Prima pagină Ediția din: 8.2.2005
Primarii PSD din Alba vor în fruntea partidului un lider tânăr și charismatic
•Aleșii locali i-au promis președintelui Mugurel Sâr­bu că nu își vor schimba culoarea politică
     La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PSD Alba - Mugurel Liviu Sârbu - a avut o întâlnire cu toți primarii și viceprimarii fostului partid de guvernământ, de la care a lipsit însă primarul din Baia de Arieș, Silviu Mârzan ce se pare că a trecut la PNL. Întâlnirea nu a fost deloc una monotonă, participanții ridicând numeroase probleme atât de ordin politic, cât și administrativ. De departe cea mai inte­resantă opinie exprimată de majoritatea celor prezenți a fost aceea că la conducerea partidului este nevoie de un lider tânăr, charis­matic și asupra căruia să nu planeze nici o suspiciune. De aseme­nea, aleșii locali vor ca Ardealul să aibă o putere mai mare de decizie în forumurile supreme de conducere ale PSD. Mugurel Sâr­bu le-a mai prezentat subalternilor săi pe linie politică variantele pro­puse pentru organizarea conferințelor locale și a celei județene, mâi­ne urmând să se decidă la București, în cadrul ședinței Biroului E­xe­cutiv Central, care va fi programul ce va trebui urmat.
    În altă ordine de idei, toți cei prezenți i-au promis președintelui PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, că nu vor părăsi partidul, dar că își do­resc înfăptuirea cât mai grabnică a reformei în interiorul acestei formațiuni politice. Din punct de vedere administrativ, deputatul PSD de Alba a spus că îi va sprijini pe primari în demersurile lor și urmea­ză să meargă împreună pe la ministere și la alte instituții cu putere de decizie.
Răzvan JURCĂ

Noii directori ai "deconcentratelor" din județ își ocupă fotoliile
     După negocieri care au durat mult prea mult și care au întins la maximum nervii tuturor, dar mai ales ai acelor șefi de servicii decon­centrate care poartă insigna PSD-ului, după așteptări și speranțe de păstrare a scaunelor "călduțe" de director în cele mai multe cazuri spul­berate, se pare că se trece la fapte. Surse din cadrul Alianței ne-au informat că a fost înaintată ministerelor, spre aprobare, o listă cu numele câtorva dintre viitori șefi ai unor servicii deconcentrate de la nivelul județului Alba. Din această primă "tranșă" fac parte Vasile Todea (PD) - Agenția de Protecție a Mediului, Vasile Bereș (PD) - Direcția Sanitar-Veterinară, Dorel Călian (PNL) - Direcția Agricolă, Ion Munteanu (PNL) - Direcția de Sănătate Publică și Adela Ghișoiu (PNL) - Direcția Finanțelor Publice. Tot potrivit acelorași surse cei a­mintiți urmează să fie instalați în zilele următoare. (I.P.)
La reuniunea miniștrilor Apărării din NATO
Teodor Atanasiu se întâlnește cu Donald Rumsfeld
     O delegație condusă de ministrul Apărării Naționale, Teodor Ata­nasiu, va participa la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre NATO, care se va desfășura în zilele de 9 și 10 febru­arie a.c., la Palatul Congreselor, "Acropolis", din localitatea fran­ce­ză Nisa. Pe parcursul reuniunii, ministrul Atanasiu are programate întâlniri bilaterale cu omologii săi Donald Rumsfeld (Statele Unite ale Americii), Andre Flahaut (Belgia), dr. Peter Struck (Germania), Jer­zy Szmajdzinski (Polonia) și Geoffrey Hoon (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord). Reuniunea va fi prezidată de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, aceasta fi­ind prima după cea desfășurată în luna octombrie 2004 la Poiana Brașov.(F.R.)
