Curier județean
Profesorul Iacob Buta a devenit cetățean de onoare al Aiudului
     Profesorul Iacob Buta a fost declarat, post mortem, cetățean de onoare al Aiudului, în ședinta Consiliului local. Consiliul de Admi­nis­trație al Colegiului Național "Titu Maiorescu" a propus acordarea a­cestui titlu profesorului aiudean ca recunoaștere a contribuției sale la evenimentele culturale și artistice din cadrul școlii, dar și la nivelul întregului oraș. Centrul cultural "Liviu Rebreanu" a susținut la rândul său acordarea titlulului de cetățean de onoare profesorului Iacob Buta. În calitatea sa de președinte al "Despărțământului ASTRA "O­vi­diu Hulea" din Aiud, profesorul a stabilit legături cu românii din Ucraina și a coordonat vizita acestora în municipiul Aiud. Activitatea de peste 14 ani în plan educațional și cultural a demonstrat din plin că profesorul Iacob Buta a influențat pozitiv viața cultural-artistică a municipiului. Excepțional formator de caractere, de-a lungul unei ca­riere didactice exemplare, profesorul Buta a primit, prin hotărâre de Consiliu Local, titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud. "Pri­marul Mihai Horațiu Josan va organiza în perioada imediat următoare ceremonia de acordare a titlului, iar diploma va fi înmânată familiei regretatului profesor", ne-a informat Ada Rus, purtător de cuvânt al Pri­măriei Aiud.
Florin ROMAN

"Sărbătoarea Primăverii"
     Primăria municipiului Aiud și Consiliul Local Aiud, în colaborare cu Centrul Cultural "Liviu Rebreanu" organizează, luni, 7 martie 2005, cu începere de la ora 18.00, "Sărbătoarea Primăverii", dedi­cată în exclusivitate tuturor doamnelor și domnișoarelor Aiudului.
    Spectacolul, care va avea loc la Centrul Cultural "Liviu Rebreanu", se va derula de-a lungul unei seri în care primarul Mihai Horațiu Josan va felicita personal sărbătoritele cu ocazia zilei de 8 Martie. Printre surprizele oferite, vă așteaptă un concert extraordinar Cristi Buică. Intrarea este liberă. (F.R.)
Seminar pe tema calității
     Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba (CCIA) și Con­siliul Județean Alba au organizat recent, la sediul CCIA, un seminar de prezentare a avantajelor implementării și certificării sistemului de management al calității, au declarat organizatorii. Acțiunea a avut ca scop intensificarea conștientizării organizațiilor, instituțiilor publice și agenților economici din toate domeniile de activitate asupra intro­du­cerii standardelor de calitate. Au fost prezenți reprezentanți ai ad­ministrației publice locale, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, de­putatul PD de Alba, Ștefan Bardan, primarii localităților Baia de A­rieș, Ocna Mureș și Cugir, precum și viceprimarul orașului Câmpeni. Totodată, au asistat la discuții reprezentanți ai 4 societăți comer­ciale din municipiile Alba Iulia, Sebeș și Aiud. Seminarul a fost sus­ținut de Tatiana Chiroșca, șef departament instruire în cadrul Socie­tății Române pentru Asigurarea Calității și Andrei Râmniceanu, au­ditor șef la SRAC.(R.G.)
"Pași spre Europa" la Cugir
•Acțiuni de promovare a drepturilor egale între fe­mei și bărbați
     Biroul de Consiliere pentru Cetățeni Cugir, în parteneriat cu Pri­mă­ria orașului Cugir, consideră oportună promovarea în cadrul co­mu­nității cugirene a obligațiilor asumate de România în procesul de integrare în Uniunea Europeană, privind respectarea și garantarea prin lege a principiului egalității între cetățeni și a exercitării drep­turilor fără discriminarea de gen. BCC și Grupul de Analiza Diver­sității organizează în perioada 1-8 martie 2005, la Colegiul Național "David Prodan" și la Colegiul Tehnic "Ion. D. Lăzărescu" din Cugir, întâlniri cu elevii acestor instituții de învățământ, în vederea promo­vării egalității de șanse pentru femei și bărbați în toate domeniile de activitate și în toate formele de învățământ. Cu acest prilej vor fi pre­zentate aspecte referitoare la violența în familie și traficul de per­soa­ne, egalitatea de șanse pe piața muncii, hărțuirea sexuală, precum și instituțiile la care cetățenii se pot adresa pentru soluționarea ca­zurilor de dis­cri­minare. Conform statisticilor BCC, tinerii care au cea mai mare nevoie de informare vor fi conștientizați asupra legislației românești și internaționale, care sancționează orice formă de dis­criminare directă sau indirectă, după criteriul de sex. Campania de in­formare actuală face parte din programul "Pași spre Europa", sta­bilit în cadrul parteneriatului încheiat de Asociația Ecologică și de Turism "Năsâpiște", organizatoarea Biroului de Consiliere pentru Ce­tățeni Cugir și cele două colegii din localitate. Pentru mai multe in­formații vă puteți adresa Biroului de Consiliere pentru Cetățeni Cugir, strada I.L. Caragiale nr. 1, telefon/fax 0258/751110, și la e-mail bcccugir@yahoo.com, persoană de contact - responsabil Relații Pu­blice, Constantin Mircea Bârsan, tel. 0744/636591. (I.P.)
Peste 120 de milioane strânse în județul Alba pentru Asia
     Prin intermediul campaniei "Ajutați Asia" au fost strânse, în luna ianuarie, peste 120 milioane lei. Acțiunea de colectare de fonduri a fost organizată în colaborare de Asociația "Filantropia Ortodoxă" de Alba Iulia, Caritas și Diakonia. În acest program s-au implicat preoți și voluntari ai celor trei biserici: Ortodoxă, Catolică și Evanghelică. Campania s-a desfășurat în 17 orașe din județele Alba și Mureș, iar banii vor fi trimiși Fundației "Maica Tereza", care se ocupă de tri­mi­terea de ajutoare victimelor din Asia. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.