.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
În opinia lui Ioan Rus
Actuala putere, părtașă la retrogradarea echipei F.C. Apulum Unirea Alba Iulia
     Într-o recentă conferință de presă, președintele PSD Alba, Ioan Rus a abordat și problema echipei locale de fotbal. "F.C. Apulum Alba Iulia a intrat în Divizia A pe vremea noastră (n.r. - guvernării PSD). Când s-a apropiat campania electorală, s-a arătat interesat și primarul de soarta ei", susține liderul PSD Alba. Tot el spune că odată cu câștigarea alegerilor, puterea liberalo-pedistă nu a mai sus­ținut echipa nici financiar, nici moral "iar de înființarea societății pe acțiuni, așa cum au promis, au uitat complet". Astfel, potrivit lui Ioan Rus, o parte din vină că echipa a căzut în B și este aproape de desființare o poartă și cei care au preluat puterea în urma alegerilor. "Noi criticăm acest mod de acțiune. S-au folosit de e­chipă pentru a câștiga alegerile, după care au uitat de ea. Anul acesta muni­cipalitatea a acordat doar 1,5 miliarde lei echipei locale de fotbal", acuză liderul PSD Alba, Ioan Rus. (I.P.)
Lucrări de mântuială din banii contribuabililor
Fisuri și gropi apărute la drumuri în perioada de garanție
     Reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Alba au depistat o serie de deficiențe la drumurile aflate în perioada de garanție, controlate la solicitarea prefectului Cosmin Covaciu. În total, au fost efectuate verificări la 16 obiective de drumuri, la 5 dintre acestea fiind constatate fisuri sau chiar gropi în asfalt, fără să fie necesară însă efectuarea unor expertize tehnice. Pe două porțiuni ale DN 75 și un tronson al DN 74, a fost dispusă astuparea fisurilor apărute în axul lon­gi­tudinal în zona rostului de turnare dintre benzile drumului și astuparea celor 4 gropi izolate apărute în stratul de uzură, în zona unde a fost refăcut sistemul rutier. Totodată, inspectorii în construcții au constatat că șanțurile de pe mar­gi­nea DC 115 Buninginea-Ghedulești sunt colmatate în urma ploilor, dispunând cu­rățarea acestora și îndepărtarea aluviunilor aduse de viituri. Reprezentanții Inspec­toratului Județean în Construcții Alba atenționează constructorii că aceste veri­ficări vor continua, menționând că nu glumesc atunci când e vorba de calitatea lucrărilor.(R.G.)
Prefectul face ordine
     Prefectul Cosmin Covaciu a dispus realizarea anumitor lucrări de igienizare în propriul birou, în secretariatul Instituției Prefectului și în sala de protocol, întrucât, susține el, nu s-a mai făcut acest lucru de 15 ani. Cu acest prilej, a fost raș­chetat și lăcuit parchetul și au fost înlocuite covoarele. Prefectul Covaciu a pre­cizat însă că nu intenționează să schimbe și mobilierul.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.