Curier județean
Senatorul George Maior susține T.S.D. Alba
     Senatorul PSD George Cristian Maior va sprijini din punct de ve­dere material și logistic Tineretul Social Democrat Alba în urmă­toa­rea perioadă. Pe lângă faptul că a luat în echipa sa tineri care-l vor ajuta, senatorul a considerat că este important ca PSD Alba să aibă o organizație de tineret puternică, care la rândul său să facă acțiuni de amploare pentru toți tinerii din Al­ba.
    "Una din primele acțiuni pe care le vom face și de durată este «Clubul de Joi» pe modelul Clubului Social Democrat, acțiune care va reuni tineri implicați și neimplicați politic, reprezentanți ai mass-media și ai societății civile. Acest club va avea program săptămânal și, foarte important, sediu propriu. Clubul va fi inagurat la începutul lunii mai și sub egida sa va apărea și o revistă unde tinerii cu idei social-democrate din județ își vor putea exprima opiniile. Nu ne-ar deranja chiar dacă și tinerii din alte partide ar participa la reuniunile clubului pentru că până la urmă toți vrem cam același lucru, să ne facem o viață mai bună", a declarat președintele interimar al TSD Al­ba, Flaviu Predescu care este în același timp și consilier al sena­torului Maior. (A.C.)
Doar 3 locuri pentru rromi la Universitatea "1 Decembrie 1918"
     Și la admiterea din acest an, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia vor exista doar 3 locuri distincte pentru tinerii de etnie rromă, demersurile pentru suplimentarea acestora fiind soldate cu eșec, a anunțat Ligia Oros, inspector școlar de specialitate la IȘJ Alba. La nivel național însă, vor fi scoase la admitere 398 de locuri distincte pentru candidații rromi, cele mai apropiate centre uni­ver­si­tare unde există mai multe locuri pentru rromi fiind Cluj Napoca, Si­biu și Târgu Mureș. Ligia Oros a subliniat că la înscriere, pe lângă actele cerute de facultatea pentru care optează, rromii trebuie să pre­zinte o recomandare scrisă din partea unei organizații legal con­stituite a rromilor (civică, obșească sau politică) care să ateste a­par­tenența candidatului la această etnie și nu la respectiva orga­ni­zație. De asemenea, ei vor depune o cerere scrisă la secretarul șef al universității (nu la secretariatul facultății sau al rectoratului), pentru a fi anunțată facultatea vizată de candidat pentru înscrierea pe un loc distinct rezervat rromilor.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.