Prima pagină Ediția din: 9.2.2005
La Alba Iulia
Elev bătut în propria școală
     Adrian Fâciu, elev în ultimul an de studiu la Grupul Școlar de Industrie Ușoară din Alba Iulia, a ajuns luni, 7 februarie, la Spitalul județean de Urgență, după ce a fost victima unei agresiuni. Prof. Ma­ria Ceuca, directorul unității, a declarat că incidentul s-a produs în grupul social, în timp ce elevul se afla în pauză, interval în care jan­darmii care supraveghează școala patrulau în altă zonă. Din infor­mațiile pe care le deține, a spus ea, un tânăr l-a căutat la școală pe elevul Darius Câmpean, din clasa a XI-a. Pentru că acesta refuzase să părăsească imobilul, individul l-a urmărit până în baia unității, unde se afla și Adrian. Din neatenție, Adrian l-a lovit cu ușa pe ne­cunoscut, iar acesta s-a năpustit asupra elevului, lovindu-l cu pum­nul în figură. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacien­tul este suspectat de o fractură a piramidei nazale, nefiind exclusă posibilitatea ca acesta să fie supus unei intervenții chirurgicale. Pe de altă parte, d-na Ceuca a precizat că a sesizat poliția pentru a demara cercetările în vederea identificării agresorului și luarea măsu­rilor legale ce se impun în astfel de situații. Datorită operativității de care au dat dovadă, polițiștii de proximitate au reușit să-l prindă rapid pe autor. Comandantul Poliției Alba Iulia, comisarul șef Gheor­ghe Pavelescu, a declarat că făptașul se numește Lucian Cristea, în vârstă de 23 de ani, angajat al unei firme de construcții din Alba Iu­lia. (R.G.)
La Aiud
Hoții fură prin rotație!
     Nicolae Daniel Popa (26 de ani), din Aiud, Vasile Ion Selegean (18 ani), din Meșcreac, Octavian Claudiu Selegean (24 de ani), din Meșcreac și Ioan Mihai Zegrean (24 de ani), din Aiud, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Pe raza municipiului Aiud, cei patru tineri au comis, în cârdășie, în decursul câtorva luni, 5 furturi. Fiecare dintre ei a participat într-o măsură mai mare sau mai mică la cele 5 furturi, în sensul că, prin rotație, unii furau, iar alții vindeau lucrurile furate. Tinerii au sustras bani și bunuri în valoare totală de 130 de milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 70 la sută. Cei patru au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunerea de arestare preventivă. Pe numele a trei dintre ei, respectiv Nicolae Daniel Popa, Vasile Ion Selegean și Octavian Claudiu Se­legean, au fost emise mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. (L.I.)
Ger năpraznic
•N-a mai fost așa frig de 20 de ani
     De circa 20 de ani, din iarna lui 1985, în localitățile județului Alba nu a mai fost atât de frig câteva zile la rând în luna februarie (cu excepții de scurtă durată). Cel mai rece a fost în ultimele 24 de ore la Sebeș, unde noaptea au fost minus 22 de grade Celsius. La Alba Iulia, în noaptea de luni spre marți, a fost înregistrată o temperatură de minus 20 de grade Celsius. În mod paradoxal, în zona de munte temperaturile minime au fost mai "domestice", de exemplu, la Roșia Montană, au fost doar minus 11 grade Celsius. E drept că maxima nu a depășit minus 7 grade Celsius.(F.R.)
Pod de gheață pe Târnava Mică
     Vremea geroasă din ultimele zile a dus la formarea unui pod de gheață pe Târnava Mică la Blaj. Pe principalele râuri din județ se în­re­gistrează gheață la mal și sunt semnalate sloiuri sporadice. Deo­camdată nu există pericolul producerii unor inundații.(F.R.)
Vânătorii de munte își oferă serviciile la deszăpezire
     Militarii subunităților Brigăzii 5 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Alba Iulia sunt pregătiți să intervină în orice moment cu resurse materiale și umane la acțiuni de deszăpezire, dacă sunt solicitați de autorități. Col. Mihai Irimia, locțiitorul comandantului brigăzii, a de­cla­rat că detaliile legate de o eventuală intervenție pentru degajarea drumurilor de nămeți au fost deja puse la punct împreună cu șeful Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență, col. Virgiliu Cos­tea. Col. Irimia a ținut să precizeze că, până la această dată, vână­torii de munte din Alba Iulia, Abrud și Câmpeni nu au fost solicitați să intervină la deszăpezire, nici măcar în Munții Apuseni, unde a nins abundent.(R.G.)
Astăzi
Bubuituri pe Mamut
     Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Alba a anun­țat că astăzi, între orele 8,00-14,00, în poligonul de pe Dealul Mamut din Alba Iulia, vor avea loc operațiuni de distrugere a muniției neex­plodate găsite pe teritoriul județului. Cetățenii sunt avertizați că în in­ter­valul de timp anunțat, accesul în zona respectivă este interzis.(F.R.)
La București
O importantă ședință privind soarta PSD
     Astăzi, cu începere de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului din București se va desfășura ședința Biroului Executiv Central al PSD la care, alături de membri marcanți ai partidului, vor participa și pre­ședinții organizațiilor județene. Președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, ne-a precizat că, printre altele, se vor stabili data exactă de desfășurare a Congresului Extraordinar al PSD (după unele surse ar putea fi 26 martie a.c. și nu 3 aprilie a.c. cum fusese prevăzut inițial) precum și calendarul conferințelor județene și al celor locale. Tot cu acest prilej, Adrian Năstase, președintele PSD, va prezenta un ra­port privind rezultatele alegerilor și strategia politică de viitor a partidului.(R.J.)
La Blaj,
Autotelescop german
     Primăria Blaj a cumpărat săptămâna trecută un autotelescop fabricat în Germania, pentru înlocuirea becurilor arse de la stâlpii de iluminat public, urmând să fie deservit de doi electricieni din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, a declarat viceprimarul municipiului, Gheorghe Rotar. El a precizat că mașina a costat 900 de milioane de lei, deoarece a fost achiziționată "la mâna a doua", banii fiind asigurați din bugetul local. "Vicele" Rotar este de părere că investiția va fi amortizată în cel mult un an și jumătate, întrucât numai anul trecut Primăria Blaj a cheltuit 1,5 miliarde de lei pentru iluminatul public și cel ornamental.(R.G.)
Suflet de poștaș
     Poștașii și salariații din județul Alba au demarat o acțiune de sprijinire materială pentru poștașii afectați de tsunami în luna de­cembrie 2004. Acțiunea a avut un succes remarcabil. Ne bucură să vedem spiritul de solidaritate cu poștașii din Asia de sud-est. Oficiul Județean de Poștă Alba a centralizat 32.730.000 de lei, fiind între primii din Regionala Brașov. Mulțumim tuturor și le dorim sănătate mai ales în aceste zile de frig și ger. (Emil ALBU, Sindicatul de Poștă Alba)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.