Prima pagină Ediția din: 5.4.2005
În cursul zilei de ieri, la Alba Iulia
A fost inaugurat noul sediu al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor
     sediuIeri dimineață, în prezența prefectului Cosmin Covaciu, a preșe­dintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, a subprefectului Clement Negruț și a șefului Poliției Alba Iulia, Gheor­ghe Pavelescu a avut loc inaugurarea noului sediu (din incinta fostei BNR) al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor. Au mai fost pre­zenți șefii serviciilor de înma­tri­culări auto, pașapoarte și alți in­vitați. După ce au tăiat panglica inaugurală, prefectul și președintele CJ Alba au vizitat ghișeele și au asistat la primele discuții între funcționari și cetățeni. Față de vechiul sediu în care-și desfășurau activitatea aceste servicii, acum cetățenii găsesc în același loc, unul spațios și bine dotat, toate cele trei servicii - buletine, pașapoarte și înma­triculări auto. Oamenii nu vor mai fi obligați să umble din poartă-n poartă, ci doar de la un ghișeu la altul, ceea ce înseamnă economie de timp.
Florin ROMAN

Parlamentarii PD de Alba susțin construcția autostrăzii Sibiu - Sebeș - Arad
     Încă de la instalarea noii Puteri, construirea autostrăzii Tran­sil­vania a fost subiect de dispută. La început s-a spus că prețul ne­go­ciat de fostul guvern cu Bechtel este prea mare. Acum se pune problema oportunității acestei autostrăzi în fața autostrăzii ce face parte din coridorul IV Paneuropean. Referindu-se la acest subiect deputatul PD de Alba Ștefan Bardan a declarat în cadrul unei con­ferințe de presă că: "Noi susținem construirea Coridorului IV Paneu­ropean. Nu toți parlamentarii Puterii din Transilvania susțin auto­stra­da Bechtel așa cum a declarat Emil Boc." El a adăugat că poziția lui Emil Boc este de înțeles în calitate de primar al Clujului, urbea de pe Someș având numai de câștigat. Dacă gândim și noi dintr-o perspectivă similară atunci vedem că municipiul Alba Iulia (și județul Alba în general) are de câștigat prin construirea celeilalte autostrăzi. Această autostradă ar trece prin municipiul Sebeș la doar 16 km de Alba Iulia. În plus, argument în favoarea acesteia stă valoarea mai ridicată a traficului pe ruta Arad-Sebeș-Sibiu, decât cel prin vama Borș. Ștefan Bardan a precizat că nu este vorba de a pune în ba­lanță autostrada Transilvania cu Coridorul IV Paneuropean, ambele find necesare, dar că se dorește demararea lucrărilor și la aceasta din urmă.
Anca DINICĂ

Fals atac cu bombă la Ciserom Sebeș
•La 14 ani a vrut să-și răzbune mama disponi­bi­lizată
     Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 19.51, un minor pus pe șotii a sunat la numărul 112 și a spus scurt și concis că "S-a declanșat o bombă la Ciserom Sebeș". Bineînțeles că apelul a fost luat în serios cu toate că luna aprilie este luna păcălelilor. Organismele abilitate să ia măsuri în astfel de cazuri, inclusiv geniștii, s-au deplasat la fața locului și au constatat că totul a fost o glumă nesărată, dar cos­tisitoare. Au fost efectuate o serie de investigații și în doar 30 de minute de la momentul apelului s-a stabilit posesorul aparatului te­lefonic de unde s-a sunat. Telefonul marca Motorola, cu cartelă tele­fonică reîncărcabilă, îi aparține numitei Carmen S., din Sebeș. Ape­lul însă a fost dat de către Marius B. în vârstă de 14 ani, nepotul acesteia, aflat în vizită împreună cu mama sa.
    Băiatul a profitat de faptul că mătușa sa a lăsat telefonul nesu­pra­vegheat pe masă, fără a fi văzut a sunat și apoi a așezat aparatul la loc fără ca cineva să-și dea seama de isprava lui. Întrebat ce l-a îndemnat să procedeze așa minorul a spus că a fost inspirat de e­misiunile văzute pe posturile de televiziune și că a ales ca locație Ciseromul deoarece mama sa a lucrat cândva acolo și a fost dispo­nibilizată. Cu alte cuvinte băiatul a încercat să-și răzbune mama.(L.I.)
Adriean Videanu a câștigat primăria Bucureștiului
     Candidatul Alianței D.A. Adriean Videanu a obținut 53,01% din voturi la alegerile de duminică pentru funcția de primar general al Ca­pitalei, potrivit rezultatelor finale comunicate luni de Biroul Electoral Municipal (BEM). Potrivit acestor date, Adriean Videanu, candidatul Alianței PNL-PD, a obținut 231.147 voturi, devansându-l pe Daniel Marian Vanghelie, candidatul PSD, care a întrunit 29,55%, adică 128.330 voturi. Ceilalți candidați înscriși în cursa electorală au ob­ținut la alegerile din 3 aprilie următoarele rezultate: Cristian Popescu (Partidul Blocul Național Democrat) - 8,71%, Anca Petrescu (Par­tidul Popular România Mare) - 3,48%, Radu Opaina (PUR) - 1,92%, Ralu Filip (candidat independent) - 1,16%, restul candidaților obți­nând sub 1% din sufragii, potrivit Rompres. La alegerile de duminică s-au prezentat la vot 24,83% dintre bucureșteni (437.718), numărul total al voturilor valabil exprimate fiind 436.012 (99,19%).
    Rezultatele alegerilor din București au făcut și prima victimă în tabără social-democraților. Președintele PSD București, fostul mi­nis­tru al Economiei, Dan Ioan Popescu, reales de scurt timp în frun­tea organizației, și-a anunțat intenția de a demisiona. DIP a fost cel mai puternic susținător al candidaturii "primarului care este" Dan Ma­rian Vanghelie.
Florin ROMAN

Constantin Sura, director la DGMPS Alba
     De la 1 aprilie a.c., directorul DGMPS Alba, Sidonia Făgădar, a renunțat la acest post solicitând transferul la Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. Interimatul va fi asigurat de liberalul Constantin Su­ra, care a fost propus pentru această funcție de Alianța D.A. O pro­pu­nere pentru numirea lui Sura a fost deja trimisă la București. (F.R.)
Acord pentru înființarea stațiunilor turistice
     Potrivit prefectului de Alba, Cosmin Covaciu, în ședința de joi a Guvernului a fost adoptată hotărârea prin care se propune înființarea a cinci stațiuni turistice în Munții Apuseni: Arieșeni, Rimetea, Gârda, Șugag și Albac. Este vorba de unul dintre cele mai ambițioase pro­iecte demarate de actuala conducere a județului cu beneficii ușor de intuit mai ales pe termen lung. Proiectul întocmit de specialiștii CJ Alba trebuia să fie gata până la sfârșitul lunii trecute și obținuse a­cordul de principiu de la Agenția Națională de Turism. (I.P.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.