Curier județean
300 de cereri pentru locuințe la Primăria Sebeș
•Autoritățile locale fac eforturi pentru a da în folo­sință 3 blocuri din cartierul Kogălniceanu
     Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă, ne-a declarat că problema spațiilor locative este departe de a fi rezolvată, în con­dițiile în care vechiul burg săsesc se dezvoltă pe zi ce trece. Astfel, la ora actuală la Primărie sunt depuse peste 300 de dosare vizând acordarea unei locuințe, însă doritorii vor mai avea puțin de așteptat până când autoritățile locale vor găsi soluții. Alexandru Dăncilă a no­minalizat în acest sens, trei blocuri din cartierul Mihail Kogălni­cea­nu. Unul dintre ele se află deja în proprietatea Primăriei municipale nu­mai că este nevoie de foarte mulți bani pentru ca blocul să devină funcțional. "Dacă nu vom rezolva cu fonduri ANL, o să încercăm să găsim soluții pe plan local" a spus edilul - șef al Sebeșului. În ceea ce privește celelalte două imobile, urmează să poarte negocieri cu proprietarul lor, în vederea achiziționării sau închirierii. Aceste două blocuri au fost cumpărate de către o persoană fizică de la fabrica de mobilă - Mobis.(R.J.)
A decedat tatăl fostului arbitru Augustin Damian
     Augustin Damian, tatăl fostului arbitru de fotbal cu același nume, a decedat miercuri, 16 februarie, la Spitalul municipal Blaj, la vârsta de 81 de ani, au anunțat surse polițienești. Bătrânul a fost găsit pe trep­tele pivniței locuinței sale din satul Iclod, comuna Sâncel, de către fiul acestuia, Augustin Damian, retras din activitatea sportivă de doi ani, în prezent președinte executiv la F.C. Inter Blaj, din Divi­zia C. Tatăl arbitrului a fost transportat la spital, unde a decedat, ne­fiind suspiciuni cu privire la cauza morții. Sincere condoleanțe fami­liei îndoliate.(R.G.)
Liceenii cugireni iau lecții de la poliție
     Între Colegiul Național "David Prodan" din Cugir, ne informează di­rectorul instituției, dl. prof. Ionică Dâncan, și Poliția orașului există o strânsă colaborare materializată prin acțiuni specifice privind com­baterea traficului de ființe umane și a consumului de droguri. În a­cest sens, agentul șef Ioan Stanciu participă la orele de dirigenție pre­zentând temele menționate într-un dialog constructiv, interesant și plăcut pentru elevii Colegiului David Prodan. Colaborarea va fi de lungă durată, cu dezbaterea și a altor problematici solicitate, deo­potrivă de către diriginți și elevi. Toate aceste acțiuni se desfășoară în baza unui protocol încheiat între In­spec­toratul școlar și Inspec­to­ratul de Poliție din județul Alba. Nu ne rămâne decât să salutăm ast­fel de inițiative, iar promovarea lor să fie o reușită. (M.I.)
Președinte interimar la TSD Alba
     Prin demisia lui Nicolae Mera din PSD, locul acestuia din fruntea organizației județene de tineret a partidului a rămas liber. Până la or­ga­nizarea unei conferințe de alegeri, este foarte probabil ca inte­rimatul în fruntea TSD Alba să fie asigurat de către Flaviu Predescu care, actualmente, ocupă funcția de vicepreședinte al organizației de tineret și este în același timp și consilier județean. Acest aspect va fi lămurit la ședința CJ Alba a TSD care va avea loc sâmbătă 26 fe­bru­arie a.c. la Alba Iulia.(R.J.)
Preselecție pentru "Mamaia copiilor"
     În data de 28 februarie, la sala festivă a Liceului de Muzică și Ar­te Plastice din Alba Iulia, va avea loc preselecția elevilor din mu­ni­cipiu pentru participarea la Festivalul național de creație și inter­pre­tare "Mamaia copiilor". Directorul liceului, prof. Stelian Feraru, a de­clarat că acțiunea este organizată în colaborare cu Palatul copiilor și are ca scop depistarea timpurie a talentelor în domeniul muzicii u­șoare, indiferent de stilul abordat (rock, house, hip-hop etc). Din a­cest motiv, preselecția va fi făcută pe 3 categorii de vârstă: 4-8 ani, 9-12 ani și 13-17 ani. Faza zonală de preselecție va avea loc în zile­le de 13 și 14 martie, la Palatul copiilor din Cluj Napoca.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.