Actualitate
Subvenție de la bugetul de stat pentru tinerii care cumpără locuințe
     Persoanele prevăzute la art. 7 din Legea locuinței nr. 114/1996, care au un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 4.800.000 de lei vor beneficia, pentru cumpărarea de locuințe în anul 2005, de o subvenție de 30% din valoarea locuinței, calculată la valoarea finală a acesteia. Pentru categoriile de persoane cu venituri medii nete lunare care depășesc 4.800.000 de lei pe membru de familie, dar sunt mai mici de 6.500.000 de lei, subvenția va fi acordată astfel: 20% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins între 4.800.001 lei și 5.500.000 de lei; 10% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins între 5.500.001 lei și 5.800.000 de lei; 5% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins între 5.800.001 lei și 6.500.000 de lei.
    Potrivit art. 7 din Legea nr. 114 (r1) din 11/10/1996, consiliile lo­cale pot realiza locuințe, din depozitele special constituite, exerci­tând controlul asupra prețului de vânzare, în vederea înlesnirii ac­cesului la proprietate pentru unele categorii de persoane, în urmă­toarea ordine de prioritate: a) tinerii căsătoriți care, la data con­trac­tării locuinței au fiecare, vârsta de până la 35 de ani; b) per­soanele care beneficiază de facilități la cumpărarea sau construirea unei lo­cuințe, potrivit prevederilor Legii nr. 42/1990, republicată; c) per­soanele calificate din agricultură, învățământ, sănătate, administrație publică și culte, care își stabilesc domiciliul în mediul rural; d) alte categorii de persoane stabilite de consiliile locale.
Florin ROMAN

Bătălie crâncenă în PSD
•Conferințele de la Câmpeni și Zlatna i-au pro­pulsat în fruntea organizațiilor locale pe Gheorghe Drăgoi și Eugen Colda *La Zlatna a fost nevoie de 3 tururi de scrutin pentru alegerea președintelui!
     Procesul electoral din interiorul PSD Alba se apropie treptat de final. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, au avut loc alte două im­portante conferințe locale de alegeri ale noilor structuri de condu­cere, respectiv la Câmpeni și Zlatna. Dacă la Câmpeni lucrurile au fost relativ clare încă de la început - Gheorghe Drăgoi obținând fără probleme un nou mandat de președinte, în schimb, la Zlatna, a fost nevoie de 3 tururi de scrutin pentru desemnarea conducătorului or­ganizației. În orașul de pe malul Ampoiului, 3 au fost pretendenții pentru șefia PSD Zlatna: Eugen Colda, Tudor Carabeț și Liviu Cio­codeica. La primele votări, ultimii 2 au ieșit la egalitate, astfel că a fost nevoie de un scrutin suplimentar pentru a-l desemna pe cel care urma să joace finala cu Eugen Colda. Acesta a fost Tudor Carabeț, care apoi s-a recunoscut învins de către d-l Colda, ce astfel și-a perpetuat mandatul la șefia PSD Zlatna. Ambele organizații vor deplasa câte 12 delegați la Conferința județeană din 16 aprilie. De asemenea, mai trebuie precizat că la Câmpeni a fost adoptată și o rezoluție prin care se manifestă susținerea necondiționată a d-lui Constantin Selagea la funcția de vicepreședinte al PSD Alba, pre­cum și ideile de reformă a partidului. De altfel aproape toți parti­cipanții la aceste conferințe au scos în evidență spiritul democratic în care s-au desfășurat ele, în sensul că s-au putut înscrie oricâți candidați au dorit pentru a accede în anumite funcții și s-au putut exprima liber, fără constrângeri și temeri, așa cum se petrecea, nu de mult, în interiorul acestui partid.
    Atât Mugurel Sârbu cât și Ioan Rus au participat la aceste ședințe, fiecare exprimând public puncte de vedere, în ideea de a-și atrage adepți, fiecare fiind însoțit de către membri ai propriei echipe. Aseară, după închiderea ediției, s-a desfășurat și Conferința PSD Teiuș, aceasta fiind marcată de decesul în urmă cu câteva zile al președintelui I. Truță. Vom reveni.
Răzvan JURCĂ

Biserică mistuită de flăcări
     Polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, în 1 aprilie, la ora 23.30, de către Ovidiu Cegezi, din Câmpeni, că locuința vecinului său Marinel Jula a luat foc. Incendiul a izbucnit în grajdul animalelor și s-a extins la cotețul porcilor, magazia de lemne, dar și la casă. La etajul I al imobilului se afla sediul unei biserici penticostale. Flăcările au fost stinse după două ore. Etajul I și podul casei au ars parțial, iar grajdul și cele două anexe au fost făcute scrum. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică improvizată din grajd. Pagubele se ridică la suma de 35 de milioane de lei. (L.I.)
Școală jefuită de... elevi
     Lucrătorii Postului de Poliție Vințu de Jos au fost sesizați, în 22 februarie, de personalul Școlii Generale "Iuliu Maniu" din Vințu de Jos că persoane necunoscute au sustras din școală o unitate cen­trală de calculator, o tastatură și un mouse. În 31 martie au fost identificați autorii furtului: Raul Ioan Mureșan (20 de ani), Petru Cosmin Ungur (23 de ani) și minorul Gheorghe M. (16 ani), toți din Vințu de Jos. Ținând cont de ceea ce au furat se pare că tinerii nu au avut bani decât pentru monitor, astfel că restul componentelor s-au gândit să și le procure de unde pot. Școala a fost prejudiciată cu 35 de milioane de lei. În cauză, poliția continuă cercetările. (L.I.)
În șanț, cu roțile în sus
     Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 14.20, Sorin Gheorghe (36 de ani), din Aiud, agent de pază BRD, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia pe direcția Teiuș-Aiud s-a răsturnat în afara părții ca­rosabile. Pe raza comunei Gârbova de Jos, la km 402, într-o curbă, conducătorul auto a pierdut controlul volanului. Autoturismul s-a răsturnat, fiind avariat în proporție de 85 la sută. Sorin Gheorghe a fost transportat la Spitalul municipal Aiud, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian deschis și plagă prin contuzie regiunea occipitalo-parietală. Ulterior acesta a fost transferat la Spitalul jude­țean Alba pentru investigații amănunțite. (L.I.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.