Prima pagină Ediția din: 6.4.2005
Deși a avut rezultate financiare bune, Cornel Dâr­jan pleacă de la conducerea Cugir SA
Noul director al uzinei "foc cu foc" este umanistul Toader Ulise
     UliseÎn cursul după-amiezii de ieri, Consiliul de Administrație al ROMARM a decis numirea în funcția de director general al SC Cugir SA a umanistului Toader Ulise, care îl înlocuiește pe Cornel Dârjan. Contactat telefonic, ec. Cornel Dârjan ne-a declarat următoarele: "Deși în anul 2004 societatea comercială UM Cugir a obținut cele mai bune rezultate de după anul 1989, toți indicatorii economico-financiari fiind realizați cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat - și țin să remarc cu această ocazie obținerea unui profit net de 112 miliarde de lei, respectiv a unui venit din exploatare de 113 miliarde de lei - consider că măsura politică dispusă de dl. ministru Codruț Șereș de a-l numi în funcția de director general pe domnul Toader Ulise este normală în contextul în care actuala guvernare își numește propriii reprezentanți ca administratori ai societăților comerciale cu capital de stat. Consider, de asemenea, potrivită numirea în această funcție a domnului Toader Ulise pe care îl cunosc personal și îi cunosc aptitudinile manageriale deosebite. Din păcate, această măsură nu este însoțită de o strategie a industriei de apărare la nivel național - fiind probabil o omisiune a actualilor guvernanți - lucru care va duce în cel mai scurt timp la probleme destul de grave în acțiunea productivă a societății și implicit la deteriorarea situației sociale. Până acum, amatorismul tuturor guvernărilor de după 1990 nu a dus decât la acumularea unor datorii de sute de miliarde de lei și la reducerea drastică a personalului din această ramură industrială. Să nu uităm că numai la Cugir au rămas mai puțin de 20 la sută din numărul salariaților din perioada 1990. În ceea ce privește activitatea mea viitoare, după predarea gestiunii întreprinderii către noul director general, nu voi accepta nici o funcție în cadrul întreprinderii, intenționând să fiu trecut pe lista disponibilizaților din etapa care va urma. Îi doresc succes noului director general", a declarat ec. Cornel Dârjan. Cel mai probabil, instalarea lui Toader Ulise se va face mâine.
Florin ROMAN

Pe Valea Arieșului
"Peisaj" cu rumeguș și gunoaie
•Prefectul de Alba trebuie să mobilizeze urgent Garda de Mediu
     Pe Valea Arieșului Mare, începând de la Arieșeni, odată cu topirea troienelor au început să iasă la iveală și... roadele de iarnă ale tăietorilor de lemne și mai ales ale proprietarilor de joagăre. De-a lungul drumului, de o parte și de alta, stive de lemne și de scândură mai ales, dar și mari grămezi de rumeguș dau văii o imagine hidoasă. Grămezi, grămezi de rumeguș zac peste tot. Iar la Barajul de la Mihoiești, ochiul turistului poate "admira" un peisaj unic, cu sticle de plastic și alte gunoaie ce împânzesc lacul de acumulare din care se aprovizionează și orașul Câmpeni. O murdărie pe care cei care au fost la Târgul de turism Albac nu au avut cum să o vadă din cauza zăpezilor. Acum, după topirea lor, este imperios necesară o mână forte de gospodar. Poate a prefectului sau a primarilor, ori a celor de la Mediu? Că doar nu vin turiștii să le gospodărească așezările! (A.C.)
La Petrești
Șură în flăcări
     Poliția municipiului Sebeș a fost sesizată, telefonic, în noaptea de 4/5 aprilie, în jurul orei 1.15, de către Petru Stancu, din Petrești, că la anexele gospodăriei sale situată pe strada Mihai Viteazul, a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat pompierii de la PEHART, cei din cadrul Primăriei Petrești, precum și pompierii grupului "Unirea" care au reușit să învingă focul. Incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică din șură. Fânul și materialul lemnos depozitate aici s-au făcut scrum. A fost grav afectată și șura, pagubele fiind estimate la suma de 500 de milioane de lei, bani care nu mai pot fi recuperați, neexistând o asigurare de locuință. (L.I.)
Monografia "Alburnus Maior"
     Vineri, 8 aprilie a.c, la Alba Iulia va avea loc lansarea celui de-al II-lea volum din seria monografică "Alburnus Maior" - Monumentul Funerar Circular, scris de Mihaela Simion, Virgil Apostol, Decebal Vleja. Lansarea va avea loc de la ora 11,00 la sediul Bibliotecii virtuale a Institutului de Arheologie Sistemică, din strada Mihai Viteazul, nr.12, la parter. Acțiunea este organizată de Muzeul Național de istorie al României, Roșia Montană Gold Corporation, Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia și Institutul de Arheologie Sistemică.(F.R.)
S-a spânzurat de un pom
     Luni, 4 aprilie, ora 17.30, Constantin Donea, din comuna Bistra, sat Dâmbureni, i-a sesizat pe polițiști că și-a găsit vecinul spânzurat. Petru Igna, în vârstă de 59 de ani, din motive necunoscute, a decis să își pună capăt zilelor. Bărbatul, fără a lăsa vreun bilet prin care să își justifice gestul, s-a spânzurat de ramura unui pom fructifer. La o primă examinare a cadavrului s-a constatat că acesta nu prezenta urme de violență. Petru Igna a fost transportat la morgă, urmând ca legiștii să stabilească, în urma necropsiei, cauza exactă a morții. (L.I.)
Notarii au rămas fără imunitate
     Guvernul a eliminat imunitatea penală pentru notarii publici, printr-o ordonanță de urgență aprobată în ultima ședință, conform angajamentelor asumate de România în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Actul normativ abrogă articolul 31 al Legii notarilor publici, care prevedea că aceștia nu pot fi cercetați, percheziționați, retinuți sau trimiși în judecată penală sau contravențională, fără avizul ministrului Justiției, pentru faptele comise în exercițiul activităților profesionale. Prin negocierile cu UE privind capitolul justiție și afaceri interne, România s-a angajat să elimine imunitatea penală atât pentru foștii miniștri, cât și pentru notarii publici. (M.F.)
Gregorian Bivolaru a fost prins
     Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins de autoritățile suedeze, după ce a fost dat în urmărire generală și internațională de peste nouă luni. Bivolaru este acuzat de relații sexuale cu o minoră, trafic de ființe umane, complicitate la evaziune fiscală și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.