Curier județean
Ion Dumitrel la Sinaia
     În cursul zilei de ieri, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a par­ticipat la lucrările Convenției Regionale a Multiplicatorilor de Infor­mație Europeană, organizată la Sinaia de către Delegația Comisiei Europene în România. Scopul acestei întâlniri a fost îmbunătățirea strategiei de comunicare a Uniunii Europene în România și creș­terea nivelului informării publice asupra aderării României la UE, în vederea asumării valorilor europene până la momentul 2007. La ma­nifestare au participat reprezentanții administrațiilor din județele cu­prinse în Regiunile de Dezvoltare Centru și Sud-Est, reprezentanți ai acestor regiuni de dezvoltare, ai ONG-urilor și centrelor de informare cu activitate în domeniul european. Convenția sa încheiat cu semna­rea de către participanți a unor protocoale de parteneriat în domeniul problemelor europene, fiind luate în discuție - printre altele - și su­biec­tele agriculturii și mediului rural. Aceste parteneriate vor asigura o mai bună informare a tuturor actorilor implicați atât asupra preve­derilor legale europene, cât și asupra mecanismelor de finanțare pe care UE le pune la dispoziția țărilor membre și candidaților pentru a­derare.(F.R.)
Clement Negruț, nemulțumit de rezultatele controlului de la SGA Alba
     În urmă cu puțin timp au avut loc controale la Sistemul de Gos­podărire a Apelor Alba și Inspectoratul Școlar Alba. Dacă rezultatele controlului de la IȘJ Alba nu sunt încă cunoscute, la SGA se pare că, cel puțin teoretic, lucrurile stau bine. Clement Negruț, sub­pre­fectul de Alba, a precizat că i-au fost aduse la cunoștință rezultatele controlului întreprins la SGA, control care, pare-se, s-a soldat cu "rezultate foarte bune". Însă subprefectul spune că nu poate fi de acord cu faptul că, practic, conform rezultatelor, nu există nici o problemă din moment ce, nu mai departe de luna trecută, inundațiile au provocat pagube ce trebuie acoperite cu bani de la Guvern. "Și situația se repetă an de an în anumite zone ale județului dar nu se iau măsuri concrete și astfel să se evite producerea de pagube în fiecare primăvară", a precizat Clement Negruț. Pe de altă parte cei de la SGA pot solicita fonduri doar pentru înlăturarea efectelor inundațiilor și nu pentru amenajări ale zonelor cu probleme. "Tocmai de aceea trebuie să existe o gândire unitară la nivel de Guvern, astfel încât să nu se repete an de an aceleași situații. Mai bine să fie alocați bani pentru amenajări și consolidări decât pentru des­păgubiri", a mai declarat subprefectul de Alba. El a mai precizat că acest control a fost unul tematic și nu a fost solicitat de Prefectura Alba ci a venit de la minister. (I.P.)
"Tovarășii" din PSD Teiuș l-au ales președinte pe Marcel Oțoiu
•Conferința locală a amintit de "Epoca de aur"
     Duminica trecută s-a desfășurat la Teiuș conferința locală de alegeri a PSD care, prin tot ceea ce a reprezentat ea, a amintit de defunctul PCR și "Epoca lui de aur". Președintele PSD Mugurel Sâr­bu a fost pur și simplu șocat de atmosfera "tovărășească" instalată în sală. Atât pentru fotoliul de președinte, cât și pentru celelalte funcții din Birou au existat candidaturi unice, stabilite cu mult timp înainte, nimeni nemaiavând curajul să se înscrie, cu toate eforturile lui Mugurel Sârbu. De altfel, singurul succes al președintelui PSD Alba a fost acela că a reușit să obțină votul secret, pentru că inițial nici nu a fost vorba despre așa ceva. Încercările lui Mugurel Sârbu de a mai dinamiza conferința, au primit un răspuns sec din partea unui membru al PSD Teiuș: "noi suntem o organizație disciplinată!", de parcă spiritul democratic și de competiție ar fi ceva împotriva firii. Mai mult decât atât, fiecare luare de cuvânt era anunțată cu expre­sia: "are cuvântul tovarășul ...", iar la anunțarea comisiei de validare a voturilor s-a spus că " din comisie fac parte tovarășii...". Cert este că, după nici două ore de dezbateri, președintele PSD Teiuș a fost desemnat în persoana lui Marcel Oțoiu, fostul candidat al partidului la Primăria Teiuș. "L-am felicitat sincer, pentru că este un tip cu personalitate și deschis la minte, care sper să facă anumite schim­bări în organizație", ne-a declarat deputatul Mugurel Sârbu.
    Conferința PSD Teiuș a fost marcată și de recentul deces al fos­tului președinte al acesteia, Vasile Truță, pentru care, la început, s-a ținut un moment de reculegere. PSD Teiuș va avea la Conferința ju­dețeană, 12 delegați.
Răzvan JURCĂ

De astăzi,
Serviciul de Evidență a Persoanei funcționează și la Blaj
     Locuitorii municipiului Blaj se pot adresa de astăzi Serviciului Public de Evidență a Persoanei din cadrul primăriei în vederea eli­berării actelor de identitate, a anunțat Sergiu Ștefănescu, secretarul Blajului. El a precizat că serviciul amintit a fost preluat recent de la poliție, fiind mutat în sediul primăriei, după ce spațiul a fost renovat și a fost dotat cu un calculator. Aici își vor desfășura activitatea 5 persoane, dar numai 3 vor efectua operațiuni de evidență a popu­lației, celelalte două fiind încadrate la Biroul de Stare Civilă. (R.G.)
25 la sută femei în structurile de conducere ale PSD
•In caz contrar, listele din teritoriu nu vor fi va­lidate de șefii de la București
     Președintele organizației de femei a PSD Alba, d-na Ileana Ion, însoțită de d-nele Doina Harda, Adriana Mihon și Cristina Ciorogar a participat în urmă cu câteva zile la Târgu Mureș la o întâlnire cu reprezentantele tuturor organizațiilor PSD de profil din Ardeal. În cadrul acesteia, la care a fost prezentă și d-na Rovana Plumb - președintele pe țară al femeilor pesediste, principalul subiect de discuție a fost cooptarea reprezentantelor sexului frumos în noile structuri de conducere ale diferitelor organizații din teritoriu în pro­porție de 25%. "Acest aspect urmează să fie cuprins și în viitorul statut, ce va fi adoptat cu prilejul Congresului din aprilie al PSD. Până atunci însă, de la București, s-a trimis o circulară către toate structurile din teritoriu ca respectiva prevedere să se aplice chiar dacă aceste alegeri au loc acum în interiorul partidului. În caz contrar, toate listele cu noii lideri vor fi respinse la București", ne-a declarat d-na Ileana Ion.
    În ceea ce privește județul Alba, d-na Ion ne-a mai spus că această decizie s-a respectat întrutotul la conferințele locale, care s-au desfășurat până în prezent. Este posibil ca și în ceea ce privește organizațiile de tineret ale PSD să se adopte aceeași măsură.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.