Curier județean
Eternele dispute cetățean - autorități locale par a nu mai avea sfârșit
Marcel Căpitan deschide un nou proces împotriva Consiliului local Zlatna
     Așa cum ziarul "Unirea" v-a informat pe parcursul mai multor ediții, la Zlatna, Marcel Căpitan a declanșat un veritabil război îm­po­triva Consiliului local atât în ceea ce privește apa livrată populației, cât și referitor la un bloc de locuințe, totul urmând să fie decis de către instanțele de judecată. Mai nou, Căpitan s-a supărat pe CL Zlatna și din pricina gunoiului menajer, acuzând instituția respectivă că refuză să-i pună la dispoziție, conform legii, hotărârea care re­glementează acest aspect. "În data de 17 februarie a.c., am so­li­citat CL Zlatna o copie după hotărârea consiliului pentru gunoiul menajer, tariful pentru colectat și transportat deșeurile, dar nu am primit absolut nimic, deși termenul legal de răspuns a expirat", ne-a declarat în cursul zilei de ieri Marcel Căpitan. Acesta ne-a mai precizat că sunt în Zlatna foarte mulți nemulțumiți de modul în care se facturează acest serviciu, iar un alt inconvenient îl reprezintă unitatea de măsură, respectiv metrul cub. "Era mult mai normal să se folosească o unitate de măsură mai uzuală, respectiv kilogramul și, mai mult decât atât, trebuia să existe un cântar pentru a se vedea cu exactitate cantitatea de deșeuri consumată de fiecare în parte. La noi, la Zlatna, nu se întâmplă așa ceva și atunci apar fel și fel de suspiciuni și interpretări în sensul că am plăti mult mai mult decât ar fi în realitate".
    Având în vedere cele de mai sus, Marcel Căpitan, împreună cu alte persoane din Zlatna, intenționează în aceste zile să deschidă o nouă acțiune în instanță împotriva Consiliului local Zlatna și anume la Tribunalul Alba - secția comercială și de contencios administrativ.
Răzvan JURCĂ

Apele bat în retragere
     Potrivit informațiilor furnizate de SGA Alba, debitele principalelor râuri sunt în scădere și deocamdată pericolul producerii de noi inun­dații a trecut. În prezent se lucrează la evaluarea pagubelor pro­vocate la nivelul întregului județ de fenomenele meteohidrologice în zilele precedente.(F.R.)
Alegeri PUR la Roșia Montană și Bucium
     În cadrul acțiunii de organizare a conferințelor de alegeri a fili­a­lelor locale ale Partidului Umanist din România (s-l), zilele trecute au avut loc conferințe de dare de seamă și alegeri la filialele locale PUR Roșia Montană și Bucium. Umaniștii și-au ales conducerile ast­fel: Roșia Montană: ing. George Băcilă - președinte, Contantin Da­vid și Ștefan Oprișa - vicepreședinți; Bucium: Augustin Giurgiu - pre­șe­dinte, Eugenia Bembea și Valentin Vasile - vicepreședinți. (I.P.)
Pagube produse de inundații la Aiud
     Râul Mureș, în zona municipiului Aiud, se află de marți sub cota de inundație. Pe ruta Aiud-Gâmbaș se circulă acum în condiții nor­male. În urma inundațiilor, a fost afectată o suprafață totală de 100 hectare de teren agricol, din care 70 ha reprezintă teren arabil, iar 30 ha pășuni și fânețe. Din punctul de vedere al tipurilor de culturi, suprafețele care au avut de suferit sunt următoarele: grâu de toamnă - 45 ha, afectat în proporție de 20%, orz de toamnă - 10 ha, în proporție de 20%, plante nutreț- 15 ha, în pro­porție de 10% și pajiști-30 ha.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.