.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Actualitate.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Bani pentru drumurile județului
•Declarație politică a deputatului Tiberiu Bărbulețiu
     Județul Alba a fost și el în ultimul timp victima inundațiilor care s-au abătut aproape asupra întregii țări. Deși de mai mici proporții, revărsările de ape din Alba s-au aflat mai multe zile în atenția populației deoarece a fost afectat un renumit locaș de cult. Mânăstirea Râmeț a fost izolată pentru patru zile de restul lumii, drumul județean de acces fiind șters de pe fața pământului pe o porțiune de circa 800 de metri. În acel moment, la mănăstire se aflau și 10 turiști belgieni, dar și mai bine de 40 de turiști români. Acest eveniment nefericit și nedorit a produs prejudicii de imagine statului român. Presa străină a relatat dur subiectul, ajungându-se chiar până la a se spune că degeaba se alocă fonduri europene României din moment ce unele dintre ele nu sunt cheltuite sau iau alte căi.
    În acest caz nu era vorba de nici un ban venit de la UE, dar impactul a fost negativ, deși autoritățile județene au rezolvat problema în deplină siguranță și într-un timp record.
    Dar cum s-a ajuns în această situație? Drumul județean în cauză este un drum construit în anii 70, care, de atunci, nu a fost niciodată reparat. Deși făcea legătura cu un obiectiv turistic important, dar așezat într-o zonă sălbatică și mai puțin populată, acest drum a fost ignorat de autoritățile PSD, în favoarea lucrărilor "electorale". Lucrări electorale care au făcut ca și firma DPL SA, firmă din sub­ordinea Consiliului județean Alba - ce a reparat acum drumul, să ajungă în stare de faliment din cauza managementului defectuos.
    Firma era folosită pentru lucrările politice ce erau subcontractate de PSD sau efectua lucrări pe teritoriul primăriilor PSD. Astfel, s-a ajuns ca drumuri im­por­tante din județul Alba să fie ignorate pentru simplul motiv că primarul făcea parte din alt partid, drumuri care s-au deteriorat continuu în ultimii patru ani, rezultând situații ca aceasta de acum.
    Luând în considerare toate acestea, fac apel la ministrul Transporturilor, Con­strucțiilor și Turismului, domnul Traian Dobre, să analizeze posibilitatea supli­men­tării fondurilor pentru calamitate acordate drept ajutor județului Alba.
    Acest județ are nevoie de bani pentru a-și repara și a aduce la condiții de trafic sigur drumurile uitate de vechea guvernare sau pentru a repara drumurile refăcute scump și prost de firmele PSD, atunci când conducea județul. Altfel, s-ar putea să dăm din nou ocazia occidentalilor să se întrebe la ce bun Uniunea Europeană mai acordă fonduri României sau să constatăm că banii cetățenilor sunt aruncați pe "apa sâmbetei".
Tiberiu Bărbulețiu, deputat PNL de Alba

Sinucidere pe fondul unor tulburări psihice
     Primarul comunei Ighiu a sesizat polițiștii din localitate în data de 20 iunie a.c., în jurul orei 15.30, că la imobilul cu numărul 8 din satul Bucerdea Vinoasă de pe raza comunei se află un bărbat căzut în fântână. S-a format o echipă operativă din polițiști, pompieri și specialistul criminalist care, ajunși la fața locului au constatat că în fântâna din curtea casei de la nr. 8 se afla, cu capul în jos, chiar proprietarul gospodăriei, Traian Dumitru (59 de ani). Ultimii care l-au văzut în viață, în jurul orei 10.00, au fost membrii familiei. Acesta era cunoscut cu an­te­cedente neuropsihiatrice și se afla în evidențele Spitalului de neuropsihiatrie în Alba Iulia de unde fusese externat cu 10 zile înainte. Deși organele de anchetă au presupus de la bun început că e vorba de o sinucidere au transportat totuși cadavrul care prezenta leziuni ușoare pe abdomen și buza superioară, la morga Spitalului din Alba Iulia pentru necropsie și stabilirea exactă a cauzei morții. (I.P.)
Căzut în gol
     Gheorghe Cristea, de 38 de ani, din Sebeș, a fost internat luni după-amiază la Spitalul Județean de Urgență, în stare gravă, după ce a căzut de la înălțime, în împrejurări neprecizate. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacientul a suferit traumatisme la coloana vertebrală și la bazin, alegându-se și cu două coaste rupte, în urma unor răni la nivelul pieptului. Bărbatul a fost internat la sec­ția ortopedie-ATI, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. Medicii atenționează populația să dea dovadă de mai multă grijă atunci când se urcă la înălțimi, pentru a evita astfel de accidente, având în vedere că ne aflăm în sezonul culesului cireșelor.(R.G.)
200.000 km într-o lună
     Echipajele ambulanțelor au fost solicitate în luna mai pentru a interveni la 896 de urgențe majore, 1.034 urgențe de gradul II, autosalvările efectuând și 2.301 alte transporturi, a declarat directorul SJA Alba, dr. Marius Șuluțiu. Distanța par­cursă luna trecută de toate autosalvările Serviciului Județean de Ambulanță Alba la un loc, pentru intervenții sau alte transporturi, însumează 200.619 kilometri. Altfel spus, o singură mașină s-ar fi putut deplasa de 1.000 de ori până la Cluj Napoca și înapoi în numai o lună, adică de 32 de ori pe zi.(R.G.)
Rănit într-un accident
     Radu Florian, în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, a ajuns ieri dimineață la Spitalul Județean de Urgență, după ce s-a izbit cu mașina pe care o conducea într-un autoturism parcat pe B-dul Ferdinand I, în timp ce se îndrepta spre ser­viciu. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacientul a suferit un trau­matism cranio-facial și s-a rănit la mâna stângă. În funcție de rezultatele radio­grafiilor la care a fost supus, tânărul va fi sau nu internat în spital, dar starea lui de sănătate nu părea gravă. Poliția Rutieră Alba Iulia a început cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs coliziunea.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.