.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
La Alba Iulia s-a desfășurat
Festivalul de teatru pentru copii "I.L.Caragiale"
     În perioada 26 mai- 5 iunie 2005, la Alba Iulia s-a desfășurat cea de a IV-a ediție a Festivalului de teatru pentru copii "I.L. Caragiale". Seria de manifestări cuprinse în programul festivalului s-a desfășurat la Teatrul de păpuși "Pri­chindel", din municipiul nostru, și a fost organizată de Primăria Alba Iulia și Bi­blioteca județeană "Lucian Blaga". Festivalul, la care au participat peste 100 de copii din județul nostru, a încheiat șirul manifestărilor organizate de Biblioteca județeană "Lucian Blaga", din Alba Iulia, în cadrul "Zilelor Copilăriei" (eveniment ajuns la cea de a V-a ediție). Iată premiile acordate: *SECȚIUNEA RECITARE - Premiul "I.L.Caragiale", Ravara Chirilă, Liceul sportiv, Alba Iulia; premiul I, Larisa Giurgiu, Șc. gen. Galda de Jos; premiul II, Ana Maria Morcan, Grupul școlar "Dorin Pavel", Alba Iulia; premiul III, Oana Delia Gligor, Șc. gen. "Liviu Re­brea­nu", Alba Iulia; *SECȚIUNEA TEATRU - Premiul "I.L. Caragiale", Liceul de mu­zică și arte plastice, Alba Iulia; premiul I- Șc.gen. Galda de Jos; premiul II, Co­legiul tehnic "Al.Domșa", Alba Iulia; premiul III, Șc.gen. "Avram Iancu", Alba Iulia. Premiile au fost oferie de Biblioteca județeană "Lucian Blaga", Centrul "InfoEuropa" Alba și Radio "Reîntregirea". Invitați speciali la această ediție a fes­tivalului au fost: trupa de teatru "Skepsis", din Alba Iulia și trupa de teatru a Șc.gen. "Diaconul Coresi", din Fieni (Dâmbovița), laureați ai marelui premiu la fes­tivalul de anul trecut. (I.H.)
Pregătirea specialiștilor pentru proiecte și contracte SAPARD
     S-a încheiat cel de-al doilea modul de pregătire a cinci specialiști din cadrul Oficiului Județean de Consultanță Agricolă Alba: Ovidiu Drăguț, Florin Ghilea, Maria Gan, Mircea Rus Dorel și Daniela Ciortea. Instruirea a avut ca temă: "Pro­cedurile de achiziție, contractare și plată a proiectelor SAPARD" și s-a des­fășurat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj-Na­po­ca.
    Pregătirea specialiștilor se înscrie în proiectul SAPARD-UE: Asistență teh­nică pentru consolidarea informației și acordarea de sprijin fermierilor și altor so­licitanți ce apelează la facilitățile acordate de SAPARD. Cu personal bine pre­gătit, care să explice avantajele potențialilor beneficiari de credite SAPARD, se spe­ră că vor fi atrase mai multe fonduri pentru creșterea, diversificarea și valo­ri­ficarea resurselor locale din agricultura județului. (Ing. Ileana MARIS, res­pon­sa­bil mass-media OJCA Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.