Curier județean
Centru de Informare Europa la Blaj
     Recent, la Primăria Blaj, a avut loc o întâlnire cu primarii celor 9 comune din zona Văii Târnavelor: Crăciunelu de Jos, Cenade, Cer­gău, Cetatea de Baltă, Jidvei, Roșia de Secaș, Sâncel, Șona și Va­lea Lungă. Secretarul municipiului, Sergiu Ștefănescu, a declarat că scopul reuniunii a fost elaborarea unui proiect în vederea înființării, împreună cu specialiștii Fundației Paem Alba, a Centrului de In­for­mare Europa, la Blaj. Proiectul de finanțare, în valoare de 50.000 de euro, din care 10.000 de euro reprezintă contribuția celor 10 consilii locale, urmează să fie depus la sediul Delegației Comisiei Euro­pene, până cel târziu la data de 18 aprilie a.c. (R.G.)
Olimpicii țintesc performanța
     Loturile olimpice școlare ale județului au intrat în competiția pentru câștigarea premiilor puse în joc la faza națională, care se va desfășura în vacanța de primăvară în mai multe orașe din țară. Primii care vor fi supuși testelor olimpice la acest nivel sunt elevii pasionați de informatică, ei urmând să susțină chiar astăzi primele probe, la Galați. În prima săptămână a vacanței de primăvară, celelalte etape naționale vor fi găzduite de Arad (lb. maghiară), Pitești (lb. latină și lb. greacă), Iași (fizică), Piatra Neamț (biologie), Deva (geografie), Ba­cău (lb. engleză), Râmnicu Vâlcea (lb. franceză), Constanța (ști­ințe socio-umane). Mult succes! (R.G.)
Curățenia de primăvară
     Prefectul județului Alba, Cosmin Covaciu, ne-a informat asupra faptului că, la inițiativa Prefecturii, în viitorul apropiat vor fi întreprinse o serie de controale. Un astfel de control va fi efectuat de DSV Alba în colaborare cu Poliția și vizează verificarea târgurilor ținute în județ din punct de vedere al calității produselor valorificate și al legalității vânzătorilor. În cazul în care vor fi constatate nereguli grave, se poa­te ajunge de la aplicarea unor amenzi până la închiderea târgurilor respective, a precizat prefectul de Alba.
    Și Direcția Muncii Alba va demara o serie de controale la pri­măriile din județ pentru a le verifica în ceea ce privește aplicarea Le­gii 416 referitoare la venitul minim garantat. Potrivit legii, cei care be­neficiază de acești bani trebuie să muncească în folosul comunității. Se va verifica dacă listele de la primării cu persoanele care bene­fi­ciază de venitul minim garantat corespund realității. (I.P.)
Alegerile în filialele județene PUR continuă
     În cadrul acțiunii de organizare a conferințelor de alegeri a fi­lialelor locale ale PUR (s-l), recent au avut loc conferințe de dare de seamă și alegeri la filialele locale PUR (s/l) și PUR (s-l) Abrud. În pre­zența președintelui PUR Alba, deputatul Nicolae Popa și a vice­pre­ședintelui Oliviu Feneșan, membrii umaniști și-au ales condu­cerile filialelor astfel: Aiud: Avram Pojar - președinte, Ioan Macarie, Ioan Alexa, Teodor Beraru, Claudiu Crișan - vicepreședinți și Marița Ciortea - trezorier; Abrud: Nicolea Mârza - președinte, Constantin Bor­za, Rodica Negru, Ioan Gruber - vicepreședinți, Mariana Burz - se­cretar și Elena Gherman - trezorier. (I.P.)
"Punți peste plaiuri"
     eleviZilele frumoase ale vacanței de primăvară vor apropia copiii din două zone diferite ale țării: Cugir și Bră­ila. Profesoarele Lucia Anghel și Ana Boz­doc de la Școala nr. 4 cu cls. I-VIII din Cugir vor realiza un parteneriat edu­cativ, "Punți peste plaiuri", în colaborare cu profesoara Angela Olaru de la Școala "Ion Creangă" din Brăila. Parteneriatul se va desfășura în decursul săptămânii vii­toare (20-27 mar­tie) în Cugir și în luna iu­lie a acestui an în Brăila. La acest schimb de ex­pe­riențe educative vor participa 14 elevi din fiecare școală a celor două orașe, cu re­zultate deosebite la învățătură și olim­piade. Ei vor desfășura diverse activități educative și turistice în Cugir (20-21 martie), Alba Iulia (22 martie) și Pensiunea Rad - Cugir (23-26 martie), unde vor susține concursuri de creații literare, se­siune de referate, drumeții. Sponsorii principali ai acestei acțiuni sunt S.C. Gold Corporation S.A. și S.C. Ardeleana S.A. Alba Iulia.
Andreea RADU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.