Curier județean
La Sebeș
Regulile de circulație violate din teribilism
     În urma unei acțiuni organizate de către polițiștii din Sebeș în zi­lele de 26 și 27 martie, al cărei scop a fost depistarea condu­căto­rilor auto care încalcă regulile de circulație, au fost aplicate 17 sanc­țiuni contravenționale în valoare de 12,5 milioane lei. Minorii Simonel M. (17 ani) și Tiberiu G. (17 ani), ambii din Sebeș, au fost surprinși, pe raza localității Petrești, în timp ce conduceau, pe rând, un auto­turism Opel Record neîmatriculat și fără ca vreunul dintre ei să de­țină permis de conducere. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea in­fracțiunilor de conducere a unui autoturism neînmatriculat și condu­cerea pe drumurile publice fără a avea permis auto. Pe raza co­munei Pianu șoferul unui Peugeot a refuzat să oprească la semnul făcut de polițiști. Respectivul și-a continuat drumul luând-o pe o stră­duță lăturalnică. Un echipaj format din 3 agenți de poliție a plecat în urmărirea sa, reușind în cele din urmă să blocheze mașina. Condu­cătorul autoturismului, Emil Stoica (34 de ani), din Pianu de Sus, emana un puternic miros de alcool. A fost testat cu fiola care s-a în­verzit în proporție de 50 la sută. Invitat de polițiști la Spitalul mu­nicipal Sebeș pentru a i se recolta probe biologice acesta a refuzat. Emil Stoica este cercetat pentru sustragerea de la recoltarea pro­belor biologice de sânge. (L.I.)
Excursiile primăverii
Vârstnicii din Alba Iulia preferă Mănăstirea Sâmbăta
     Sub genericul "Excursiile primăverii", Centrul de zi pentru per­soa­ne vârstnice din Alba Iulia va organiza două excursii la Mănăs­tirea Sâmbăta, datorită numărului foarte mare de solicitări din partea pensionarilor, a anunțat preotul Doru Gheaja. Astfel, prima excursie la Sâmbăta va avea loc chiar mâine, 31 martie, de la ora 08.00, vizitarea Mănăs­tirii Râmeț, care ar fi trebuit organizată în aceeași zi urmând să fie, eventual, reprogramată. A doua excursie la Mănăs­tirea Sâmbăta se va desfășura în 7 aprilie, în funcție de solicitări ur­mând ca în 14 aprilie, respectiv 21 aprilie, să fie organizate excursii și la așezămintele monahale de la Lupșa și Recea. Organizatorii nu exclud însă posibilitatea ca toate cele 4 excursii planificate în cadrul acestei acțiuni să aibă loc tot la Sâmbăta, dacă numărul doritorilor va fi la fel de mare. La înscriere vor avea prioritate bătrânii care au participat la acțiunile organizate până acum de Centrul de zi, iar în cazul în care va fi necesar, departajarea se va face pe baza cupo­nului de pensie, fiind avantajați vârstnicii cu venituri mai mici. Ori­cum, beneficiarii excursiilor vor fi anunțați telefonic despre faptul că au fost selectați pentru a ocupa unul din cele 160 de locuri.(R.G.)
441 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei
     În perioada 25-27 martie, Serviciul Poliției Rutiere a organizat o acțiune în vederea depistării conducătorilor auto care depășesc vite­za legală. Au fost aplicate 863 de sancțiuni contravenționale în va­loare de 602 milioane lei, dintre care 441 pentru depășirea vitezei, 53 pentru pietoni și 369 pentru alte abateri de la regulile de circu­la­ție. Au fost reținute 15 permise auto și au fost ridicate în vederea sus­pendării 7 certificate de înmatriculare. (L.I.)
Una caldă, alta rece la olimpiada națională
     Eleva Emilia Furduiu, din cadrul Liceului de Muzică și Arte Plas­tice din Alba Iulia, a demonstrat că la instituția de învățământ pe ca­re o frecventează nu se studiază doar disciplinele de specialitate, ci se învață serios și la alte materii. Ea a obținut o mențiune la etapa națională a olimpiadei de științe socio-umane, disciplina psihologie, desfășurată în perioada 21-25 martie, la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia. Cu media 8,55, eleva pregătită de prof. Adriana Nartea s-a clasat pe locul 8 din 44 de elevi de clasa a XII-a, podiumul de pre­miere fiind ocupat, în ordine, de eleve din Galați (media 9,25), Giur­giu (9,10) și Argeș (9,05). La economie, Florentina Toma, elevă la Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia s-a plasat pe un modest loc 27 din 41 de participanți, premiile fiind adjudecate de elevi din Vrancea, Neamț și Buzău. În schimb, Monica Istrate de la Liceul Teoretic "Petru Maior" din Ocna Mureș va rămâne doar cu performanța calificării la faza națională, ea clasându-se pe ultimul loc la filosofie, în timp ce premiile au luat drumul spre Cluj, Bucu­rești și Prahova.
Robert GHERGU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.