Curier județean
Președintele CJ Alba promovează interesele județului la ședința UNCJR
     Ion Dumitrel a participat recent, la Snagov, la Adunarea Ge­nerală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). Printre subiectele de pe ordinea de zi a acestei reuniuni s-au regăsit și discuțiile privind propunerile de modificare sau completare a unor acte normative care privesc administrația publică locală, precum și discuții asupra influenței pe care o are cota unică de impozitare asupra bugetelor locale. Toate aceste propuneri au fost strânse de la administrațiile județene din țară, iar discuțiile de la Snagov au vizat doar sintetizarea lor într-un material unitar care să fie adus în atenția Guvernului. La acest demers a contribuit și CJ Alba care, prin specialiștii săi, a identificat mai multe necon­cor­danțe ce apar în actele normative din domeniul administrației. "UNCJR se constituie într-o punte de legatură a administrației pu­blice locale cu administrația centrală și structurile Uniunii Europene și este un cadru de discuție pentru schimbul de experiență între specialiștii din administrație. Reunirea tuturor Consiliilor Județene în această structură permite o armonizare a eforturilor noastre în do­meniul adaptării la exigențele comunitare și realizarea unei strategii comune în vederea dezvoltării locale durabile. Problemele admi­nis­trației locale sunt aproximativ aceleași în toată țara, dar parti­cularitățile fiecarui județ sunt baza unor discuții din care se pot trage multe învățăminte, prin schimbul de experiență la nivel de specialiști", a declarat Ion Dumitrel.
Florin ROMAN

Clement Negruț se instruiește la București
     În perioada 21-23 aprilie 2005, subprefectul Clement Negruț va participa, alături de alți subprefecți din țară, la prima sesiune a programului de formare specializată destinată acestei funcții în România. Instruirea va avea loc la Institutul Național de Adminis­trație. O astfel de sesiune de instruire a fost dedicată și prefecților din țară în perioada 18-20 aprilie. (I.P.)
Ajutați-l pe Adrian!
     Sebastian Adrian Ionaș este un tânăr de 17 ani, din Cugir, elev al Colegiului Național "David Prodan", bolnav de distrofie musculară progresivă Beker în stare gravă. Această boală necruțătoare nu-i permite să meargă la școală și să se bucure de viață ca toți tinerii de vârsta lui. Vestea bună este că această boală poate fi ame­liorată printr-o operație ale cărei costuri se ridică la 45.000 euro și care poate fi efectuată numai la Kiev. Colegii lui Adrian fac un apel către toți cei care pot și vor să contribuie la însănătoșirea lui, punând la dispoziție numerele de cont unde pot fi donate sume de bani în lei sau valută: RO 20BP0S01103065342ROL01, USD RO 31BP0S01103065342USD01 sau
EUR RO 84BP0S01103065342EUR01. Ajutați-l pe Adrian să ducă o viață normală! (I.P.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.