Curier județean
Comcereal SA Alba îi ajută pe producătorii agricoli să-și vândă producția de floarea-soarelui și soia de anul trecut
•Întâlnire interjudețeană la Alba Iulia cu furnizorii de insectofungicide și producătorii agricoli
     În organizarea SC Comcereal SA Alba, director ing. Andrei Șinar și al Societății de Asigurări Agricole AGRAS Grupul Wiener Stadti­sche, director ing. Nicolae Meteș, în cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire interjudețeană cu furnizorii de insectofungicide și produ­că­torii agricoli.
    La această reuniune reprezentativă a luat parte ing. Dorel Călian, director DADR Alba, ing. Nicolae Albu, inspector șef al Inspecto­ra­tului teritorial de control al calității semințelor și materialului săditor, Dr. ing. Ioan Has, directorul Stațiunii de cercetări agricole Turda, dr. ing. Daniel Stanciu din partea Stațiunii de cercetări agricole Fun­dulea, specialiști de la Unitatea Fitosanitară Alba, Oficiul județean de consultanță agricolă, fermieri și producători agricoli din județele Alba, Cluj și Mureș, reprezentanți ai firmelor furnizoare de insecto­fungicide ALCEDO, Prod Agra Biau SRL Arad, Dolchim SRL Turda. Pe parcursul reuniunii a luat cuvântul și d-l Ioan Bogățan, vice­pri­marul municipiului Alba Iulia.
    Prin intermediul unor proiecții de grafice, tabele, fotografii și ex­plicațiile de rigoare date de reprezentanții stațiunilor de cercetări a­gri­cole, cei prezenți la întâlnire au putut cântări care este efica­ci­ta­tea folosirii unor produse chimice în combaterea bolilor și dăună­torilor culturilor agricole. Dialogul purtat pe această temă a evidențiat rolul și importanța alegerii și administrării la timp a produselor de insectofungicide cele mai adecvate. Demonstrațiile și calculele pre­zen­tate s-au constituit într-o pledoarie convingătoare în promovarea recomandărilor și rezultatelor cercetării agricole.
    O veste bună pentru producătorii agricoli a fost adusă în cadrul reuniunii de ing. Andrei Șinar, care a spus că SC Comcereal SA Alba asigură preluarea și desfacerea producției de floarea soarelui și soia din anul trecut, la prețuri convenabile. De asemenea societatea asigură întregul necesar de sămânță și îngrășămintele pentru floarea soarelui și numai îngrășăminte pentru cultura de soia. În schimbul acestor servicii, producătorii au obligația să vândă la SC Comcereal SA Alba producția de floarea-soarelui și soia.
    Abordarea unei tematici de stringentă actualitate a făcut din re­uniunea agricolă interjudețeană de la Alba Iulia un schimb de opinii bi­nevenit acum în pragul declanșării campaniei agricole de primă­va­ră.
Sebastian TRUȚA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.