Curier județean
Atenție la foc!
     În fiecare an, la începutul primăverii locuitorii județului Alba încep să strângă gunoaiele de prin curți și grădini pentru a le da foc. La fel a făcut și Dan Buha, din comuna Lupșa. A strâns gunoiul și i-a dat foc, dar din nefericire focul a scăpat de sub control, extinzându-se pâ­nă în liziera pădurii de foioase din apropiere. Au ars 3 ha de teren. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 31/2000. (L.I.)
45 de agenți comerciali amendați
     Polițiștii din Cugir și Blaj au efectuat o acțiune, în 24 martie, cu ocazia târgurilor specifice zonelor. La Cugir au fost legitimate 78 de persoane, au fost verificați 16 producători agricoli și 42 de agenți e­co­nomici, dintre care 27 au fost sancționați contravențional. De ase­menea au fost controlați 37 de conducători auto, dintre care doar 7 au scăpat fără a fi amendați, au fost ridicate în vederea suspendării 2 permise auto și reținute 2 certificate de înmatriculare. Valoarea to­tală a amenzilor este de 64,2 milioane de lei. La Blaj au fost sanc­ționați 18 agenți economici cu 11,5 milioane de lei, 12 sancțiuni fiind aplicate pentru încălcarea regimului circulației. (L.I.)
Excursiile primăverii
     Sub acest generic Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia organizează în perioada 31 martie-21 aprilie o serie de excursii destinate evident beneficiarilor centrului. Dar iată care sunt excursiile propuse: 31 martie - excurie la Mănăstirea Râmeț, 7 a­prilie - excursie la Mănăstirea Sâmbăta, 14 aprilie - excursie la Mănăstirea Lupșa și 21 aprilie - excursie la Mă­năstirea Recea. În­scrierile se fac până la data de 29 martie 2005 la secretaristul cen­trului, telefon 810565. Plecarea se va face din fața Centrului de zi pentru persoane vârstnice la orele 8.00.
    Trebuie precizat că locurile fiind limitate doritorii participanții vor fi selecționați conform prevederilor articolului 1 din Regulamentul de Or­dine In­ternă a centrului, care prevede priorități pentru cei care au par­ticipat frecvent la acțiunile organizate până în prezent. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.