.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 7.6.2005 ::. 
Consilierul cultural Dan Dorin Ovidiu și soția sa au murit într-un groaznic accident rutier
•În același accident și-a mai pierdut viața și cumnata sa, iar fiica acesteia a fost internată în stare gravă la Tg. Mureș
     O veste tragică a zguduit inimile celor care l-au cunoscut pe Dorin Ovidiu Dan, consilier superior la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Na­țional Alba. Din nefericire, lumea intelectualității din județul Alba a pierdut un foarte devotat slujitor al culturii din acest spațiu. În după amiaza zilei de dumi­nică, 5 iunie, un grav accident rutier a curmat viața acestuia, alături de Dorin Ovidiu Dan (53 de ani) plecând în lumea veșnică și soția și cumnata sa, respectiv Angela Paula Dan (48 de ani) și Carmen Rotariu (36 de ani). Dramaticul eveni­ment s-a produs în jurul orei 17.00, pe DN 1, în afara localității Aciliu, județul Sibiu. Dorin Ovidiu Dan, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra pe direcția Sibiu-Sebeș, din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo-rutiere (ploa­ie și carosabil umed într-o curbă periculoasă la stânga) a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens. În acel moment din sens opus venea auto­tractorul marca Renault, condus regulamentar de către cetățeanul polonez Rado­mir Cervenka (39 de ani), cu domiciliul în Polonia, cu care Opelul Astra a intrat în coliziune. În urma impactului, Dorin Ovidiu Dan, Angela Paula Dan și Carmen Ro­tariu au decedat pe loc, iar Daniela R. în vârstă de 12 ani a fost grav rănită. Fetița a fost transportată de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic din Târgu Mureș, unde se află în stare de comă. Poliția continuă cercetările pentru stabi­lirea exactă a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Dumnezeu să le odihnească sufletele!
Lavinia IONAȘ

În județul Alba va funcționa o singură tabără școlară
•Cele din Roica, Gârda și Poiana Vadului nu îndeplinesc con­di­țiile sanitare
     Administrația Taberelor Școlare pune la dispoziția elevilor tabere în zona Mun­ților Apuseni, în acest sezon, doar în mirifica zonă a Arieșenilor. Sunt disponibile 150 de locuri. Seriile cuprind șapte zile cu demipensiune completă și cazare la prețul de 320.000 de lei. Atrași de frumusețea acestor meleaguri, s-au înscris co­pii din județele Constanța, Iași, Argeș, Călărași, Prahova, București, Galați etc. Ad­ministrația Taberelor Școlare ne informează că, până nu demult, în județ erau disponibile tabere școlare și la Roica, Gârda, Poiana Vadului. Din păcate, ta­be­rele respective nu au îndeplinit condițiile sanitare necesare și astfel Autoritatea Na­țională de Tineret nu le-a mai acordat aviz de funcționare. (R.J.)
Fondul de rulment se restituie
     La vânzarea unei locuințe, Asociația de propietari căreia i-a aparținut pro­prietarul imobilului este obligată să-i restituie acestuia fondul de rulment. Aso­cia­ția va pretinde acest fond de la noul proprietar. Deși este stipulat prin lege, multe asociații refuză să restituie fondul de rulment sub diverse pretexte. (R.J.)
Bilete de tratament pentru pensionari
     Pentru acest sezon, Casa județeană de pensii Alba pune la dispoziția pen­sionarilor bilete de tratament în stațiunile de pe litoral: Eforie Nord, Saturn, Man­galia, Techirghiol. De asemenea, în zonele montane se poate opta pentru sta­țiunile Covasna, Sângeorz, Herculane, Sinaia, Geoagiu, Bazna, Felix, Slănic Mol­dova etc. Pentru a procura un asemenea bilet, pensionarii trebuie să întoc­meas­că un dosar care să conțină: cupon de pensie, copie după buletinul de identitate, adeverință tip, care va fi procurată de la Casa de pensii și recomandare de la me­dicul de familie pentru stațiunea solicitată. Prețul unui bilet reprezintă 50% din pensie și variază în funcție de cuantumul acesteia. (R.J.)
Firme din Alba suspendate de la tranzacționare
     Lista firmelor din Alba suspendate de la tranzacționare pe Piața Electronică RASDAQ a crescut zilele trecute cu următoarele: ALBACARN SA Alba Iulia, ALBALACT SA Alba Iulia, AMPELUM SA, AGROMEC Șibot (dizolvare), COM­CEREAL Blaj, Fabrica de case Alba SA, Cetatea Apuseni SA, Montana SA Câmpeni, Metalurgica SA Aiud, PEHART SA Petrești, REMAT Câmpeni Sebeș SA, ROMANA SA Alba Iulia, Vinalcool Alba SA. Cauzele suspendărilor n-au fost menționate. (S.F.D.)
"La CJ Alba nu merg pilele!"
     Ieri, s-a desfășurat concursul pentru ocuparea celor 15 posturi rămase va­cante în Consiliul Județean Alba. S-au înscris, în total 84 de candidați, cea mai mare concurență fiind înregistrată pentru posturile de consilier I debutant la Com­partimentul coordonare consilii locale - 19 dosare și inspector I debutant la Biroul de relații publice - 18 dosare. Din cei 84 înscriși au absentat de la examen 17 candidați, explicația dată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, fiind una care nu mai are nevoie de comentarii suplimentare: "Au absentat pentru că între timp au aflat că aici, la Consiliul Județean, nu merg pilele!". (I.P.)
La Blaj
Hoție pe strada Păcii
     În noaptea de 4/5 iunie, în jurul orei 5.30, o patrulă de siguranță publică i-a surprins în flagrant, pe strada Păcii din municipiul Blaj, pe numiții Viorel Gabriel Răzăilă (26 de ani), Adrian Marius Pipiș (20 de ani), Cristian Răzăilă (20 de ani), Alexandru Câmpean (18 ani) și Ioan Nicolae Boțan (29 de ani), toți din Blaj. Res­pectivii transportau cu o căruță trasă de un cal 1,5 metri cubi de cherestea de brad. În urma verificărilor s-a stabilit că lemnul fusese furat din incinta unei so­cietăți comerciale din Blaj. Prejudiciul, în valoare de 7 milioane de lei, a fost re­cuperat și restituit unității păgubite. Cei 5 sunt cercetați pentru comiterea infrac­țiunii de furt calificat. (L.I.)
Eforturi comune pentru înființarea SMURD Alba
     Ieri, la CJ Alba, președintele Ion Dumitrel s-a întâlnit cu reprezentanții spi­talelor orășenești, ai Ambulanței, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și au­toritățile locale pentru a discuta statutul și actul constitutiv al înființării serviciului SMURD și în Alba. Conform președintelui CJ Alba, toți cei care au participat și-au dat acordul pentru înființarea acestui serviciu, urmând ca specialiștii să pună la punct structura după care va funcționa SMURD-ul. De asemenea, este necesară stabilirea costurilor pe care le presupune înființarea acestui serviciu. (I.P.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.