Prima pagină Ediția din: 28.3.2005
Bine să faci, rău să găsești...
•Declarațiile mincinoase ale unui minor erau să trans­forme un nevinovat într-un infractor
     Lucrătorii Postului de Poliție Sântimbru au fost sesizați telefonic, în 26 martie, la ora 16.45, de către Nicolae Ștef, din satul Galtiu, că pe DJ 107 B, pe raza satului Galtiu, s-a produs un accident rutier. Minorul Antoniu I. în vârstă de 13 ani, din Galtiu, elev în clasa a VII-a la școala din sat, le-a declarat polițiștilor veniți la fața locului că în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe podul de peste Valea Gălzii ce face legătura între Sântimbru și Galtiu a fost lovit de un autoturism de culoare albă, cu numărul AB 05 JLB, care a părăsit locul ac­ci­dentului. Polițiștii, luând de bune declarațiile copilului au început că­u­tarea autorului ac­cidentului. Elevul a fost transportat la spital unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, nefiind însă în pericol. La ora 23.00, în aceeași zi, copilul și-a schimbat de­clarația spunând că în timp ce mergea pe bicicletă a intrat singur în parapetul podului și s-a lovit la cap. Se pare că în momentul acela pe pod trecea într-adevăr un autoturism. Șoferul văzând cele în­tâm­plate a oprit să se asigure că băiatul nu a pățit nimic grav și și-a con­tinuat drumul mai departe. Antoniu I., probabil speriat și cu frica de a nu fi certat acasă de părinți a luat numărul mașinii și a inventat povestea cu accidentul. Pe lângă faptul că i-a pus pe polițiști și pe conducătorul autoturismului, care nu i-a vrut decât binele, pe dru­muri, era cât pe ce să transforme un om nevinovat în unul vinovat. (L.I.)
A murit Tiberiu Gheza
     Sâmbătă, 26 martie, la ora 12.35, pe Bd. Ferdinand I din mu­nicipiul Alba Iulia, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a decedat. Tiberiu Gheza (51 de ani), din Alba Iulia, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes pe direcția Sebeș-Alba Iulia, din motive încă necunoscute, a pătruns pe contrasens și a intrat într-un stâlp de beton. Impactul a fost fatal, astfel că Tiberiu Gheza a decedat în aceeași zi în care împlinea vârsta de 51 de ani (era născut pe data de 26 martie 1954). În cauză, poliția continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul. Tiberiu Gheza a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați lăutari din județul Alba. El a fost membru al ansamblurilor folclorice "Crăișorul Munților" și "Țarina" din Alba Iulia. A colaborat de-a lungul întregii cariere artistice cu Centrul județean al creației populare Alba, dar și cu trei dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică populară, Ionuț Fulea, Nicolae Furdui Iancu și Ioan Bocșa. Dum­ne­zeu să-l odihnească!(L.I.)
Mugurel Sârbu și Ioan Rus luptă pentru desem­na­rea delegaților partizani
Liviu Octavian Rusu la Aiud și Constantin Predescu la Cugir au câștigat președințiile organizațiilor PSD
     La sfârșitul săptămânii trecute, în PSD Alba au avut loc alte do­uă importante conferințe locale de alegeri, la Cugir și respectiv Aiud, în ordine cronologică. În perspectiva conferinței județene, se poate spu­ne că președintele PSD Alba, Mugurel Sârbu a repurtat primele succese majore, după eșecul de la Sebeș, avându-se în vedere că președinții aleși ai celor două organizații sus aminitite sunt apropiați de-ai săi. Nu a fost însă foarte simplu nici pentru unul nici pentru altul în a obține funcțiile de președinte. La Cugir, dl. Predescu a iz­bu­tit să câștige bătălia cu contracandidatul său Cornel Murg (fostul viceprimar) la doar 5 voturi diferență, rezultatul final fiind de 109 la 104 în favoarea sa. De asemenea, pesediștii cugireni i-au desemnat și pe cei 51 de delegați la conferința județeană. La Aiud, principalul favorit Liviu Octavian Rusu s-a luptat cu Eugen Popa (ex-pre­șe­dintele CJ Alba) și Ioan Opriș. Deși în cadrul conferinței Eugen Popa l-a atacat foarte dur pe Liviu Rusu în special pe aspecte privind ac­tivitatea acestuia ca și primar, nu a reușit să convingă asistența. Din cei 73 de delegați, 44 au mers pe mâna lui Liviu Rus, 22 l-au votat pe Eugen Popa și restul pe dl. Opriș. De menționat că PSD Aiud va trimite la conferința județeană din aprilie a.c. 44 de delegați.
