.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
1 iunie - Ziua Internațională a Copilului
    *Filantropia Ortodoxă inaugurează un centru de zi în Alba Iulia. Astăzi, cu pri­lejul Zilei Internaționale a Copilului, Aso­ciația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia inau­gurează cel de-al patrulea centru de zi pa­tro­nat de Arhiepiscopia Ortodoxă în județul Alba (celelalte trei sunt deja deschise la Oc­na Mureș, Silivaș și Baia de Arieș). Eve­ni­men­tul va avea loc la ora 10,00, la sediul centrului, str. Tudor Vladi­mirescu, nr. 39 (în incinta Școlii Speciale din municipiul nos­tru). Centrul de zi se va numi "Sfânta Ana", și are ca scop prevenirea abandonului sau eșecului școlar și protejarea copilului în familie. Noua instituție de protecție socială este susținută în cadrul unui par­teneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, Consiliul local Alba Iulia (prin Serviciul Public de Asistență Socială) și Asociația Filantropia Or­todoxă. După cum ne-a declarat părintele consilier social Nicolae Ignat, de la Fi­lantropia, tot astăzi, asociația organizează Caravana "Suflet de copil", un periplu pe la toate așezămintele de protecție a copilului din județ, care sunt patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă: casele de tip familial de la Aiud, Oarda de Jos, Vin­gard, Dumbrava, Târsa, Almașu Mare și "Sf. Vasile" din Alba Iulia. Cu acest pri­lej, un număr de 150 de copii vor primi cadouri de ziua lor. Susținerea financiară a acțiunii a fost asigurată din fondurile Arhiepiscopiei Ortodoxe, precum și din sponsorizările generoase primite de la diverse firme (cei mai importanți sponsori sunt "Ancău Company" și SC "Alpin 57 Lux", din Sebeș). (I.H.)
    *Torturile "piticilor" la Grădinița nr. 12. Preșcolarii din cadrul Grădiniței nr. 12 din Alba Iulia vor susține astăzi, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, un mini-spectacol artistic dedicat zilei de 1 Iunie, a anunțat directorul unității, educa­toarea Veronica Suciu. Ea a precizat că acțiunea face parte din amplul program de manifestări realizate de către Prefectura Alba și Inspectoratul Școlar Ju­de­țean, începând cu ora 10.00. De la ora 16.00, cei 300 de copii se vor aduna la sediul grădiniței pe care o frecventează, pe grupe, pentru a le prezenta părinților un mic program cultural-artistic. Copiii vor primi dulciuri din partea conducerii Grădiniței nr. 12, iar spectacolul va fi urmat de o petrecere a "piticilor" de la care nu va lipsi tortul, pregătit după rețete diferite la fiecare grupă de copii în parte.(R.G.)
    *O înghețată pentru fiecare prichindel. Ca în fiecare an de 1 Iunie, Primăria municipiului Alba Iulia și SC Alpin 57 Lux SRL Sebeș vor face copiilor din mu­nicipiu o bucurie: le vor oferi câte o în­ghețată, care în aceste zile caniculare este mai mult decât binevenită. De acest cadou vor beneficia 8170 de copii, de la cei aflați în grădinițe, până la elevii claselor a VIII-a, a anunțat primarul Mircea Hava. (A.D.)
    *Spectacol-concurs "Raiul copilăriei mele". Colegiul Tehnic "D. Pavel" din Al­ba Iulia va găzdui astăzi, de la ora 12.00, spectacolul-concurs "Raiul copilăriei mele" pentru elevii claselor V-VI, organizat de elevii din ultimul an de gimnaziu, a anunțat directorul adjunct, prof. Oliviu Iacob. Probele concursului sunt: cântece, desene, poezie și compunere. Câștigătorii vor avea parte de surprize din partea organizatorilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. (R.G.)
    *Donație pentru copiii rromi de la Grădinița Cetatea de Baltă. Preșcolarii Gră­diniței nr. 12 din Alba Iulia și-au donat o parte din hăinuțele și încălțămintea lor co­legilor de la Grădinița Cetatea de Baltă, toți de etnie rromă, au declarat surse autorizate. Campania de întrajutorare a fost inițiată de Eugenia Ignat, inspector pentru învățământul preprimar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, în urma unui control efectuat în lunile friguroase, când a observat că micuții erau încălțați doar cu șlapi sau papuci de casă. Cei 15 pici de la Grădinița Cetatea de Baltă au primit îmbrăcăminte și încălțăminte să ajungă atât pentru ei, cât și pentru frații lor din clasele primare ale școlii din localitate.(R.G.)
    *Copiii din Sebeș își aleg propriul primar. Începând de astăzi, 1 Iunie, copiii din municipiul Sebeș vor fi "conduși" nu numai de părinți, ci și de un primar din rândurile lor. Îl vor alege astăzi în faza finală a unui adevărat proces electoral care a desemnat deja cei 29 de membri ai Consiliului Local al Copiilor. Din Consiliul Local al Copiilor fac parte copii din Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm. Activitatea face parte din proiectul "Academia Civică a Tinerilor", derulat înce­pând cu luna martie, la nivelul municipiului Sebeș de Clubul de Ecologie și Tu­rism Montan Albamont din Alba Iulia. Evenimentul alegerii tânărului primar va fi găzduit astăzi de Primăria municipiului Sebeș cu începere de la ora 13.00. (A.D.)
    *Copiii cu handicap, sărbătoriți de Societatea "Speranța". Astăzi, 1 iunie 2005, Societatea handicapaților neuropsihic "Speranța", din Alba Iulia, îi invită pe toți copiii beneficiarilor acestei structuri asociative, precum și pe cei luați în evidențe, la sediul ei din municipiul nostru, str. Violetelor, nr. 13, între orele 10-18, pentru a primi pachete cu cadouri. După cum ne-a declarat d-na Rozalia Sucevescu, director executiv al societății "Speranța", sponsorii acestei acțiuni sunt SC Ulpia Traiana SRL, SC Ancău Company SRL, SC Diafan SRL, SC Ady SRL și Asociația Alba Iulia- Langenberg. (I.H.)
    *Tineretul liberal a făcut o bucurie imensă copiilor de la Grădinița nr. 2. Tinerii din cadrul PNL Alba Iulia au făcut ieri, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, un cadou special preșcolarilor din cadrul Grădiniței nr. 2. Liberalii le-au oferit copiilor pungi cu dulciuri, fructe și sucuri, dar micuții au "explodat" pur și simplu de bucurie la vederea toboganului și balansoarului achiziționate pentru ei, mai ales că Grădinița nr. 2 nu este dotată cu module de joacă. Bucuria copiilor a fost atât de mare, încât unii dintre micuți nu au mai vrut să se despartă de tobogan și balansoar și au ratat astfel poza de grup din final. Cadourile au costat apro­ximativ 12 milioane de lei, banii fiind donați din toată inima de tinerii din cadrul PNL Alba Iulia, ne-a declarat președintele organizației, Gabriel Pleșa. La fes­tivitate au participat prefectul județului Alba, Cosmin Covaciu (PNL), vice­pre­ședinții Consiliului Județean, liberalul Dan Simedru și democratul Florin Mărgi­nean, consilierul județean PNL, dr. Diana Ciobotea, părinți și bunici. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.