.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Primăria municipiului Alba Iulia își eficientizează activitatea
     În vederea unei mai bune gestionări a fondurilor publice, dar și pentru îm­bunătățirea valențelor profesionale ale personalului din administrația publică a municipiului Alba Iulia, Consiliul local și Primăria Alba Iulia derulează proiectul "Modernizarea infrastructurii interne și eficientizarea gestiunii finanțelor publice lo­cale la nivelul Primăriei municipiului Alba Iulia. În acest sens administrația alba­iuliană a intrat într-un consorțiu din care mai fac parte Prefectura județului Alba și Consiliul județean Alba. Acest consorțiu este asistat, în calitate de asoci­at/co­laborator de către Fundația PAEM Alba. "Îmbunătățirea valențelor profesionale a­fe­rente resurselor umane din aparatul propriu permite o mai bună gestionare a fon­durilor locale, dar și îmbunătățirea relației cu cetățenii interesați de dobândirea în mod transparent și prompt a tuturor categoriilor de informații ce privesc modul de funcționare al autorității locale", a precizat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia. Concret, în cadrul proiectului vor fi instruiți 30 de funcționari publici și contractuali din cadrul primăriei albaiuliene. Cursurile se vor desfășura în două se­siuni cu durata de 7 zile. Ele au început deja din 18 iunie și sunt susținute de doi lectori ai Universității "1 Decembrie 1918" Alba Iulia. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul PHARE, Fondul de modernizare pentru dez­vol­tarea administrației la nivel local, beneficiind de un buget de 22.919 euro. (A.D.)
Locuitorii din Lancrăm nu vor demolarea sălii de sport
     Mai multe persoane care locuiesc în Lancrăm ne-au contactat la redacție, exprimându-și indignarea față de foarte probabila demolare a sălii de sport din această localitate. Unul dintre aceștia este și dl. Nicolae Berghean care ne-a de­clarat că sunt foarte mulți concetățeni de-ai lui care nu concep "distrugerea unei bijuterii de miliarde de lei". Domnia-sa ne-a precizat în continuare că a asistat la începutul acestei săptămâni la întâlnirea dintre autoritățile locale și reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. Aceștia din urmă au venit cu un proiect nou în care se prevede demolarea sălii până la un anumit nivel și construirea printre altele a 4 săli de clasă. "Toți am respins această idee, inclusiv dl. primar. Să facă o altă sală sau școală în altă parte, dar pe asta să o lase în pace. Pe locul unde este acum sala existau înainte nuci, tei și alți copaci înalți, dar nimeni nu s-a sesizat. Cred că dacă ar mai fi trăit și marele Lucian Blaga s-ar fi supărat dacă se demolează această sală. Să vedem ce se mai întâmplă, dar suntem hotărâți să nu cedăm așa ușor", a mai afirmat dl. Berghean. În altă ordine de idei, ieri a avut loc o ședință a CLM Sebeș unde urma să fie formulat și un răspuns referitor la plângerea prealabilă adresată Primăriei locale de către Ministerul Culturii și Cultelor. Vom reveni. (R.J.)
Dr. Călin Potor se bagă în oalele armatei!
     Directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Călin Potor, va cere sprijinul mi­nistrului Apărării Naționale, Teodor Atanasiu, conjudețeanul nostru, pentru com­pletarea dotărilor blocului alimentar al unității sanitare. Medicul a spus că ar fi necesare echipamente de bucătărie (aragazuri, frigidere etc.) și veselă din inox, care ar putea fi transferate gratuit către spital de la unitățile militare ale MApN din țară, care nu le mai folosesc sau se află în prag de desființare. "Eu cred că dom­nul ministru Atanasiu se va gândi la județul Alba și ne va ajuta să obținem cât mai multe astfel de bunuri. Poate chiar până la sfârșitul acestei săptămâni, d-l Atanasiu va putea lua act de solicitarea noastră și va începe demersurile în acest sens", a spus dr. Călin Potor. (R.G.)
Străzi reparate la Sebeș
     Potrivit spuselor primarului Alexandru Dăncilă, în prezent în municipiul Sebeș, străzile sunt reparate în proporție de 80%. Cele mai complexe lucrări s-au derulat pe străzile Plopilor și Horea, investițiile totale din bugetul local, la acest capitol, ridicându-se de la începutul anului, la valoarea de circa 7 miliarde lei. (R.J.)
Mulțumiri sponsorilor
     Organizatorii ediției din acest an a Festivalului "Inimi fierbinți în țara de piatră" care s-a desfășurat recent la Abrud mulțumesc și pe această cale sponsorilor, fără de care această manifestare nu ar fi fost posibilă. Sponsorii principali au fost societățile comerciale Universal "U" Abrud și Gold Corporation SA Roșia Mon­tană, cărora li se adaugă Filatura de bumbac, Cupru Sind SA, OK SRL, Brescia SRL, Com Felix SRL, Autentic SRL, Daniel & Ani SRL, Didi SRL, Anotimp Exim SRL, Novopharma SRL, R&M SRL, Valilen Comari SRL, Boby-Vio SRL, Axel SRL, Raul &Costi SRL, P.F. Marin, Pocola SRL, Casa Augustin, L.M. Mihăiță SRL, Elisan SRL, Tudor Narița, Fair Play SRL, Boema SRL, Negru Company SRL, Camelia Market SRL, TransAbrud SRL toate din Abrud, SC Anda Comex SRL Roșia Montană, SC Monopolis și SC Rivaly CH Cîmpeni. (M.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.