"Crema" Partidului Democrat la Alba Iulia
     La inițiativa președintelui Partidului Democrat Alba - Mircea Hava - sâmbătă, 12 februarie, va avea loc la Alba Iulia o reuniune de lucru a reprezentanților la vârf ai Partidului Democrat în administrația publi­că centrală și locală. Reuniunea are ca scop discutarea și găsirea unor soluții viabile pentru probleme importante ca organizarea SEIP, a Poliției comunitare, detalii tehnice privind funcționarea adminis­tra­ției publice locale și centrale precum și relația dintre aceste două paliere administrative. La reuniune și-au confirmat, până la această da­tă, participarea vicepremierul Adriean Videanu, ministrul Adminis­trației și Internelor Vasile Blaga, ministrul Mediului Sulfina Barbu, ministrul Muncii - Gheorghe Barbu, ministrul Integrării Europene E­mil Dinga, parlamentarii PD membri în Comisiile de Administrație Publică, primarii de municipii și președinții de consilii județene mem­bri ai Partidului Democrat.
Anca DINICĂ

Recepția noului sediu al ADR Centru
     Vineri 11 februarie a.c., la ora 11,00, în prezența președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, a prefectului Cosmin Covaciu și a primarului Mir­cea Hava, va avea loc recepția noului sediu al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, condusă de Simion Crețu. Noul sediu este ampla­sat lângă clădirea Petrom și a fost realizat prin contribuția Primăriei și CJ Alba. (F.R.)
Birou Parlamentar la Cugir
     Sâmbătă, 5 februarie 2005, în prezența a peste 100 de umaniști și a unui sobor de preoți, deputatul PUR de Alba, Nicolae Popa, și-a inaugurat Biroul Parlamentar de la Cugir. Deputatul umanist a ținut să precizeze că "orașul Cugir ne-a adoptat și avem obligația morală să ne sfătuim și să-i ajutăm pe localnici, pentru binele lor". (N.I.T.)
Prefectul la Brașov
     Astăzi, 8 februarie a.c., prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, par­ticipă la ședința ordinară a Consiliului de Dezvoltare Regională, care va avea loc la Brașov. Pe ordinea de zi a ședinței se află și compo­nenta referitoare la finanțarea nerambursabilă lansată în România pen­tru dezvoltarea sistemelor publice de gestionare a deșeurilor. Un număr de 40 de proiecte au fost depuse la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru de către autoritățile locale și județene din Alba, Si­biu, Harghita, Covasna și Brașov. (I.P.)
Funcții de conducere pentru umaniștii din Alba
     Potrivit informațiilor pe care le deținem până la această oră, uma­niștii din județul Alba au "rezervate" posturi de conducere la Oficiul pen­tru Protecția Consumatorilor (nenominalizat), Direcția Fitosa­ni­tară Alba (Florin Aldea), DGFPA Alba (director adjunct - Petru Turtă), Direcția Silvică Alba (inginer șef, nenominalizat), Controlul Calității Semințelor (Nicolae Albu) și SC ELIF SA Alba - Îmbunătățiri Funciare - director adjunct, nenominalizat. În continuare se poartă ne­gocieri în interiorul partidului pentru propulsarea celor mai compe­titivi candidați. (N.I.T.)
Victimă a monoxidului de carbon
     În urma unei sesizări făcute de către Gabriel Ceaușu în 6 fe­bruarie, la ora 16.35, a fost găsită decedată la locuința sa, din Oc­na Mureș, Letiția Moldovan (68 de ani). Văzând că femeia nu s-a dus duminica la biserică și după ce vecinii i-au spus că nu au mai văzut-o de 2-3 zile, Ceaușu a sesizat organele de poliție. Deplasați la apartamentul femeii situat pe strada Brazilor, polițiștii au găsit-o pe aceasta decedată în bucătărie, pe un scaun. Soba funcționa, iar în apartament era o căldură de nesuportat. În urma necropsiei a fost stabilită cauza morții: intoxicație cu monoxid de carbon. (L.I.)
Oi omorâte de...tren
     Impiegatul de mișcare din stația Blaj i-a anunțat, în 6 februarie, la ora 16.35, pe lucrătorii Postului de poliție TF Blaj de un incident petrecut între stațiile Blaj-Crăciunelu de Jos. La km 381 trenul per­sonal 3501 a lovit o turmă de oi ce traversa linia ferată. În urma im­pactului, trenul nu a fost avariat, dar au murit 10 oi. Vinovat de pro­ducerea accidentului a fost găsit Emil Ciortea (61 de ani), din Cră­ciunelu de Jos, el fiind, probabil, cel care păstorea turma. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.