Curier județean
Sunt și rămân simplu membru al PSD Alba
     În ziarul "Unirea" din data de 19 martie 2005 s-a consemnat fap­tul că aș fi fost aleasă ca delegat la Conferința Organizației muni­ci­pale Alba Iulia a Partidului Social Democrat. Afirmația respectivă nu corespunde adevărului în sensul că nu am dorit și nu am fost aleasă ca delegat la conferința municipală.
    Sunt membră fondatoare a acestui partid din anul 1992, rămâ­nân­du-i fidelă nu doar atunci când partidul s-a aflat la guvernare ci și a­tunci când s-a aflat în opoziție. Am rămas fidelă par­tidului chiar dacă am avut de suferit pe nedrept, în plan juridic, din cauza unor per­soane din con­du­cerea centrală a partidului. Doresc să rămân simplu membru al partidului, adică să nu fac parte din organele de con­du­cere ale partidului de la nivelul municipiului și județului Alba. Nici­odată nu am condus partidul din umbră, așa cum în mod rău­voitor și calomnios m-au acuzat unii colegi de par­tid care au luptat și luptă împotriva soțului meu. Ca membru al PSD am susținut fi­nanciar par­tidul, participând la o serie de activități ale acestuia, inclusiv în cam­pania electorală. Nu am profitat cu nimic de pe urma calității de mem­bru al PSD sau a faptului că soțul meu a fost prefect și pre­ședinte al organizației județene a partidului. Dimpotrivă, m-am "bucu­rat" de insulte, de calomnii, fiindu-mi puse în sarcină fapte pe care nu le-am comis sau care nu au avut conotații juridice, în spatele a­cestora fiind din păcate și unii colegi de partid.
    După suspendarea nestatutară a soțului meu, av. Ioan Rus, din func­ția de președinte al PSD Alba, la fel ca și alți membri fondatori ai partidului, am fost marginalizată în partid, locul nostru fiind ocupat de unii plimbăreți politici sau oportuniști ahtiați să acceadă în funcții de conducere politice, administrative sau parlamentare, de pe urma cărora să obțină foloase. Domnul președinte Mugurel Sârbu îmi re­proșează public faptul că pe vitrina Farmaciei "Gelafarm" Alba Iulia, al cărei administrator sunt, au fost expuse afișe cu candidații Alia­n­ței D.A. și ai altor partide din opoziție.
    Afirmația domniei sale nu este sinceră și nici corectă. Am cerut PSD Alba, prin intermediul domnului Șerban Traian, precum și al al­tor persoane, să aducă și să expună în vitrina farmaciei afișe elec­torale cu candidații PSD, atât la alegerile locale cât și la cele gene­rale.
    Din păcate au fost aduse doar afișe cu domnul Adrian Năstase și cu domnul Ion Iliescu, pe care le-am expus în vitrina farmaciei. Nu cred că am greșit cu ceva față de PSD dacă am permis tuturor par­tidelor politice să expună portrete cu candidații proprii. Dacă aș fi pro­cedat în maniera dorită de domnul Sârbu Mugurel ar fi însemnat să nu-mi respect bolnavii care trec pragul farmaciei, bolnavi care au opțiuni politice diferite. Prin aceste acuzații publice domnul Sârbu Mugurel și alți susținători ai săi încearcă în mod incorect să afec­te­ze imaginea politică a soțului meu în perspectiva alegerilor ce vor avea loc în luna aprilie a.c., pentru funcția de președinte al Orga­ni­zației Județene Alba a PSD. (Farmacist primar, Gheorghița RUS)
Tâlhărit în parc
     Sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 23.00, polițiștii albaiulieni au fost sesizați de către Alexandru O., în vârstă de 16 ani, din Deva, că a fost victima unei tâlhării. Băiatul, în timp ce se deplasa împreună cu un prieten prin parcul din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din municipiul Alba Iulia, a fost acostat de trei tineri care i-au smuls din mână telefonul mobil în valoare de 60 de euro. Polițiștii au reușit identificarea autorilor în persoana numiților George Breaz (18 ani), Ianos Jozsef Ban (20 de ani) și minorul Z. D. S. (16 ani), toți trei din Alba Iulia. Respectivii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. (L.I.)
Furt de șine de cale ferată
     Lucrătorii Postului de Poliție T.F. Vințu de Jos au fost sesizați, joi, 17 martie, de către șeful de district L 3 Vințu de Jos, că din zona CFR Vințu de Jos au fost sustrase 6 bucăți de șină. În urma cer­ce­tărilor polițiștii au găsit șinele la un centru de colectare a fierului vechi din Sebeș. Bucățile au fost predate pe bază de adeverință de primire și plată de către numitul Sebastian Vlad (20 de ani), din Vin­țu de Jos.
    Tânărul a fost ajutat la transportarea șinelor din gară de Adrian Da­vid (27 de ani) tot din Vințu de Jos. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. (L.I.)
Comemorare la Alba Iulia
     bisericaLa inițiativa Fundației Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Inte­gri­tatea României și Arhiepis­co­piei Ortodoxe de Alba Iulia, du­mi­nică, 20 martie a.c., înce­pând cu ora 13.00, la Biserica cu hramul "Bunavestire" din Al­ba Iulia a avut loc o slujbă reli­sgioasă de pomenire a Proto­po­pului Bălgradului Nicolae RA­ȚIU, duhovnicul martirilor Horea, Cloșca și Crișan, de la a cărei trecere în neființă se împlinesc 200 de ani. Slujba a fost oficiată de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, împreună cu un sobor de preoți ortodocși. Au fost prezenți și i-au adus un pios omagiu celui dis­părut prefectul județului - Cosmin Covaciu, primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, alte importante personalități din cadrul Fundației Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României, membri ai Societății cultural-patriotice Avram Iancu Alba Iulia, istorici, scriitori și poeți albaiulieni. (T.M.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.