Curier județean
Demiteri pe capete la DGASPC Alba
     Angajații Casei de tip familial "Adolescența" din localitatea Oar­da de Jos, aparținătoare municipiului Alba Iulia, au fost eliberați din funcție, a anunțat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, prof. Sorin Chirilă. "În urma unui control, am stabilit că activitatea și disciplina în instituție lasă mult de dorit, din cauza lipsei de colaborare dintre educatori și copii. Atunci când un educator sau asistent nu se poate înțelege cu copiii pleacă el, nu copilul", a spus Chirilă. Directorul DGASPC Alba a mai spus că toți cei cinci angajați ai casei de copii Oarda de Jos au fost schim­bați pe fondul actelor respective de indisciplină. La fel s-a procedat și în cazul Centrului de Plasament de la Stremț, unde s-au con­statat numeroase nereguli, iar copiii erau ținuți în frig. În perioada următoare, Sorin Chirilă va lua și alte măsuri de reducere de per­so­nal, în cazurile în care au fost constatate deficiențe în sistemul de protecție a copilului.(F.R.)
Simpozionul Internațional GeoCAD la Alba Iulia
     Pe parcursul a două zile, respectiv 5 și 6 mai, Universitatea "1 De­cembrie 1918" Alba Iulia găzduiește Simpozionul Științific Inter­național GeoCAD 2005, organizat de către Catedra de Topografie din cadrul Universității albaiuliene. La acest simpozion, a cărui des­chidere oficială a avut loc în 5 mai, participă topografi din Suedia, Grecia, Moldova, precum și topografi ai oficiilor cadastrale din țară. Lucrările sunt susținute pe secțiuni, temele luate în discuție fiind cele legate de cadastru și ingineria mediului.
    Pentru participanți a fost organizată și o excursie de studiu a Ca­dastrului Viticol de la Cetatea de Baltă, iar la închiderea lu­cră­rilor Simpozionului va avea loc o masă colegială la Cantina Stu­den­țească. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.