.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 21.5.2005 ::. 
Sângele (social-democrat) apă nu se face
Pesediștii și pediștii sunt împotriva privatizării SC DPL Alba
     Se pare că, odată cu schimbarea liderului partidului, pesediștii din Alba și-au schimbat și părerile. Cât timp președinte al PSD Alba a fost Mugurel Sârbu, iar lider al grupului consilierilor PSD din CJ Alba era Ioan Florea, PSD-ul a cerut fără încetare aplicarea hotărârii de consiliu prin care se intenționa privatizarea DPL-ului. Acum, că președinte este Ioan Rus și lider de grup al consilierilor județeni ai PSD a fost ales Marius Sepi, aceștia s-au răzgândit și susțin sus și tare că, prin cei 9 consilieri pesediști, vor vota clar împotriva privatizării DPL. Mai mult decât atât, printr-o hotărâre adoptată la ședința conducerii PSD Alba, s-a convenit ca pe viitor, cu trei ore înainte de fiecare ședință a Consiliului Județean Alba, toți cei 9 consi­lieri județeni PSD să se întâlnească și să cadă de acord asupra votului pe care-l vor da, astfel ca acesta să fie unanim și nu haotic ca până acum. Așa s-a întâmplat și la întâlnirea avută înaintea ședinței ordinare a CJ Alba, când consi­lierii județeni ai PSD erau hotărâți să voteze împotriva privatizării DPL Alba. Pre­zent la discuțiile cu consilierii județeni, Ioan Rus, președintele PSD Alba, a de­clarat că el consideră neoportună privatizarea DPL Alba din cel puțin două mo­tive: exemplul altor județe din România unde s-a produs privatizarea și unde, în loc să aibă loc o mai bună întreținere a drumurilor județene cu cheltuieli mai mici, s-a produs doar o creștere a profitului investitorilor care au preluat societățile respective, iar în al doilea rând, "PSD Alba consideră că nu este vorba de o privatizare ci de o vânzare". "S.C. DPL Alba este deja privatizată, deci nu mai poate fi vorba decât de o vânzare. Ea este proprietatea județului Alba și nu proprietate publică, așa că este vorba despre vânzarea unui bun deja privatizat", a explicat Ioan Rus. Pe de altă parte, pesediștii sunt nemulțumiți și de faptul că în cazul patrimoniului S.C. DPL Alba este vorba de o subevaluare - 20 miliarde lei, motiv pentru care sunt hotărâți să solicite și ei o expertiză pentru a afla care este valoarea reală a patrimoniului societății.
    Până la urmă nu a mai fost discutată privatizarea DPL, deci pesediștii nu au mai avut ocazia să voteze împotrivă. Acum, dar pe viitor...
Ioana PITICARIU

    *"În cazul în care consilierii județeni ai Partidului Național Liberal se gândesc că firma (SC DPL Alba - n. red.) trebuie privatizată pentru că așa cum func­ționează acum aduce prejudicii Consiliului Județean și prin aceasta și locuitorilor județului, atunci eu sunt de acord cu privatizarea. Dar vreau să spun că doresc argumente. Vreau să fiu convins cu argumente pertinente. Dar dacă este vorba numai ca firma să treacă neapărat în proprietatea cuiva, indiferent cine este a­ceastă persoană, dacă este sau nu membru de partid și din ce partid, atunci există într-adevăr un conflict. Nu sunt de acord cu o privatizare cu orice preț, mai ales la un preț subevaluat." a declarat președintele Consiliului județean Alba Ion Dumitrel. El dorește astfel să transmită un semnal tuturor celor care de câteva zile se agită în jurul temei privatizării SC DPL Alba SA. (A.D.)
CJ Alba cere repararea DN Teiuș-Blaj-Valea Lungă
     Conducerea Consiliului Județean a trimis o nouă adresă către Direcția Re­gională de Drumuri și Poduri Cluj, prin care solicită să intervină pentru repararea DN 14 B Teiuș-Blaj-Valea Lungă circulația desfășurându-se în condiții de ne­si­guranță. Vicepreședintele CJ Alba, Dan Simedru este de părere că la deteriorarea acestei șosele naționale au contribuit, pe lângă alți factori, și mașinile de mare tonaj care transportă produse de balastieră și alte materiale. În plus, susține "vi­cele" pe acest drum național nu au mai fost executate lucrări de reparații capitale de o perioadă îndelungată de timp. Din aceste motive, CJ Alba a cerut DRDP Cluj să nominalizeze DN 14 B în programul de reabilitări pe acest an și să aloce fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor de reparații care se impun.
(R.G.)

Pod minat la Vinerea
     Ieri dimineață, în jurul orei 7.30, Ioan Asaftei a găsit, pe raza localității Vine­rea, lângă un pod de cale ferată un proiectil de artilerie. Bărbatul i-a anunțat pe polițiști. Zona cu pricina a fost asigurată și s-a luat legătura cu Inspectoratul pen­tru Situații de Urgență Alba. Proiectilul de 82 de milimetri urmează să fie distrus. (L.I.)
Olimpiada județeană de religie
     Astăzi, chiar de sărbătoarea creștină Sf. Împ. Constantin și Elena, de la ora 12.00, Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia va găzdui etapa județeană a olimpiadei de religie pentru elevii de gimnaziu, a declarat directorul liceului, prof. Valer Cerbu. Vor participa elevii care au obținut calificarea în urma fazei municipale. Aceasta este ultima etapă a olimpiadei de religie, la acest nivel nefiind organizată fază națională.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.