    La conferințe au participat ambii pretendenți la șefia PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu și Ioan Rus însoțiți de alți reprezentați ai Biroului Executiv Județean. Revenind puțin la Sebeș să remarcăm decența d-nei Cornelia Dragosin, care a explicat calm și convingător faptul că victoria soțului ei nu a fost sărbătorită la un restaurant din localitate, din pricina faptului că numărătoarea voturilor s-a întins până spre ora 6 dimineața. În schimb președintele Dragosin nu a folosit un limbaj tocmai decent la adresa reporterului care a publicat această infor­mație, de parcă a te bucura și a sărbători, după obținerea unui suc­ces major, reprezintă un păcat capital!
Răzvan JURCĂ

Importantă întâlnire de afaceri la Alba Iulia
     Reprezentanții celor mai semnificative firme din tot județul pot participa marți, 29 martie, de la ora 09.45, sala de conferințe a Ho­telului Parc din Alba Iulia, la o importantă întâlnire de afaceri, in­titulată Alba Iulia Power Breakfast. Reuniunea este organizată de Bucharest Business Week (BBW), principalul săptămânal de afa­ceri în limba engleză din România. Vor fi discutate subiecte legate de proiectele de investiții locale, oportunități de dezvoltare a infra­structurii, îmbunătățirea mediului de afaceri local, precum și despre strategiile viitoare ale companiilor din regiune. După acest eveni­ment, BBW va publica un supliment color, prezentând în articole și imagini succesele în afaceri și evoluția economică a municipiului și județului Alba. Exemplare din această publicație vor fi distribuite la ambasade, bănci comerciale, fonduri de investiții din țară, dar și în străinătate, la instituții internaționale (Banca Mondială, FMI). Pe lân­gă patroni și directori de firme, la reuniune și-au anunțat prezența oficialități județene și locale, precum și oameni de afaceri din alte județe.(R.G.)
Bușteni confiscați
     În data de 24 martie, polițiștii abrudeni au efectuat o acțiune pe linia circulației materialului lemnos. Astfel l-au depistat în trafic pe Iulian Dumitru Lazăr în vârstă de 27 de ani, din Vața de Jos, județul Hunedoara, care transporta cu o autospecială 6,5 metri cubi buș­tean fag, pentru care nu deținea acte de proveniență. Lemnul, în valoare de aproximativ 16 milioane lei, a fost ridicat în vederea con­fiscării. Dumitru Lazăr a fost amendat cu suma de 10 milioane lei. Cer­cetările continuă pentru stabilirea provenienței materialului lem­nos. (L.I.)
Minor cercetat pentru furt
     Traian Ruja (56 de ani), din Teiuș i-a sesizat pe polițiști, în 25 mar­tie, la ora 7.30, că în noaptea de 24/25 martie, persoane necu­noscute au pătruns, prin efracție, într-un magazin mixt din localitate. Autorul a fost identificat în persoana numitului Augustin V. (17 ani), din Cetatea de Baltă. Băiatul a pătruns în interior prin forțarea gri­lajului metalic de la ușa de acces a magazinului, ușă care nu era asigurată. De aici a sustras peste 8 cartușe de țigări, 3 conserve de pate, 1 cutie de margarină, 6 sticle de suc și suma de 400 mii lei. Valoarea totală a prejudiciului este de 2,5 milioane lei. Augustin V. este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.