.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Examen pentru permis de conducere și la Aiud
     Preluarea serviciilor publice comunitare de eliberare pașapoarte, permise de conducere și înmatriculări auto de către Instituția Prefectului s-a făcut în urmă cu două luni, fiind inaugurat și un nou sediu în incinta fostei BNR. Recent, prefectul Cosmin Covaciu a dat dispoziție ca la sediul acestor servicii să existe ches­tionare care să sondeze modul de satisfacere a cerințelor populației. "Prin a­ceastă măsură se poate realiza o evaluare a activității desfășurate în cadrul acestor servicii", a precizat prefectul de Alba. Totodată, începând cu data de 23 mai a.c. s-a reluat, după mult timp, examinarea candidaților pentru obținerea per­miselor de conducere auto și în municipiul Aiud și se poartă discuții pentru a se organiza examene și în alte localități ale județului, în condițiile în care, până acum, toți cei care doreau să obțină permisul trebuiau să dea examenul în capitala de județ. Prefectul Cosmin Covaciu s-a arătat preocupat și de faptul că rezultatele obținute la examenele pentru obținerea permiselor de conducere auto sunt de multe ori contradictorii. "Există serii de cursanți care obțin rezultate relativ bune, procentul de promovare fiind de peste 60% din cei care se prezintă. Dar există și serii în care procentul de promovabilitate este de 5-6% din cei prezentați și trebuie să vedem care este motivul pentru care se produc aceste oscilații", a mai adăugat prefectul de Alba. (I.P.)
Schimb de experiență româno-german la Gârda de Sus
     Școala generală "Emil Racoviță" din Gârda de Sus a găzduit ieri cercul pe­dagogic al directorilor unităților școlare din zona Munților Apuseni, fiind prezenți 35 de conducători de instituții de învățământ. Directorul Școlii generale Câmpeni, prof. Gheorghe Drăgoiu, responsabilul zonal al cercului, a declarat că acțiunea a fost inclusă în Agenda metodică a Inspectoratului Școlar Județean și Casei Corpului Didactic Alba, fiind coordonată de prof. Nicolae Ota, directorul CCD Alba. Activitatea s-a constituit într-un autentic schimb de experiență avansată privind acțiunile educative ce se desfășoară în școli, atât prin formele tradiționale (ore de dirigenție, programe cultural-artistice și sportive, vizite și excursii etc.), cât și prin proiecte educaționale, unele realizate în parteneriat cu unități de în­vățământ și ONG-uri din țară sau Europa. Prof. Drăgoiu a oferit ca exemplu pre­zentarea componentelor educative ale proiectelor "Apuseni" și "Anica Montana" de către prof. Evelyn Rusdea de la Universitatea Albert Ludwigs din Freiburg-Ger­mania și de Florin Păcurar de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.(R.G.)
Calculatorul Poștei a ajuns la Cugir
     Bianca Paul, elevă în clasa a II-a și membră a Cercului de artă plastică al Clubului elevilor din Cugir, a câștigat ediția de vară a concursului "O călătorie în lumea poștelor", organizat de Compania Națională Poșta Română. Eleva a fost pregătită de prof. Gabriela Vulkan, conducătorul cercului. Ieri, de Ziua Copilului, Bianca și-a ridicat de la sediul companiei calculatorul performant care însoțește Marele Premiu câștigat.(R.G.)
Colegiu tehnic la Sebeș
     În municipiul Sebeș, copiii au fost răsfățați de autorități cu ocazia zilei dedicate lor. Poate cel mai important eveniment a fost faptul că Grupul Școlar Industrial din localitate a devenit cu acte în regulă Colegiu Tehnic și asta datorită demersurilor făcute de către deputatul Mugurel Sârbu la ministerul de resort. De asemenea, deputatul de Alba însoțit de primarul Sebeșului, Alexandru Dăncilă și viceprimarul Ștefan Cărpinișianu au împărțit copiilor din Sebeș, Lancrăm și Petrești mingi de fotbal și au asistat la diversele concursuri organizate cu acest prilej. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.