Prima pagină Ediția din: 26.4.2005
Mitingul tăcerii în fața Prefecturii Alba
Ziariștii din presa locală solidari cu colegii lor răpiți în Irak
     ziariștiÎn cursul zilei de ieri, de la ora 13,00, câteva zeci de ziariști din presa locală, corespondenți din mass-media centrale, dar și un grup de tineri de la Liga Stu­den­ților din cadrul Universității "1 De­cembrie 1918" din Alba Iulia au participat în fața Prefecturii la un miting unde au cerut elibe­rarea celor trei ziariști români capturați în Irak. Astăzi expiră ultimatumul dat de organizația teroristă care îi ține captivi pe Marie Jeanne Ion și Sorin Mișcoci de la Prima TV, dar și pe Ovidiu Ohanesian, de la România Liberă. Teroriștii cer retragerea trupelor române din Irak.
    Jurnaliștii au purtat pancarte pe care se putea citi "Libertate" și "Freedom", dar și afișe înfățișându-i pe cei trei. Nu s-au scandat lo­zinci, atmosfera fiind una de reală îngrijorare privind soarta colegilor de la Prima Tv și România Liberă. După terminarea slujbei oficiate la ceremonia ridicării la Alba Iulia a drapelului Uniunii Europene, ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, s-a alăturat grupului de ziariști cu care a rostit rugăciunea "Tatăl nostru". Jurnaliștilor li s-au mai ală­turat, preț de câteva momente, prefectul Cosmin Covaciu, preșe­dintele CJ Alba, Ion Dumitrel și mai apoi, pe scările Prefecturii, primarul Mircea Hava. Mitingul de ieri a fost aprobat de Primăria Alba Iulia. Din acest colț de pagină, redacția ziarului "Unirea" își ex­primă speranța că statul român, cu voia bunului Dumnezeu, ne va ajuta să-i vedem acasă teferi și sănătoși pe colegii noștri. Doamne ajută!
Florin ROMAN

Moartea căprioarei
•Hăprian suspectat de braconaj
     Un conducător auto oprit pentru un control de rutină este acum suspectat de braconaj. Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 16.00, polițiștii au găsit în autoturismul marca Dacia condus de Petrișor Năcreală (31 de ani), din Hăpria, carne ce provenea de la o că­prioară. Luat la întrebări, bărbatul a declarat că a vânat animalul pe raza satului Necrilești, după care l-a tranșat și a abandonat pielea și măruntaiele. În interiorul autoturismului au fost găsite și o pușcă de vânătoare și 10 cartușe. Carnea, arma și cartușele au fost ridicate de polițiști pentru continuarea cercetărilor. (L.I.)
Încă 2 milioane de euro pentru Valea Aiudului
     Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, ne-a in­format că județul nostru a mai primit 2 milioane de euro. Este vorba despre suplimentarea fondurilor pentru lucrările de amenajare ce vor avea loc pe Valea Aiudului. Așa cum v-am mai informat, județul Alba a primit deja 5,2 milioane de euro pe acest proiect, iar acum suma s-a suplimentat cu 2 milioane de euro. CJ Alba a depus în cadrul Programului Phare, proiecte mari de infrastructură, lucrarea "Valo­rificarea potențialului turistic și economic al Văii Aiudului prin rea­bilitarea infrastructurii de transport", primind girul Ministerului Inte­grării și al Uniunii Europene. Așadar, dacă ai voință și proiecte bune, totul este posibil.(F.R.)
Cea mai frumoasă pensiune va fi premiată
     După ce duminică a fost aniversată Ziua națională a turismului rural, ANTREC organizează în această perioadă concursul "Marga­reta de Aur", ediția a II-a. Concursul se va desfășura pe următoarele categorii: tradiție locală, gastronomie, agrement și cea mai fru­moa­să grădină. La fiecare categorie, organizatorii vor desemna cea mai reprezentativă pensiune agroturistică. La acest eveniment participă și pensiuni din județul Alba iar informații suplimentare se pot obține de la președintele ANTREC, Maria Stoian.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.