Năstase este președintele PSD și e normal ca tablourile care îl înfățișează să rămână la locul lor. Oricum nici într-un caz nu vom pune tablouri cu Traian Băsescu", a conchis președintele PSD Alba.(R.J.)
Ambasadorul Italiei la Alba Iulia
     Cosmin Covaciu, prefectul județului Alba, a purtat o discuție te­lefonică cu ambasadorul Republicii Italiene la București, Excelența Sa Stefano Ronca, cu care a convenit ca până la finele lunii martie să aibă o întâlnire la Alba Iulia. Printre problemele discutate au fost sprijinirea comunității italiene din Alba pentru creșterea valorii inves­tițiilor la nivelul județului și deschiderea de noi canale de comunicare între unități administrativ teritoriale din Alba și din Italia. (I.P.)
Balul vânătorilor la Hanul Lutsch
     Astăzi de la ora 19.00, la Hanul Lutsch 2000 va avea loc deja tra­diționalul bal al vânătorilor din zona Sebeș. Sub bagheta lui Mi­chael Lutsch, pasionat și de succes vânător, toți cei care îndrăgesc acest sport, dar și prietenii lor se vor întâlni, se vor distra, vor dansa, dar mai ales își vor împărtăși unul altuia povești... vânătorești. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.